ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Ιούνη 2002
Σελ. /56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ομιλία στις Συκεές Θεσσαλονίκης

«Δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν τους κομμουνιστές, τους αγωνιστές εργαζόμενους, μ? όσα κατασταλτικά μέσα κι? αν χρησιμοποιήσουν. Τα κατασταλτικά μέτρα τα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να τρομοκρατήσει τις ευρύτερες λαϊκές μάζες. Η τρομοκρατία όμως δε θα περάσει γιατί ο λαός έχει και μνήμη και τη θέληση να αντισταθεί και να αποτρέψει τις αντιλαϊκές επιλογές».

Μ? αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του, αναφερόμενος στα εγκληματικά έκτροπα των δυνάμεων καταστολής στο λιμάνι του Πειραιά, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Συκεών την Πέμπτη το βράδυ, στα πλαίσια της δίμηνης πολιτικής εξόρμησης της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης.

Ο Αγγελος Τζέκης κατήγγειλε ότι ανάμεσα στα δυο κόμματα της εξουσίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές, παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν να πείσουν το λαό ότι έχουν διαφορές. Η πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, υπογράμμισε, αποκάλυψε ότι η μόνη διαχωριστική γραμμή είναι ανάμεσα στις αντιλαϊκές πολιτικές που ακολουθούνται από τα αστικά κόμματα και την ΕΕ από τη μία και την πολιτική υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων που ακολουθεί με συνέπεια το ΚΚΕ, από την άλλη.

Αναφερόμενος στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές ο Αγγελος Τζέκης τόνισε ότι ο χαρακτήρας αυτών των εκλογών είναι πολιτικός και ότι «ο λαός με την ψήφο του πρέπει να δώσει μηνύματα». Στις εκλογές αυτές, είπε, θα αναμετρηθούν 2 αντιλήψεις. «Η αντίληψη ότι η ΤΑ και ΝΑ δεν είναι παρά προέκταση της κεντρικής εξουσίας και η αντίληψη ότι η ΤΑ είναι ένας θεσμός υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού» Η δεύτερη αυτή αντίληψη, τόνισε, πρέπει να γίνει κτήμα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.

Η πλατιά συσπείρωση, κατέληξε, που έχει επιτευχθεί στις Συκιές γύρω από το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που διεκδικεί το Δήμο, μας γεμίζει αισιοδοξία. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο για πολλές τετραετίες δήμαρχος Συκεών και τώρα επίτιμος δήμαρχος, Παναγιώτης Αφαλής, ο υποψήφιος δήμαρχος της δημοτικής κίνησης «Συνεργασία για τις Συκιές», Θεόδωρος Αποστολίδης, μέλη των τοπικών οργανώσεων του ΚΚΕ, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος αγωνιστών και δημοκρατικών πολιτών της ηρωικής συνοικίας.


ΚΚΕ
Περιοδεία στη Φαρκαδώνα Τρικάλων

Περιοδεία στην Φαρκαδώνα Τρικάλων πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τ. Τσιόγκα, βουλευτή του Κόμματος.

Στα πλαίσια της περιοδείας το κλιμάκιο του ΚΚΕ το πρωί επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Φαρκαδώνας. Εκεί έγινε γόνιμος διάλογος με τους εργαζόμενους, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία του Κέντρου Υγεία όπου καθημερινά «δέχεται», μόνο τις πρωινές ώρες, περίπου 100 άτομα. Οπως κατήγγειλαν οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι τεράστιες με αποτέλεσμα να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό στο Κέντρο Υγείας από τις 6 οργανικές θέσεις παθολόγων που προβλέπονται, έχει καλυφθεί μόνο μία, δεν έχει προσληφθεί καρδιολόγος, στα δύο μικροβιολογικά εργαστήρια δεν υπάρχουν μικροβιολόγοι παρά μόνο παρασκευαστής, όπως δεν υπάρχει ακτινολόγος και στο ακτινολογικό εργαστήριο, αλλά βοηθός! Τραγικές είναι οι ελλείψεις και σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Τ. Τσιόγκας τόνισε ότι για ελλείψεις και την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας ευθύνεται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στόχο έχει να μετατρέψει το δημόσιο αγαθό της υγείας σε εμπόρευμα. Και επισήμανε ότι ότι τα λαϊκά στρώματα πρέπει να διεκδικήσουν τη διατήρηση και αναβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας μέσα από τη συγκρότηση μετώπου πάλης.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε στα εμπορικά καταστήματα της Φαρκαδώνας και το απόγευμα στο συνοικισμό των Ρωσοποντίων. Το βράδυ ο Τ. Τσιόγκας μίλησε σε σύσκεψη εκπροσώπων φορέων της Φαρκαδώνας και παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της λειψυδρίας και των πλημμυρών.


Στον τηλεοπτικό «902»

Παρακολουθήστε σήμερα στην τηλεόραση του «902»:

  • Στις 19.00 στην εκπομπή «Το βήμα της Βουλής»: Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την οικονομία. Ερώτηση του Σπ. Στριφτάρη προς τον υπουργό Οικονομικών για τις περικοπές στο ΝΑΤΟ. Ερώτηση του Α. Τζέκη προς τον υπουργό Ναυτιλίας για την τρομοκρατία εναντίον των ναυτεργατών στο λιμάνι της Θάσου. Επιμέλεια - παρουσίαση Θάνος Κανιάρης.
  • Στις 20.00 στην εκπομπή «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο μικροσκόπιο», ο αγαπητός «ΛΙΝΟΣ» των ελλήνων φιλάθλων της δεκαετίας 1950 - 1960, Κώστας Λινοξυλάκης. Ο θρυλικός παίκτης του ΠΑΟ, αναλύει τις δικές του γνώσεις και εμπειρίες, τα θέματα του Ολυμπιακού ποδοσφαιρικού τουρνουά, την αντιμετώπιση των φανατικών φιλάθλων αλλά και τα προβλήματα συντονισμού των χιλιάδων εθελοντών. Επιμέλεια - παρουσίαση Γ. Λιβέρης.

Δραστηριότητες Κομματικών Οργανώσεων

- Ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω περιοδείες:

  • Την Τετάρτη, 4 του Ιούνη, στις 10 το πρωί στην ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, στις 11 το πρωί στην ΕΚΟΛΙΝΑ και στις 12.30 μ.μ. στην ΕΚΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ.
Στη Λέσβο

Συνεχίζει την πολιτική της εξόρμηση η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ. Ετσι:

-- Σήμερα Σάββατο, 1 του Ιούνη, στις 9 το βράδυ, στην πλατεία της Κάπης, θα μιλήσει η Ελένη Βουλβούλη - Αντώνα, μέλος της ΝΕ Λέσβου, για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ.

-- Αύριο Κυριακή, 2 του Ιούνη, στις 9 το βράδυ, θα μιλήσει για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής, ο Θωμάς Τσαγκαρέλλης.

-- Τη Δευτέρα, 3 του Ιούνη, στις 8 το βράδυ, στο Πολύκεντρο της Σκοπέλου θα μιλήσει ο Στρατής Καραγεωργίου, με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

-- Την Τρίτη, 4 του Ιούνη, στις 8.30 το βράδυ, στο Πολύκεντρο του Πλωμαρίου θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων ο Δημήτρης Σιαμέτης, για τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με το Ασφαλιστικό.

Στη Θεσσαλία

-- Σήμερα Σάββατο, στις 9 μ.μ., στο Βλαχογιάννι Λάρισας ο Γ. Πατάκης θα μιλήσει σε συγκέντρωση για τις εξελίξεις στην καπνοκαλλιέργεια και τις θέσεις του ΚΚΕ.

-- Αύριο, Κυριακή η Αχτιδική Επιτροπή Φαρσάλων του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στο Μ. Ευύδριο, στις 11.30 το πρωί με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη βαμβακοκαλλιέργεια». Θα μιλήσει ο Γ. Πατάκης.

Στη Θεσσαλονίκη

- Σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης θα μιλήσει τη Δευτέρα 3 Ιούνη, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.30μμ και γίνεται στο πλαίσιο της δίμηνης πολιτικής εξόρμησης της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Στην Αθήνα

- Η ΚΟΒ Κολιάτσου του ΚΚΕ καλεί στη σύσκεψη που διοργανώνει την Πέμπτη, 6/6, στις 7μ.μ., στα γραφεία της Πατησίων 280, με θέμα τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

- Η ΚΟΒ Αχαρνών του ΚΚΕ καλεί στη σύσκεψη για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, την Παρασκευή, 7/6, στις 7μ.μ., στα γραφεία της Αχαρνών 146.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ