Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο η συγκέντρωση της «Πρωτοβουλίας Γυναικών Ενάντια στον Πόλεμο»

Αντιπολεμική συγκέντρωση πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 24 του Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη από την «Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στον Πόλεμο».

Στο κάλεσμά της προς τις γυναίκες και το λαό της πόλης η «Πρωτοβουλία Γυναικών» επισημαίνει ότι είναι άδικος και βρώμικος αυτός ο πόλεμος, η ανθρωπότητα περνά κρίσιμες στιγμές - η ειρήνη απειλείται παντού. Κανένας δεν μπορεί να εφησυχάζει, τονίζει το κάλεσμα, είναι ώρα ευθύνης για όλους.

«Εμείς οι γυναίκες, οι ίδιες φορείς της ζωής, έχουμε χρέος να δράσουμε τώρα. Καταδικάζουμε τη νέα ιμπεριαλιστική επιδρομή για την επιβολή της "νέας τάξης πραγμάτων"». Οι γυναίκες, τονίζει το κάλεσμα, απαιτούν να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί και την απεμπλοκή της χώρας μας απ' τους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. Ο αγώνας των γυναικών στόχο έχει ακόμα τη μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών, την αύξηση των κονδυλίων για Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές παροχές, την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η «Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στον Πόλεμο» καλεί όλους τους πολίτες στη διαμαρτυρία της Τετάρτης, να υπερασπιστούν το ΠΑΡΟΝ για να έχουμε ΜΕΛΛΟΝ.

Σε ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης-μέλη της ΟΓΕ κάνουν γνωστό ότι συμμετέχουν και στηρίζουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τετάρτης στην πλατεία της Αγίας Σοφίας. Καλούν όλες τις γυναίκες σε κοινό αγώνα για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, για την απεμπλοκή της χώρας, για να μη φύγει κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Στα Γιαννιτσά

Επίσης αύριο, Τετάρτη 24 του Οκτώβρη, στις 8 το βράδυ, η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Πέλλας και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη διοργανώνουν αντιπολεμικό συλλαλητήριο με πικετοφορία και συναυλία με νεανικά σχήματα, στην πλατεία ΕΠΟΝ στα Γιαννιτσά.

Οι οργανωτές καλούν το λαό να αντισταθεί με κάθε τρόπο στον πόλεμο και να μην επιτρέψει, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, να του στερήσουν δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, που έχει κατακτήσει με θυσίες και αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ