ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Ιούνη 2002
Σελ. /104
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δώστε τη μάχη μαζί μας

Την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Ιούνη, στις 8.00 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, η πρώτη κεντρική συγκέντρωση

Τη Δευτέρα 10 του Ιούνη, στις 8 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως (άγαλμα Αθηνάς) η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Αθήνας - Πειραιά θα πραγματοποιήσει την πρώτη κεντρική συγκέντρωση.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν: Ο υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης, ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας Ηλίας Νικολόπουλος, η υποψήφια νομάρχης Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη και ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Αλέκος Βερναρδάκης.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμά τους οι δυνάμεις που συμπαρατάσσονται στη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» καλούν το λαό και τη νεολαία με τον αγώνα και την ψήφο τους να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική, να παλέψουν για μια Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπαραστάτη στους αγώνες και στις διεκδικήσεις του λαού. Καλούν το λαό του Λεκανοπεδίου να βρεθεί στο Πεδίον του Αρεως, να συμβάλει αποφασιστικά σε μια ελπιδοφόρα αντεπίθεση με προοπτική.

«Δώσε τη μάχη μαζί μας για Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μαχητική, διεκδικητική», είναι το σύνθημα των δυνάμεων της συμπαράταξης. Η ψήφος στη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία είναι δύναμη στη δύναμή σου».

28ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ξεκινά το καλοκαιρινό του ταξίδι

Από τις περσινές κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ -«ΟΔΗΓΗΤΗ»
Από τις περσινές κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ -«ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ανοίγει τις πύλες του το 28ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με δεκάδες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται το αμέσως επόμενο διάστημα στην Αθήνα και ακολούθως σε όλη την υπόλοιπη χώρα, έτοιμες να υποδεχτούν χιλιάδες νέους. Ενδιάμεσοι σημαντικοί σταθμοί στο καλοκαιρινό ταξίδι του Φεστιβάλ θα είναι το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της Οργάνωσης, στις 6 και 7 Ιούλη στο Στόμιο, με διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο του Τυρνάβου και το κάμπινγκ της Οργάνωσης το διάστημα 3 έως 11 Αυγούστου στη Μυτιλήνη.

Την έναρξη της φεστιβαλικής δραστηριότητας ανάγγειλε χτες με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, τονίζοντας: «Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις αποτελούν για μας έναν ακόμα χώρο, μια ακόμα ευκαιρία συνάντησης με τη νεολαία. Καταθέτουμε μέσα απ' αυτές τις θέσεις και τις προτάσεις μας για μια σειρά ζητήματα που έντονα απασχολούν τη νέα γενιά και την καλούμε να συμμετάσχει καταθέτοντας και τη δική της άποψη και γνώμη και διασκεδάζοντας μαζί μας».

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία «να βαδίσει μαζί μας στο δρόμο του αγώνα, της μαχητικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και διεκδίκησης αιτημάτων τέτοιων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Να καταδικάσει με μια τέτοια μαχητική αγωνιστική στάση τους υπαίτιους των προβλημάτων της. Να οργανωθεί στις γραμμές της πρωτοπόρας Οργάνωσης νεολαίας, της ΚΝΕ».

Το 28ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που φέτος πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 21 Σεπτέμβρη στα Ιλίσια, θα αποτελέσει την κορύφωση αυτής της δραστηριότητας. «Στην "κόκκινη πολιτεία" - σημειώνει το Γραφείο Τύπου της Οργάνωσης - όπως κάθε χρόνο θα βρεθούμε και φέτος με δεκάδες χιλιάδες νέους, θα συζητήσουμε και θα απολαύσουμε μαζί τους ένα ποιοτικό πολιτιστικό πρόγραμμα. Προσδοκούμε αυτό το Φεστιβάλ να είναι καλύτερο από κάθε άποψη. Καλούμε να το επισκεφτούν όλους τους νέους της πόλης».

Οι πρώτες εκδηλώσεις

Τη φεστιβαλική δραστηριότητα της ΚΝΕ στην Αθήνα ανοίγει η Τομεακή Οργάνωση Υγείας - Πρόνοιας την Τρίτη 11/6, στο νοσοκομείο «Σωτηρία», με πολύμορφες εκδηλώσεις (έκθεση φωτογραφίας, βιβλίου, θέατρο δρόμου, ομιλίες κ.ά.) από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και σύνθημα «Αγωνιστική στάση ζωής».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συναντήσεις της ΚΝΕ με νέους δημιουργούς και καλλιτέχνες για την αναβάθμιση του πολιτιστικού μέρους των εκδηλώσεων και σήμερα πραγματοποιούνται: στα Χανιά (Εργατικό Κέντρο, 6.30 μ.μ.), στο Ηράκλειο Κρήτης (Πολύκεντρο Νεολαίας, 7 μ.μ.) και στην Καλαμάτα (Μεσσηνιακό Θέατρο, 6 μ.μ.). Αύριο Κυριακή, αντίστοιχη συνάντηση γίνεται στη Μυτιλήνη (γραφεία του ΚΚΕ, 7 μ.μ.) και σε δήμους της Αθήνας.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αύριο η εκδήλωση τιμής στο Δημοκρατικό Στρατό

Την πιο ηρωική και μαρτυρική Μεραρχία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την 3η Μεραρχία, θα τιμήσουν οι Κομματικές Οργανώσεις Ανατολικής Πελοποννήσου και Δυτικής Πελοποννήσου - Νήσων του ΚΚΕ, με μια μεγάλη εκδήλωση για το Δημοκρατικό Στρατό Πελοποννήσου (ΔΣΠ), που θα πραγματοποιηθεί στον Πάρνωνα, στο χωριό Αράχοβα (Καρυές) Λακωνίας, αύριο, Κυριακή 9 Ιούνη, στις 11.30 π.μ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι δύο κομματικές οργανώσεις σημειώνουν, ανάμεσα στα άλλα, την αναγκαιότητα να γνωρίσει η νεολαία τα ιδανικά, τις αξίες, τη θεωρία, το πρόγραμμα και την ιστορία του Κόμματος. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η υπεράσπιση και η προβολή της ιστορίας του επαναστατικού κινήματος και του Κόμματος αποτελεί συστατικό στοιχείο της επαναστατικής πάλης.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο Αλέκος Παπαγεωργίου, επιτελάρχης του Κλιμακίου του Γενικού Αρχηγείου Νότιας Ελλάδας (ΚΓΑΝΕ), την περίοδο του εμφυλίου πολέμου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11 π.μ.: Προσυγκέντρωση και πορεία από το Γήπεδο στην πλατεία της Αράχοβας.

11:30 π.μ.: Ανοιγμα της εκδήλωσης από τον Δημήτρη Οικονομάκο, γραμματέα Περιοχής Ανατολικής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

11:35 π.μ.: Απαγγελία (αποσπάσματα από το ποίημα του Γ. Ρίτσου «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ»).

12 το μεσημέρι: Ομιλία από το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Γόντικα.

12:30 μ.μ.: Διαβάζεται η σύνθεση της ηρωικής 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο.

12:40 μ.μ.: Υμνος της Γ` Διεθνούς.

12:45 μ.μ.: Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αντάρτικα τραγούδια.

Στο χώρο θα λειτουργήσει Εκθεση Φωτογραφίας και Εκθεση Βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Πούλμαν για την εκδήλωση

- Η ΠΕΑΤΑΘ - ΔΣΕ δρομολογεί πούλμαν, που θα αναχωρήσει την Κυριακή, στις 7.30 το πρωί, από την πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 010-58.17.384 και 010-32.20.183.

- Η ΠΕΕΠΠ διοργανώνει για το Σαββατοκύριακο 8/9-6-02 διήμερη εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία, με διανυκτέρευση στη Σπάρτη, για να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

- Πούλμαν αναχωρεί το Σάββατο 8-6 στις 7 π.μ. από την πλατεία Κάνιγγος. Τηλ.: 010-52.30.526.

Εξασφάλισε το εκλογικό δικαίωμά σου

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές, παρατηρούνται σοβαρά και εκτεταμένα προβλήματα στους εκλογικούς καταλόγους. Εκατοντάδες χιλιάδες διπλοεγγραφές, πολλοί φέρονται να μην είναι εγγεγραμμένοι πουθενά, πολλές είναι οι περιπτώσεις αυτών που διαπιστώνουν ότι είναι γραμμένοι με λάθος στοιχεία.

Η κατάσταση αυτή κάνει επιτακτική την ανάγκη όλοι μας να σπεύσουμε να ενημερωθούμε για το πού θα ψηφίσουμε. Και αν τυχόν διαπιστώσουμε πρόβλημα, να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με το δήμο μας, ώστε να εξασφαλιστεί ότι καμία ψήφος δε θα πάει χαμένη. Για το θέμα μπορούμε να απευθυνθούμε στο δήμο όπου ανήκουμε ή στο τηλέφωνο 1464 ή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών στο διαδίκτυο. Θυμίζουμε ότι η σχετική προθεσμία για διορθώσεις λήγει στις 30 του Ιούνη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ