ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Ιούνη 2002
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΙΟΥΝΗ
Χωρίς ανάπαυση για τη συμμετοχή όλων στην απεργία και τα συλλαλητήρια

Στις 9.30 στην Ομόνοια καθορίστηκε η κεντρική προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Ενα δυνατό «χαστούκι» θα δεχτεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, από την εργατική τάξη της χώρας, που πλέον στην τελική ευθεία, τα «δίνει όλα» για την επιτυχία της Πανεργατικής - Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργίας στις 18 Ιούνη. Στόχος των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι να βάλουν «φρένο» στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης και να προβάλλουν τα δικά τους αιτήματα για Δημόσια Υποχρεωτική Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Στην Αθήνα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9.30 στην Ομόνοια απ' όπου θα γίνει πορεία προς την κεντρική συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 10.30.

Σ' αυτό το πλαίσιο, πέρα από τις αποφάσεις που έχουν πάρει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καθημερινά πληθαίνουν οι συμμετοχές στην απεργία από πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις και μπαίνουν έτσι όλο και περισσότεροι στην υπόθεση υπεράσπισης των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων. Οι εξορμήσεις και οι περιοδείες στους χώρους δουλιάς έχουν εντατικοποιηθεί, ώστε και ο τελευταίος εργαζόμενος να κάνει κτήμα του ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα για να μην περάσουν οι ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πρωτοπόρες, δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και τη συνέχιση του αγώνα, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης και των συνδικαλιστών της, να εμποδίσουν τη σύγκρουση των εργαζομένων μ' αυτήν την κυβερνητική πολιτική.

Εργατικά Κέντρα - Ομοσπονδίες

Μέχρι σήμερα αποφάσεις έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα:

Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Φωκίδας, Αγρινίου, Αρκαδίας, Καλαμάτας, Πύργου, Λουτρακίου, Κεφαλλονιάς, Καστοριάς, Κοζάνης, Κιλκίς, Νάουσας, Σερρών, Ξάνθης, Αρτας, Λευκάδας, Σάμου, Αμαλιάδος, Ζακύνθου, Ρόδου, Μεγάρων, Κέρκυρας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Μεσολογγίου, Κορίνθου, Τρικάλων, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει επίσης:

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, η ΟΜΕ - ΟΤΕ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Γάλατος - Ποτών - Τροφίμων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικού Τεχνικού και Εργαστηριακού Προσωπικού των Πανεπιστημίων.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις απευθύνουν επίσης οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΤΑΕ, ΟΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Επίσης κάλεσμα στη συγκέντρωση της Αθήνας απευθύνουν: η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, το ΓΕΩΤΕΕ, ο Σύλλογος Παρασκευαστών Πανεπιστημίου Αθηνών, η Αγωνιστική Πανδημοκρατική Ενότητα Λογοτεχνών, ο Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών, η Παναττική Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων, η Συμπαράταξη για την Αθήνα.

Μακεδονία

Απεργιακές συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σε:

Θεσσαλονίκη: προσυγκέντρωση ΠΑΜΕ στις 10 πμ στο Αγαλμα Βενιζέλου και συγκέντρωση στις 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Καστοριά: προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο και απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 πμ στην πλατεία Δαβάκη.

Κοζάνη: προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο και συγκέντρωση στις 10.30 πμ στην κεντρική πλατεία.

Πτολεμαΐδα: 10.30 πμ στην κεντρική πλατεία.

Κιλκίς: στις 10.30 πμ στην πλατεία Ειρήνης.

Βέροια: προσυγκέντρωση 10 πμ στην πλατεία Ωρολογίου.

Νάουσα: συγκέντρωση στις 9.30 πμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Κατερίνη: 10.30 πμ στην κεντρική πλατεία.

Σέρρες: προσυγκέντρωση ΠΑΜΕ 10 πμ στην πλατεία Ελευθερίας και συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.

Αλεξανδρούπολη: 10 πμ μπροστά από το Δημαρχείο.

Καβάλα: 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Θάσο: στις 10 πμ στο παλιό Δημαρχείο στο Λιμένα.

Κομοτηνή: 10πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Ξάνθη: 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Δράμα: προσυγκέντρωση στις 10 πμ στην πλατεία Ελευθερίας και συγκέντρωση 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Θεσσαλία

Λάρισα: 10.30 πμ. στην κεντρική πλατεία.

Βόλος: 9.30 πμ. στο Εργατικό Κέντρο.

Καρδίτσα: 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Τρίκαλα: 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Βορειοδυτική Ελλάδα

Σε συνεχή δράση με στόχο την καλύτερη διοργάνωση και επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας, στις 18 Απρίλη, βρίσκονται οι εργατοϋπάλληλοι στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Εχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία όλα τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής ομόφωνα (σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην Πρέβεζα, κατά πλειοψηφία, όπου μειοψήφησαν τρία μέλη της ΠΑΣΚΕ, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου). Επίσης σε όλες τις πόλεις θα γίνουν κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Συσκέψεις, συναντήσεις προετοιμασίας πραγματοποιούν οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών, ενώ διαρκώς προστίθενται στο μακρύ κατάλογο που ήδη έχει δημιουργηθεί, νέα πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο στόχος των ταξικών δυνάμεων είναι αισιόδοξος, δεν πρέπει όμως να υποτιμηθεί το γεγονός ότι γίνεται μια προσπάθεια υπονόμευσης από συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, που με άμεσες ή έμμεσες ενέργειές τους ευθυγραμμίζονται κεντρικά με την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ για να σαμποτάρουν την απεργία φτάνοντας στο σημείο να καλούν ευθέως εργαζόμενους σε απεργοσπασία με δηλώσεις τους και έντυπο υλικό. Αυτό συμβαίνει ακόμα και σε περιπτώσεις όπου τα Εργατικά Κέντρα έχουν πάρει ομόφωνες αποφάσεις συμμετοχής.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν:

Γιάννενα: στις 10 πμ έξω από το παλιό ΕΚ Ιωαννίνων.

Αρτα: στις 10 πμ έξω από το ΕΚ. Αρτας.

Αγρίνιο: στις 10 πμ έξω από το ΕΚ. Αγρινίου.

Πρέβεζα: στις 9 πμ στο Φόρο.

Κέρκυρα: στις 10 πμ στο ΕΚ Κέρκυρας.

Ηγουμενίτσα: στις 10 πμ στην πλατεία Δημαρχείου.

Λευκάδα: στις 10 πμ στην πλατεία Αγίου Μηνά.

Ναύπακτο: στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Στο Μεσολόγγι η Συντονιστική Επιτροπή καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10 πμ στην κεντρική πλατεία.

Πελοπόννησος

Πάτρα: προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9.30 πμ στην πλατεία Γεωργίου και συγκέντρωση στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Πύργος: συγκέντρωση στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Καλαμάτα: προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών στις 10 πμ στο Αναψυκτήριο και συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μάρτη στις 10.30 μμ.

Τρίπολη: προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών στις 9.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 10 πμ.

Κεφαλονιά: συγκέντρωση στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Ζάκυνθο: συγκέντρωση στις 9.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Απόφαση συμμετοχής στην απεργία έχουν πάρει και το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας και το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Ξανά στους καταπέλτες

Οπλισμένοι με πλούσια πείρα, την Τρίτη τα ξημερώματα, κλιμακώνουν τους αγώνες τους με 48ωρη απεργία

Στους καταπέλτες θα σπάσει ο «τσαμπουκάς» των εφοπλιστών και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ! Αυτό διαμηνύουν οι ναυτεργάτες, οι οποίοι συσπειρωμένοι -μέσα από τις πρωτοπόρες ταξικές δυνάμεις των ναυτεργατικών Ενώσεων των μηχανικών και των θερμαστολαδάδων -στο ΠΑΜΕ, την Τρίτη τα ξημερώματα, κλιμακώνουν τους αγώνες τους με 48ωρη απεργία, για να γλιτώσουν από τη «σφαγή» τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα που κατέκτησαν μετρώντας εκατοντάδες πνιγμένους μέσα στα σαπιοκάραβα των Ελλήνων εφοπλιστών. Η απαίτηση που εκφράζεται μέσα από τα καράβια, όπως αυτή καταγράφηκε και στον τελευταίο μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, στις 29 του μήνα, είναι όχι μόνο απόσυρση τώρα του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, αλλά διεύρυνση των ναυτεργατικών κατακτήσεων.

Η απόφαση για την 48ωρη απεργία, την οποία αναγκάστηκαν να ψηφίσουν χτες και οι εγκάθετοι των εφοπλιστών και της κυβέρνησης στην πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στη διάρκεια συνεδρίασης, είναι αποτέλεσμα ακριβώς της αταλάντευτης αγωνιστικής δράσης των ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, του ηρωισμού και της αυτοθυσίας που επέδειξαν οι μηχανικοί και οι θερμαστολαδάδες στις 29 του Μάη, όταν ποδοπατήθηκαν από τους κατασταλτικούς, φασιστικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης. Βέβαια, οι εγκάθετοι, οι οποίοι κάτω από την πανναυτεργατική κατακραυγή κήρυξαν την απεργία, εξακολουθούν να βρίσκονται μακριά από τις διαθέσεις των ναυτεργατών και να «υπερασπίζονται» τον υπονομευτικό τους ρόλο, καθώς δεν απορρίπτουν το αντιασφαλιστικό κυβερνητικό εξάμβλωμα, ενώ προβάλλουν τα γνωστά 4 αιτήματα περί αναπροσαρμογής των συντάξεων στο 70% του μισθού, αύξηση των επικουρικών και άλλα, αποκρύβοντας ότι αν περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, δε θα μείνει όρθιο ούτε το ΝΑΤ ούτε καμία από τις ναυτεργατικές κατακτήσεις!

Η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν αμέσως μετά τη συνεδρίαση, αναφέρουν προς τους ναυτεργάτες: «Είμαστε εξοπλισμένοι με την πλούσια πείρα των σκληρών απεργιακών αγώνων που δώσαμε μαζί στις 3 και 18 του Απρίλη και στις 29 του Μάη. Ο αγώνας έχει αποτελέσματα. Συσπείρωσε, συγκέντρωσε μαχόμενες δυνάμεις που χάλασαν τα σχέδια του συναινετικού παιγνιδιού. Εχει προβάλλει μεγάλα εμπόδια στην κυβέρνηση, στις δυνάμεις του κεφαλαίου». Εφιστούν δε, την προσοχή των ναυτεργατών, επισημαίνοντας: «Το νομοσχέδιο δεν παίρνει γιατρειά», «να προσέξουμε πολύ. Η κυβέρνηση, αλλά και οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού νιώθουν την πίεση της λαϊκής κατακραυγής. Γι' αυτό στήνουν παγίδες, κάνουν ελιγμούς, χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να διασπάσουν τους εργαζόμενους, για να εκτονώσουν την πάλη τους με ψευτοϋποσχέσεις. Είναι ξεκάθαρο: από τα αντιασφαλιστικά μέτρα δε γλιτώνει κανένας εργαζόμενος, κανένας κλάδος».

Οσον αφορά την ΠΝΟ επισημαίνεται: «Η τακτική των κοινωνικών διαλόγων, της συναίνεσης και της συναλλαγής που ακολούθησε η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ και της ΓΣΕΕ, χρεοκόπησε. Η απεργοσπαστική τακτική της ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚΕ προκαλεί την οργή των εργαζομένων. Κανένας ναυτεργάτης δε δίνει "άφεση αμαρτιών" στην πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ. Δούλεψε και δουλεύει συστηματικά για την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές, υπονόμευσε τον αγώνα μας». Τα αγωνιστικά σωματεία κάνουν σαφές ότι «ο αγώνας δεν έχει ημερομηνία λήξης. Η πορεία του δεν εξαρτάται από τις διαδικασίες της Βουλής. Θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί».

Και στην Κρήτη

Απεργιακός αναβρασμός επικρατεί και στην Κρήτη, καθώς εδώ και μέρες οργανώνεται και προετοιμάζεται με τον καλύτερο τρόπο από τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις η επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Ετσι, σε απεργιακή συγκέντρωση στις 18 του Ιούνη, στις 10 το πρωί, έξω από το Εργατικό Κέντρο, καλεί η Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό, όλους τους εργαζόμενους και το λαό του Ηρακλείου.

Απόφαση για την απεργία πήρε και το σωματείο εργαζομένων στο «ΠΕΠΑΓΝΗ», συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ακόμα για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας την πραγματοποίηση καθημερινών εξορμήσεων στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και Γενική Συνέλευση των εργαζομένων τη Δευτέρα 17 του Ιούνη για την καλύτερη ενημέρωσή τους γύρω από το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Απόφαση και κάλεσμα για την απεργία και τη συγκέντρωση πήρε και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου μετά από συνεδρίαση.

Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 18 του Ιούνη και απεργιακή συγκέντρωση πήρε η ΑΔΕΔΥ Χανίων, καλώντας τους εργαζόμενους στις 11 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο. Στην απεργιακή συγκέντρωση καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, η οποία, χτες, πραγματοποίησε και πλατιά σύσκεψη σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση της απεργιακή συγκέντρωσης.

Απόφαση για την απεργία πήρε ομόφωνα το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, όπου καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό και μαζικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου καλεί το σωματείο Οικοδόμων και η Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό.

  • Μηχανοκίνητη διαδήλωση στην πόλη των Χανίων, τη Δευτέρα 17 του Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και καλεί το λαό και τη νεολαία των Χανίων να συμμετάσχει και να ξεσηκωθεί μπροστά στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Παρόντες μαζικά στην απεργία στις 18 Ιούνη

Τα μέλη της «Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων» (ΠΕΕΠΠ), καλεί το Κεντρικό της Συμβούλιο, για να πάρουν μαζικά μέρος στη γενική απεργία της 18ης Ιούνη και εκδηλώσουν την αντιθεσή τους στο ληστρικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση. Νομοσχέδιο που πλήγει ιδιαίτερα και τους επαναπατρισθέντες πολιτικούς πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Τρίωρη στάση την Τρίτη

Με 3ωρη στάση εργασίας συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι στην πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση στις 18 Ιούνη για το Ασφαλιστικό, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Από τη στάση εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και τα Μέσα που θα καλύπτουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Δε θα κινηθεί τίποτα

Αστικά λεωφορεία: 24ωρη απεργία

Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος: 24ωρη

Τρόλεϊ: 24ωρη

Μετρό: 24ωρη

ΟΣΕ: 24ωρη

Ολυμπιακή: 24ωρη

Πλοία: 48ωρη

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: 3ωρη στάση εργασίας 1 - 4 μ.μ.

Τηλεπικοινωνιακοί και ηλεκτρονικοί ΥΠΑ: 24ωρη απεργία.

ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Σε ρόλο απεργοσπάστη η ΠΑΣΚΕ

Τα συντονιστικά των σωματείων καλούν στην απεργία και τις συγκεντρώσεις

Τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ με τοποθετήσεις τους στα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Φθιώτιδας, Λιβαδειάς, Θήβας, αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην απεργία της 18 Ιούνη, γιατί, όπως είπαν, τα μέτρα της κυβέρνησης για την Κοινωνική Ασφάλιση είναι θετικά.

Στη Λιβαδειά το ραντεβού των εργαζομένων έχει δοθεί στην Κεντρική Πλατεία στις 10.30 το πρωί, από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών. Στη Φθιώτιδα το Συντονιστικό καλεί τους εργαζόμενους στην απεργία, στην Πλατεία Πάρκου, στις 10.30 το πρωί. Στην Εύβοια τους καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί, στην πλατεία Αγ. Βαρβάρας στη Χαλκίδα. Η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, έχει κηρύξει απεργιακή συγκέντρωση για τα «προβλήματα της περιοχής».

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας κήρυξε 24ωρη απεργία, με συγκέντρωση στην Πλατεία Λαού της Αμφισσας, στις 10 το πρωί. Στη Θήβα, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία στις 10.30 το πρωί, μετά την άρνηση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) να συγκαλέσει το ΔΣ στο Εργατικό Κέντρο, για συζήτηση επί του Αασφαλιστικού και της απεργίας της ΓΣΕΕ.

Περιοδείες

Για την προετοιμασία της απεργίας τη Δευτέρα θα γίνουν περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στους παρακάτω χώρους:

Κορμός Λεωφορείων Αν. Λιοσίων, Συνεργείο Κήπων, Δημαρχείο Αν. Λιοσίων, Ανάπλαση Πρόνοια Ε. Εργασίας Λιοσίων, Αγροτική Τράπεζα Αθήνας και σε όλες τις υπηρεσίες Δ. Υμηττού, Δήμος Καισαριανής, ΕΥΔΑΠ - περιοδεία σε εξωτερικό αντλιοστάσιο, ΕΟΤ, Εργατική Λέσχη Περιστερίου, Συνεργεία Δ. Καλλιθέας, Σωματείο ΜΕΒΓΑΛ, Οικοδόμοι Γαλάτσι, Υπ. Γεωργίας - Πεντέλη Δασαρχείο, Εθν. Στατιστική Λυκούργου, Δήμους: Αγ. Στεφάνου, Ζωγράφου, Αργυρούπολης, Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Υμηττού, Βούλας, Αγ. Παρασκευής, Κεντρικά Αθήνας Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΤΣΜΕΔΕ Ασφαλιστικό Ταμείο.

Συγκέντρωση

Συγκέντρωση στην πλατεία Καισιαριανής διοργανώνει τη Δευτέρα 17 του Ιούνη, στις 7.30 το απόγευμα, η Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ με θέμα το Ασφαλιστικό.

Για τη μεταφορά στη συγκέντρωση

Για τη μεταφορά των απεργών στην προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, αναχωρούν πούλμαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα:

Κηφισιά: 8.30 π.μ. από Δημαρχείο.

Αιγάλεω: 8.30 π.μ. από πλατεία Εσταυρωμένου.

Χαλάνδρι: 8.30 πμ. από κεντρική πλατεία.

Χολαργό: 8.30 π.μ. από πλατεία Κύπρου.

Ταύρο: 8.30 π.μ. από Δημαρχείο.

Καλλιθέα: 8.30 π.μ. από πλατεία Δαβάκη.

Νέα Σμύρνη: 8.30 π.μ. από Ομήρου 57.

Περιστέρι: 9.00 π.μ. από πλατεία Δημαρχείου.

Βύρωνας: 8.30 π.μ. από πλατεία Ταπητουργείου.

Ιλίσια: 8.30 π.μ. από πλατεία Κύπρου.

Ζωγράφου: 8.30 π.μ. από Γαρδένια.

Καισαριανή: 8.45 π.μ. από τη μεγάλη πλατεία.

Καματερό: 9.00 π.μ. από παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων.

Ιλιον: 9.00 π.μ. από κεντρική πλατεία Ιλίου.

Πετρούπολη: 9.00 π.μ. από Δημαρχείο.

Μπραχάμι: 9.00 π.μ. από Ασύρματο, Αγ. Βασίλη και Κέντρο (ΙΚΑ).

Ηλιούπολη: 8.45 π.μ. από Δημαρχείο.

Ελληνικό: 9.00 π.μ. από πλατεία Ελληνικού.

Νέα Ηράκλειο: 9.00 π.μ. από «Τρία Αστέρια».

Φιλαδέλφεια: 9.00 π.μ. από Δημαρχείο.

Γλυφάδα: 8.30 π.μ. από πλατεία και από πλατεία Αγ. Τρύφωνα - Καραχάλιου.

Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ Περιστερίου βάζει πούλμαν το οποίο θα ξεκινήσει στις 8.30 το πρωί από την πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι.

Για τις περιοχές που δεν έχουν ακόμα προγραμματίσει πούλμαν πληροφορίες θα δίνονται από τα παραρτήματα των συνδικάτων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ