Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιλογή στην κόκκινη, ανυπότακτη ψήφο

Σε συγκέντρωση νεολαίας, στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, μίλησε ο Νίκος Σοφιανός

Γέμισε νεανικό ενθουσιασμό και πάθος προχτές το βράδυ η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, από μια νεολαία που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας της ΚΝΕ που διοργάνωσε την προεκλογική εκδήλωση, με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας, ενώ χαιρέτισε και η Γεωργία Λαδογιάννη, πανεπιστημιακός, υποψήφια βουλευτής Εύβοιας.

Η νεολαία της Χαλκίδας γνώρισε από πρώτο χέρι τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες. Πρώτους και καλύτερους στους μαθητικούς και σπουδαστικούς αγώνες κατά της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, για δημόσια δωρεάν παιδεία, ενάντια στις εντολές των Βρυξελλών και των πολυεθνικών. Δίπλα στα προβλήματα των νέων εμποροϋπαλλήλων, των εργαζομένων στα συνεργεία, ενάντια στην εκμετάλλευση. Οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες βρέθηκαν μαζί με τους νέους αγρότες και τους ξωμάχους στα «μπλόκα» των δρόμων. Μαζί διαδήλωσαν με τους άνεργους του Μαντουδίου, τους απολυμένους της ΒΙΟΜΑΓΝ, των Ναυπηγείων Χαλκίδας.

«Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη δύναμη στα χέρια μας. Να "μαυρίσουμε" τις δυνάμεις του δικομματισμού και τους κεντροαριστερούς - κεντροδεξιούς συνεταίρους τους.

Να "μαυρίσουμε" αυτούς που θέλουν τη νεολαία εξαρτημένη από τα ναρκωτικά, μακριά από τη ζωή και τους αγώνες. Μισοκαταρτισμένους χωρίς γνώση, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, έρμαια στις ορέξεις της πλουτοκρατίας», τόνισε στο άνοιγμα της εκδήλωσης ο Γιάννης Κουσινός, γραμματέας του ΝΣ Εύβοιας της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής.

Πιστεύουμε ότι με τη δύναμη που θα μας δώσει και ο λαός και η νεολαία, επισήμανε ο Ν. Σοφιανός, δύναμη που θα κριθεί και από τη δική μας καθημερινή δουλιά, θα φανεί η χρησιμότητα της επιλογής στην ΚΟΚΚΙΝΗ ανυπότακτη ψήφο, που θα κάνουν και μπορεί να κάνουν χιλιάδες νέοι στις 9 του Απρίλη, για να μπορέσουμε από τις 10 του μήνα, με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να δουλέψουμε για την προοπτική του Μετώπου, για την προοπτική της αντίστασης σ' αυτή την πολιτική, ανοίγοντας το δρόμο, κρατώντας ανοιχτά μπροστά στους ορίζοντες του λαού μας την προοπτική της ανατροπής αυτής της πολιτικής, την προοπτική της εξουσίας που θα μπορέσει να δώσει απάντηση πραγματική στα δικαιώματα, στις ανάγκες και τις ανησυχίες της νεολαίας.

Αυτό που κρίνεται, συνέχισε, σ' αυτές τις εκλογές δεν είναι ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα μια μίζερη εχθρική πολιτική για το παρόν και το μέλλον μας. Δεν είναι ποιος θα συντονίζει την παραπέρα επίθεση στα δικαιώματά μας. Αυτό που μπορεί να κριθεί είναι το μέγεθος και η δυναμική που θα αποκτήσει η αντίσταση σ' αυτή την πολιτική. Είναι, πόσο ακόμα πιο ισχυρή θα βγει μια μαχητική, δυναμική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σ' αυτή την πολιτική, που θα διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Δίνοντας ώθηση στη δυναμική που έχει το ΚΚΕ, διαμορφώνονται οι συνθήκες για τη συγκρότηση αυτής της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, του Μετώπου των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Γιατί οι σημαντικές αναμετρήσεις βρίσκονται μπροστά μας. Γιατί η αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η αντιδραστική πολιτική που διαμορφώνεται από την ΕΕ και τη «νέα ΝΑΤΟική τάξη πραγμάτων» θα εντείνει την επίθεσή της.

Η Γ. Λαδογιάννη

Στο γνώριμο χώρο της σπουδάζουσας νεολαίας βρέθηκε η Γ. Λαδογιάννη, που χαιρετίζοντας την προεκλογική συγκέντρωση του ΝΣ Εύβοιας της ΚΝΕ, επισήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι «συνεχώς μεγαλώνουν και διευρύνονται οι φωνές αντίστασης στη νεολαία και αυτό οφείλεται στους αγωνιζόμενους νεολαίους των ΠΚΣ και της ΚΝΕ, που αγωνίζονται για συλλογικά οράματα καθώς επίσης και για τις επιλογές τους. Το λέω αυτό, συνέχισε, γιατί πονέσαμε τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990. Πονέσαμε γιατί το πανεπιστήμιο είχε γίνει ένας χώρος που εξέθρεψε τη συναίνεση και το γιαπισμό.

Ευτυχώς κράτησε πολύ λίγο, οι νέοι κέρδισαν τη ζωή και σήμερα τα παιδιά μας (ΚΝίτες ΚΝίτισσες) που είναι στον οργανωμένο πολιτικό αγώνα, είναι σημείο αναφοράς και φόβου (για τυχόν αντιδημοκρατικές αποφάσεις κατά των φοιτητών - σπουδαστών).

Αναφερόμενη η Γ. Λαδογιάννη στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική μεταρρύθμιση είπε χαρακτηριστικά: «Τα "ελεύθερα πανεπιστήμια" είναι (κάνοντας λογοπαίγνιο και αποτυπώνοντας την πραγματικότητα) ΠΣΕ, δηλαδή ψέματα και είναι ΕΠΕΑΕΚ, δηλαδή με οριοθετημένη χρονικά χρηματοδότηση, έξω από ακαδημαϊκά κριτήρια.

Εσείς είσαστε το ξυπνητήρι της κοινωνίας που πρέπει να σημαίνει διαρκώς, να περιφρουρήσετε αυτά που έχετε κατακτήσει και με τον αγώνα σας να πάρετε πίσω όσα σας στέρησαν. Αυτό που δικαιώνει τη νεολαία είναι η ανατροπή ενός τέτοιου συστήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ