Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Μεγαλειώδης διαδήλωση

Με ένα μεγαλειώδες σε όγκο και παλμό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο απάντησαν οι εργαζόμενοι της Πάτρας στα νέα ΝΑΤΟικά πολεμικά σχέδια ενάντια στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας.

Ο λαός της Πάτρας ανταποκρίθηκε για άλλη μια φορά στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης, της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών, της ΠΕΑΕΑ, του Συλλόγου Γυναικών και άλλων μαζικών φορέων και βγήκε ξανά στους δρόμους, για να διαδηλώσει την εναντίωσή του στα σχέδια πολέμου που εξυφαίνουν οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες καθώς και στην υποτέλεια της ελληνικής κυβέρνησης που τους παρέχει "γην και ύδωρ". Συνθήματα ενάντια στους φονιάδες των λαών, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ δόνησαν τους δρόμους της πόλης, αλλά πιο δυνατά ακούστηκαν από τους αναρίθμητους νέους συνθήματα ενάντια στον πόλεμο στα Βαλκάνια και την απαίτηση της άμεσης απεμπλοκής της χώρας από το δολοφονικό συνεταιρισμό. Καταγγέλθηκαν για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και οι πολιτικές εκείνες δυνάμεις που, αδιαφορώντας για τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα της πλειοψηφίας του λαού, συνεχίζουν να δικαιολογούν τους σφαγείς των λαών. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους Πατρινούς η σπουδή υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να πραγματοποιήσουν εγκαίνια εκλογικών κέντρων αντί να καλέσουν τους οπαδούς τους να συμμετάσχουν κι αυτοί, κάτι που έγινε και χωρίς την προτροπή τους.

Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στους δρόμους της Πάτρας και έκαψαν ομοίωμα του Κλίντον καθώς και ΝΑΤΟικές και αμερικανικές σημαίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ