Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
Στο στόχαστρο οι λαοί
Αντιπολεμικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα

Σήμερα συλλαλητήριο και συναυλία στη Λάρισα και παμφοιτητικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα

Συνεχίζεται η διοργάνωση αντιπολεμικών συλλαλητηρίων και συγκεντρώσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Συγκεκριμένα:

- Στα Γιάννενα οι Σύλλογοι Φοιτητών Χημικού, Φυσικού, Επιστημών Τέχνης, Εστίας Δόμπολης, Ιατρικής και Ιστορικού πραγματοποιούν σήμερα αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην πόλη, που θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ από την Εστία της Δόμπολης. Αίτημα των φοιτητών είναι να σταματήσει ο άδικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος και να απεμπλακεί η χώρα μας από αυτόν, ενώ δηλώνουν ότι δε θα δεχτούν καμιά περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

- Στον Αγιο Δημήτριο, εκδήλωση - συζήτηση, αύριο Τετάρτη, στο Δημαρχείο, στις 7 μ.μ.

- Οι Επιτροπές Ειρήνης Πατησίων και Κυψέλης διοργανώνουν πικετοφορία, την Πέμπτη 25 Οκτώβρη, από την πλατεία Αμερικής μέχρι το τέρμα Πατησίων, στις 6 μ.μ.

- Μεγάλη αντιπολεμική συναυλία διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια.

Στη Λάρισα

Νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Λάρισα, επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τους Γερμανούς, που διοργανώνουν πολλοί μαζικοί φορείς του νομού, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου. Στα πλαίσια του συλλαλητηρίου, θα γίνει και αντιπολεμική συναυλία.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου Νομού Λάρισας επισημαίνει: «Οφείλουμε ν' αγωνιστούμε για να σταματήσει ο βρώμικος πόλεμος και να καλέσουμε όλους να συνταχθούν μαζί μας για έναν κόσμο ειρηνικό και δίκαιο, ενάντια σ' αυτούς που φέρνουν τον πόλεμο και την κοινωνική αδικία».

Στη Λιβαδειά

- Πλατύ κάλεσμα εναντίωσης στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που κήρυξαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ενάντια σε κράτη και λαούς, στη μη εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτόν και για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, απευθύνει στους φιλειρηνιστές, στο λαό και τους φορείς του, η Αντιπολεμική Επιτροπή Λιβαδειάς και τους καλεί σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, την Τετάρτη, 7/11, για διεύρυνση της επιτροπής και για προγραμματισμό πολύμορφων αντιπολεμικών εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ