Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Κλιμάκωση του βρώμικου πολέμου

Ο Νέλσον Τοβάρ, πρώην δήμαρχος και στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος στην περιοχή Τολίμα και υπουργός Γεωργίας στην τοπική κυβέρνηση, συνελήφθη από πράκτορες του DAS (Διοικητική Διεύθυνση Ασφαλείας) με την κατηγορία της συνωμοσίας.

Αυτή η αυθαίρετη σύλληψη πραγματοποιείται μόλις οκτώ μέρες μετά τη δολοφονία, στην ίδια περιοχή, των μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κολομβίας Καμίλο Σουλουάγα και Χεσούς Αρίας, στο πλαίσιο μιας βίαιης παραστρατιωτικής αντεπίθεσης σε ολόκληρη την περιοχή Τολίμα.

Το ΚΚ Κολομβίας σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι στην περιοχή Τολίμα, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, παρατηρείται μία επανέκδοση του φασιστικού πειράματος στο Ουραμπού, όπου με βάση το «Σχέδιο Επιστροφή» το Κομμουνιστικό Κόμμα καταδικάστηκε σε διωγμούς, εξορία, θάνατο και φυλάκιση. Χιλιάδες κομμουνιστές δολοφονήθηκαν, εκατοντάδες φυλακίστηκαν μετά από στημένες δίκες και πολλές εκατοντάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κολομβίας κάνει επείγουσα έκκληση ώστε να καταγγελθεί το νέο κύμα απειλών, δολοφονιών και στημένων δικών ενάντια σε στελέχη και μέλη του κόμματος, γεγονός που αποδεικνύει την ολοκληρωτική έλλειψη βούλησης για ειρήνη του βίαιου κολομβιανού πολιτικού καθεστώτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ