ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Ιούλη 2002
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί αποσιωπούν τις δραστηριότητές μας

Επιστολή διαμαρτυρίας των επικεφαλής του συνδυασμού στους διευθυντές ειδήσεων των κρατικών και ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών

Από πρόσφατη περιοδεία υποψηφίων της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα». Για τους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν έγινε ποτέ!
Από πρόσφατη περιοδεία υποψηφίων της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα». Για τους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν έγινε ποτέ!
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους διευθυντές ειδήσεων ιδιωτικών και κρατικών τηλεοπτικών σταθμών απέστειλαν χτες οι επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Συγκεκριμένα, διαμαρτύρονται για την παντελή αποσιώπηση ουσιαστικών δραστηριοτήτων της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και κοινοποιούν την επιστολή τους προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3, ΑΛΦΑ, ΜΕΓΚΑ, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΤΑΡ, ΑΛΤΕΡ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Πέρασαν δυο μήνες από την ημέρα που συγκροτήθηκε η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" για την υπερνομαρχία Αθήνας- Πειραιά. Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, άλλες κινήσεις και πρόσωπα και ως επικεφαλής υποψηφίους της έχει τον Θανάση Παφίλη, υποψήφιο υπερνομάρχη, Ηλία Νικολόπουλο, υποψήφιο νομάρχη Αθήνας, και Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια νομάρχη Πειραιά.

Στο διάστημα αυτό, εκτός από την ιδρυτική συγκέντρωση και τη συνέντευξη Τύπου, που η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" πραγματοποίησε, έχει διοργανώσει δεκάδες περιοδείες των υποψήφιων νομαρχών, για όλα τα σημαντικά θέματα της κοινωνικοπολιτικής ζωής, που, βεβαίως, αφορούν άμεσα το λαό της Αθήνας και του Πειραιά.

Ολη αυτή η δραστηριότητα δεν έχει τύχει της παραμικρής προβολής από τα κανάλια σας. Κυριολεκτικά, δεν έχετε μεταδώσει ούτε μια είδηση, παρότι έχετε προσκληθεί επανειλημμένως να καλύψετε τις δραστηριότητες της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας". Είναι χαρακτηριστικό, ότι και στην τελευταία χρονικά δήλωση του επικεφαλής, για το θέμα των ναρκωτικών, απουσιάσατε, αν και είχατε επίσης προσκληθεί.

Θεωρούμε, ότι η συγκεκριμένη αντιμετώπιση όχι μόνο δεν είναι τυχαία, αλλά είναι σκόπιμη. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε διαφορετικά, από τη στιγμή που το κανάλι σας προβάλλει ανελλιπώς ακόμη και κοινωνικές εκδηλώσεις όπως, π.χ., βαφτίσια, που κάνουν άλλοι υποψήφιοι, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Χρήστος Παπουτσής, ενώ ουσιαστικές δραστηριότητες της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", που αφορούν στο λαό, αποσιωπώνται παντελώς. Θα συμφωνήσετε, επομένως, ότι η διαμαρτυρία μας και δίκαιη είναι και επιβαλλόμενη.

Ελπίζουμε ότι αυτή η στάση σας θα μεταβληθεί, χάριν της αντικειμενικής ενημέρωσης του τηλεοπτικού κοινού, την οποία συχνά επικαλείσθε, αλλά και της ισότιμης μεταχείρισης όλων των συνδυασμών».

Περιοδείες σε Πάτρα, Φθιώτιδα και Ευρυτανία

Στην Πάτρα θα περιοδεύσει αύριο Τετάρτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Επίσκεψη και ομιλία στο εργοτάξιο «CARREFOUR» στις 10.30 π.μ.

- Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) στις 12.30 μ.μ.

- Συνάντηση με το σωματείο και τους ναυτεργάτες των πορθμείων Ρίου - Αντιρρίου στις 6.30 μ.μ.

- Ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 8.30 μ.μ.

Σε Φθιώτιδα - Ευρυτανία

Τους νομούς Φθιώτιδας και Ευρυτανίας θα επισκεφθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΕ, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιούλη.

Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το εξής:

Την Παρασκευή στη Φθιώτιδα

- Στις 9 π.μ. θα επισκεφτεί και θα μιλήσει στο εργοστάσιο Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης.

- Στις 11.30 π.μ. θα επισκεφτεί και θα μιλήσει στο Νοσοκομείο Λαμίας.

- Στις 13.30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΑΣ» στη Λαμία.

- Στις 19.00 μ.μ. θα παραβρεθεί και θα μιλήσει σε σύσκεψη γυναικών στο ξενοδοχείο «Σαμαράς» στη Λαμία και

- Στις 21.00 μ.μ. θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Το Σάββατο στην Ευρυτανία

- Στις 10.30 το πρωί θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς (νομάρχη, δήμαρχο κ.ά.) στο Καρπενήσι.

- Στις 11.30 θα επισκεφτεί το μουσείο Εθνικής Αντίστασης στις Κορυσχάδες.

- Στις 12.30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

- Στις 19.00 θα παραβρεθεί στην ανακήρυξη του υποψηφίου νομάρχη Ευρυτανίας της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καρπενησίου.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση - απάντηση σε δημοσίευμα

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, αναφορικά με κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εποχή», σημειώνει τα παρακάτω:

«Η εφημερίδα "Εποχή" αναδημοσίευσε την περασμένη Κυριακή προβοκατόρικο και συκοφαντικό δημοσίευμα της "Αυγής" σε βάρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και γενικότερα του ταξικού, αγωνιστικού κινήματος, με το οποίο ισχυρίζεται ότι η Ομοσπονδία, με χρήματα των οικοδόμων, πληρώνει 20 επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ.

Δε θα άξιζε τον κόπο, καμιάς απάντησης μια τέτοιου μεγέθους ψευτιά, αν δεν εντασσόταν στη γενικότερη προσπάθεια χτυπήματος μιας αγωνιστικής Ομοσπονδίας που υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων. Αν ταυτόχρονα δε στρέφονταν με ανάλογο συκοφαντικό τρόπο κατά του ΚΚΕ που στήριξε και στηρίζει τα δικαιώματα και τους αγώνες μας σε αντίθεση με αρκετούς άλλους που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να τα υπονομεύσουν.

Οι συντάκτες αυτής της απροκάλυπτης συκοφαντίας δεν έκαναν ούτε καν τον κόπο να διασταυρώσουν όσα τους σερβίρισαν οι πληροφοριοδότες τους. Ούτε καν να ρωτήσουν την ίδια την Ομοσπονδία.

Θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από πρώτο χέρι ότι: η Ομοσπονδία μας, που είναι η μεγαλύτερη και η πιο μαζική κλαδική συνδικαλιστική οργάνωση στον ιδιωτικό τομέα με 160.000 μέλη, έχει 2 (δύο) στελέχη της εκτός παραγωγής, τον πρόεδρό της και το γενικό γραμματέα. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν επίσης άλλα 4 (τέσσερα) εκτός παραγωγής στελέχη τα οποία αμείβονται με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των οικοδόμων. Αυτούς τους συναδέλφους τους γνωρίζουν οι οικοδόμοι γιατί βρίσκονται καθημερινά δίπλα τους στα γιαπιά και στα εργοτάξια. Γιατί κυρίως στέκονται με συνέπεια στην πρώτη γραμμή του αγώνα, υπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα των οικοδόμων, μαζί με τους άλλους συναδέλφους τους. Είναι καθημερινά στην κρίση όλων των συναδέλφων τους».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ