Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Παρών» δηλώνουν οι εκτελωνιστές στην πρόσκληση του ΚΚΕ

Σε ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος Γιώργος Μαρίνος και Τάκης Χρυσανθακόπουλος

Με μια μαζική συγκέντρωση, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών, ζεστές χειραψίες και θερμές αγκαλιές, οι εκτελωνιστές υποδέχτηκαν προχτές το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συλλόγου τους, που αποδείχτηκε πολύ μικρή, τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ,Γιώργο Μαρίνο και Τάκη Χρυσανθακόπουλο.

Η μαζική ανταπόκριση των εκτελωνιστών στην απλή πρόσκληση για σύσκεψη - συζήτηση, δεν ήταν απλώς μια ευχάριστη έκπληξη, αποτέλεσε σαφέστατο μήνυμα ότι η ψήφος τους θα είναι κόκκινη. Αλλωστε αυτό ειπώθηκε από τους ίδιους, στη διάρκεια της συγκέντρωσης όταν κυριάρχησαν οι φράσεις: «Μας θυσίασαν στο βωμό της ελεύθερης αγοράς και πρέπει να τους τιμωρήσουμε», αλλά και «έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε το ΚΚΕ». Μάλιστα για τους εκτελωνιστές, όπως αυτοί είπαν, μια επιπλέον απόδειξη ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό τους, αποτελεί και η παρουσία του Τ. Χρυσανθακόπουλου - που είναι μέλος της διοίκησης του Συλλόγου τους ΣΕΠΑ - στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος.

Την κουβέντα άνοιξε ο Τ. Χρυσανθακόπουλος ο οποίος ξεκαθάρισε ότι στους εκτελωνιστές δε χωράνε τα ψέματα και εξήγησε: «Ο κλάδος μας, περισσότεροι από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα, πλήρωσε βαρύ τίμημα από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Εκατοντάδες ή και χιλιάδες εκτελωνιστές, έχασαν το ψωμί τους και ζουν κάτω από τα όρια φτώχειας. Το επάγγελμά μας, χτυπιέται συνέχεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση και από τους εδώ εντολοδόχους της και κυρίως από το μεγάλο κεφάλαιο που θέλει να είναι ασύδοτο».

Τώρα σύμφωνα με τον ομιλητή ο κλάδος θα δεχτεί νέο σφοδρό πλαγιοκόπημα στο όνομα της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, προσώπων και υπηρεσιών, όπως επιβάλλει η Συνθήκη του Μάαστριχτ, με το ξεπούλημα των λιμανιών της χώρας, του αεροδρομίου των Σπάτων και την ενοικίαση των αποθηκευτικών του χώρων σε μεγάλες αεροπορικές εταιρίες ή «εταιρίες κούριερ». Επίσης με την εφαρμογή της «ηλεκτρονικής διασάφησης» «η οποία όπως προωθείται - επισήμανε - θα εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και τα συμφέροντα των μεταφορικών εταιριών».

Ο Γιώργος Μαρίνος επισήμανε, μεταξύ άλλων, τη σημασία που έχει ο συντονισμός δράσης των εργαζομένων ενώ έφερε ως παράδειγμα το συντονισμό της δράσης που πρέπει να γίνει μεταξύ εκτελωνιστών, μεταλλεργατών, ναυτεργατών και άλλων ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών. «Να γίνουν παντού συντονιστικά, επιτροπές αγώνα. Είναι βασικός ο συντονισμός της εργατικής τάξης με τα μικρομεσαία στρώματα. Με το συντονισμό, με τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου πάλης, μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η λαίλαπα, να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Το ΚΚΕ δίνει αυτή την προοπτική». Ο Γ. Μαρίνος ανέφερε επίσης όσα προετοιμάζουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, για τους εργαζόμενους και όλα τα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα μετά τις εκλογές στο όνομα της ΟΝΕ και ξεκαθάρισε το ρόλο που παίζουν ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ