ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Μάη 2002
Σελ. /56
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολοι παρόντες στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 52 πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιούνται σήμερα σύμφωνα με αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, Συντονιστικών Επιτροπών Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ.

Στην Αθήνα οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα κάνουν προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια με πορεία θα φτάσουν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα γίνει η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τους δημόσιους υπάλληλους στις 10 π.μ.

Πειραιάς: στον ηλεκτρικό σταθμό, 10 π.μ., καλεί η Συντονιστική Επιτροπή.

Θεσσαλονίκη: Αγαλμα Βενιζέλου, 10.30 π.μ., καλεί η Συντονιστική Επιτροπή.

Λάρισα: Κεντρική Πλατεία 10 π.μ.

Πάτρα: Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ., καλεί η Συντονιστική Επιτροπή.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αυταρχικός κατήφορος

«Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον αυταρχικό της κατήφορο, δε διστάζει να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα και τους μηχανισμούς του κράτους, προκειμένου να εμποδίσει τους αγώνες των εργαζομένων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση διατάχθηκαν ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια παραμονή της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ενάντια στα ναυτεργατικά σωματεία, με στόχο να απαγορευτεί η απεργία.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις απαγορεύσεις, τη βία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που έχουν γίνει τα βασικά της όπλα στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και την κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών».

«Στις πύλες των εργοστασίων, των εργοταξίων, στους καταπέλτες των πλοίων, θα σπάσει η εργοδοτική - κρατική τρομοκρατία, θα δοθεί αποφασιστική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική και στους συνοδοιπόρους της, την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ», υπογραμμίζει, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Εξηγεί ότι μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή και εργατική αγανάκτηση από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αστικό κράτος - κυβέρνηση - μεγαλοεργοδοσία αντιδρούν με ένταση του αυταρχισμού, του χαφιεδισμού, των τρομοκρατικών απολύσεων και την απειλή της ποινικοποίησης των αγώνων.

Με αυτοθυσία στην απεργιακή μάχη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τους ναυτεργάτες

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι εφοπλιστές, θορυβημένοι από την αγωνιστική διάθεση και αποφασιστικότητα των ναυτεργατών να δώσουν μαχητικά την απεργιακή μάχη, ακολούθησαν για άλλη μια φορά τον αντιδημοκρατικό δρόμο της ποινικοποίησης του απεργιακού αγώνα.

Με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν όλες οι εφοπλιστικές ενώσεις ζητάνε να χαρακτηριστεί η απεργιακή κινητοποίηση που οργανώνουν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ παράνομη και καταχρηστική, να απαγορευτεί ουσιαστικά το απεργιακό δικαίωμα και να καταδικαστούν οι συνδικαλιστές σε έξι μήνες προσωπική κράτηση και πρόστιμο 5.000 ΕΥΡΩ.

Το ΚΚΕ καταδικάζει αυτές τις άθλιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και την πολιτική της κυβέρνησης που καταπατά εργατικά δικαιώματα και καταφεύγει στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να αντισταθούν αποφασιστικά, να υπερασπίσουν με όλες τους τις δυνάμεις το απεργιακό δικαίωμα και να δώσουν την απεργιακή μάχη με αυτοθυσία».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ