ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Ιούλη 2002
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - «ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ»
«Μάγεψαν» οι... ταχύτητες

Ο Παναγιώτης Σαρρής... έκλεψε την παράσταση από ελληνικής πλευράς στο Ρέθυμνο

Sportidea

Ο Παναγιώτης Σαρρής... έκλεψε την παράσταση από ελληνικής πλευράς στο Ρέθυμνο
Του απεσταλμένου μας (Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗ).--

Σπουδαίες επιδόσεις παγκόσμιας κλάσης, έντονος συναγωνισμός και πιστοποίηση από ελληνικής πλευράς της πολύ καλής κατάστασης των αθλητών μας ήταν το σκηνικό που επικράτησε στα «18α ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ», που για άλλη μια χρονιά απέδειξαν ότι δικαίως συγκαταλέγονται στα κορυφαία διεθνή μίτινγκ στίβου.

Στο στάδιο «του Γάλλου» στο Ρέθυμνο οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και αποζημίωσαν τους φιλάθλους που θέλησαν να τους δουν από κοντά. Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν αναμφίβολα ήταν, σε διεθνές επίπεδο, η Ζάνα Πιντούσεβιτς στα 100μ και η Φεοφάνοβα στο επί κοντώ, ενώ από ελληνικής πλευράς ο Παναγιώτης Σαρρής στα 100μ και η Φλώρα Ρεντούμη στα 100μ εμπόδια.

Στην κούρσα της «μιας ανάσας» (100μ) των γυναικών η Ζάνα Πιντούσεβιτς επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την κλάση της, αφού πρώτευσε με χρόνο 10.84, που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Στο επί κοντώ των γυναικών η Φεοφάνοβα πήρε εύκολα τη νίκη με 4,62, ωστόσο αν και προσπάθησε να αποζημιώσει τους φιλάθλους με ένα παγκόσμιο ρεκόρ, δεν τα κατάφερε στα 6,80.

Από ελληνικής πλευράς την παράσταση έκλεψαν τα σπριντ. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν αναμφίβολα ο Παναγιώτης Σαρρής που κυριάρχησε τόσο στα 100μ, με χρόνο 10.17 όσο και στα 200μ (που πρώτευσε με χρόνο 20.48) και έδειξε ότι βρίσκεται σε πορεία διάκρισης ενόψει και του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία της Φλώρας Ρεντούμη στα 110μ με εμπόδια που άγγιξε το πανελλήνιο ρεκόρ (12.64) φέρνοντας χρόνο 12.90 και τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Σημειώνεται ότι η Ρεντούμη γίνεται η δεύτερη αθλήτρια της χώρας μας (μετά την Πατουλίδου που έχει το πανελλήνιο ρεκόρ) που πέφτει κάτω από τα 13``. Στην ίδια κούρσα συμμετείχε και η Ταμπάκη έχοντας και αυτή πολύ καλή παρουσία (ήταν 6η με χρόνο 13.01).

Εξαλλου πολύ καλή ήταν η παρουσία της Ρωσίδας Τατιάνα Κοκότοβα στο μήκος, που πραγματοποίησε άλμα στα 6,80 ενώ σε πολύ καλό δρόμο έδειξε να είναι η Ελληνίδα άλτρια Στέλλα Πιλάτου, με καλύτερη επίδοση στα 6.51.

Στις ρίψεις οι Πολυχρονίου και Παπαδημητρίου στη σφυροβολία ήταν 4ος με 78,64 και 5ος με 78,61 αντίστοιχα, ενώ στο δίσκο των γυναικών η Κατερίνα Βόγγολη ήταν δεύτερη με καλύτερη βολή στα 63,01.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
«Ναι» από Μπασινά

«Πράσινος» μέχρι το 2006 θα παραμείνει ο Αγγελος Μπασινάς, μετά την απόφαση που πήρε και κοινοποίησε χτες στη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Ο διεθνής μεσοαμυντικός, συμφώνησε μέσω του μάνατζέρ του με τον έκπτωτο πρόεδρο του «τριφυλλιού» Αγγελο Φιλιππίδη, να συνεχίσει να φοράει την ίδια φανέλα για τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν, είτε να μετακομίζει στον Ολυμπιακό ή να έχει ήδη αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποιο σύλλογο του εξωτερικού. Πάντως, μέχρι αργά χτες δεν έγινε γνωστό κάτω από ποιες προϋποθέσεις ο Μπασινάς συμφώνησε να παραμείνει στην ομάδα. Δηλαδή αν αποδέχτηκε τελικά την πρόταση που εδώ και πολύ καιρό του είχε γίνει ή αν η διοίκηση των «πρασίνων» προέβη σε κάποια αλλαγή στην αρχική πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διεθνής παίχτης του «τριφυλλιού» αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο (σ.σ. αναμένεται να ενεργοποιηθεί το Δεκέμβρη) πριν την αυριανή αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού για την Αυστρία.

Στο μεταξύ, με το ένα... πόδι στην Μπέρμιγχαμ βρίσκεται ο Εμανουέλ Ολισαντέμπε. Ο Νιγηριανοπολωνός παίχτης του Παναθηναϊκού χτες το πρωί πέρασε από ιατρικές εξετάσεις από το επιτελείο του αγγλικού συλλόγου, ενώ αμέσως μετά δήλωσε, στο «Πλάνετ Φουντμπόλ», ενθουσιασμένος για την εκτός εξαιρετικού απροόπτου μετακίνησή του στη νεοφώτιστη ομάδα της «Πρέμιερ Λιγκ»: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Μπέρμιγχαμ και την Αγγλία. Ο καθένας θα ήταν σε μία τέτοια περίπτωση. Εχω συμφωνήσει σε όλα και μέσα στις επόμενες ημέρες το θέμα θα ολοκληρωθεί και τυπικά. Ακόμη και αν κάτι δεν πάει καλά, δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραμείνω στον Παναθηναϊκό».

ΑΕΚ
Διπλό «χτύπημα» από διοίκηση

Μπορεί ο Ζιλ Ντασέν να... πρότεινε κινηματογραφικά «ποτέ την Κυριακή», αλλά στο ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα στην ΑΕΚ, μάλλον δε συμφωνούν. Η διοίκηση προχθές ολοκλήρωσε, προς ικανοποίηση του Μπάγεβιτς, το βασικό ρόστερ της ομάδας. Με διπλό «χτύπημα» κάλυψε τις ρεαλιστικές απαιτήσεις του Σερβοέλληνα για έναν κεντρικό αμυντικό και έναν αριστερό μεσαίο.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο παρουσιάστηκε ο Μαουρίτσιο Ράιτ, που πήρε μέρος στο πρόσφατο Μουντιάλ με την Κόστα Ρίκα. Ο 32χρονος αμυντικός αποκτήθηκε για τρία χρόνια και στις πρώτες δηλώσεις του δήλωσε φυσικά ευχαριστημένος από την επιλογή του και άλλα κοινότοπα. Αμέσως μετά την επίσημη παρουσίασή του μετέβη στην Αυστρία. Το ίδιο και το έτερο απόκτημα της «Ενωσης» ο Αργεντίνος Αρμάντο Λίβιο Πριέτο.

Μάλιστα η απόκτηση του επισημοποιήθηκε χθες, παρότι από την Κυριακή ενσωματώθηκε στην υπόλοιπη αποστολή. Ο 21χρονος παίχτης μεταγράφηκε από την Ιντιπεντιέντε για τα επόμενα 2 χρόνια, με τους «κιτρινόμαυρους» να διατηρούν δικαίωμα επέκτασης στη συνεργασία. Τον συνοδεύουν πολύ καλές πληροφορίες για τις ικανότητες του, αλλά ερωτηματικό παραμένουν οι συνέπειες του τραυματισμού του και η περιβόητη προσαρμογή. Οπως είναι λογικό και αυτός στις δηλώσεις του δήλωσε ευχαριστημένος, έτοιμος να βοηθήσει και άλλα τετριμμένα.

Πάντως στην ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι οι... βασικές ανάγκες καλύφθηκαν, δεν αποκλείουν άλλη μια, ίσως και δύο μεταγραφές. Ενα σενάριο κάνει λόγο για Κοινοτικό επιθετικό και άλλον (μάλλον πιο κοντά στην πραγματικότητα) για την απόκτηση - αν μείνουν ελεύθεροι - ένας από τους Λουμπούτη, Θεοδωρίδη ή ακόμα και οι δύο. Βέβαια, από την άλλη στην «Ενωση» είναι υποχρεωμένοι να «ξεφορτωθούν» δύο ξένους, αφού αυτή τη στιγμή διαθέτουν οκτώ (επιτρέπονται μέχρι έξι). Πρώτος υποψήφιος ο Βούλγαρος Ρούσεφ, ενώ γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες να τον συνοδέψει ο Φερουζέμ και το μέγιστο πρόβλημα του χρέους προς την Παλμέιρας. Στο μεταξύ χωρίς προβλήματα συνεχίζεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των κυπελλούχων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
«Ζητείται επιθετικός»

Το... βλέμμα στον Μάριο Ζαρντέλ, θέλει η πορτογαλική εφημερίδα «Α Μπόλα», να έχει ρίξει ο Ολυμπιακός, προκειμένου να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί στην επίθεση της ομάδας μετά την αναμενόμενη φυγή των Ρόμπερτς και Οφορίκουε. Το ίδιο χτεσινό δημοσίευμα τονίζει ότι η πειραϊκή ομάδα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την απόκτηση του επιθετικού της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ επισημαίνει πώς οι πρωταθλητές της χώρας μας έχουν μείνει χωρίς επίθεση. Οπως τονίζει, στην επίθεση της ομάδας έχει παραμείνει μόνο ο Αλεξανδρής, ενώ δεν αναφέρει τίποτα για τους Τζιοβάνι και Χούτο. Πάντως αν όλα αυτά ευσταθούν, τότε ο Ολυμπιακός για να αποκτήσει τον Ζαρντέλ θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην... τσέπη, αφού ο επιθετικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει συμβόλαιο με την πορτογαλική ομάδα μέχρι τον Ιούνη του 2004 και σ' αυτό υπάρχει ρήτρα 15 εκατ. ευρώ.

ΠΑΟΚ
Υπάρχει φως;

Από το κακό στο χειρότερο οδεύει η κατάσταση στον ΠΑΟΚ, αφού τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στο στρατόπεδό του μοιάζουν... βουνό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, δείχνει να βρίσκεται υπό διάλυση, καθώς το ένα μετά τ' άλλο μέλη του διοικητικού συμβουλίου εγκαταλείπουν όπως - όπως το «καράβι», ενώ και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιώργος Μπατατούδης δείχνει αποφασισμένος να αποχωρήσει από την ομάδα. Η κατάντια ωστόσο δε σταματάει εδώ... Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ άνοιξαν έναν τραπεζικό λογαριασμό και καλούν τους ομοϊδεάτες τους να συνεισφέρουν ό,τι μπορούν για το καλό της ομάδας. Σκοπός τους να συγκεντρώσουν το ποσό που απαιτείται (περίπου 70 εκατ. δρχ) προκειμένου να πληρωθούν οι Γιώργος Γεωργιάδης και Τάσος Κατσιαμπής για να παραμείνουν στην ομάδα.

Αλήθειες και ψέματα

Εστω και εάν έχουν περάσει κάποια χρόνια, ο νέος διεθνής Ρουμάνος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Ερικ Λίνκαρ δεν είχε πρόβλημα να αποκαταστήσει την αλήθεια σε μια από τις γνωστές - ιστορίες προπαγάνδας που είδαν το φως της δημοσιότητας στο δυτικό Τύπο, στις αρχές της δεκαετίας του '90. Ο Λίνκαρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αθλητική Φωνή», διέψευσε κατηγορηματικά σε σχετική ερώτηση ότι ο πρώην πρόεδρος της Ρουμανίας Νικολάι Τσαουσέσκου είχε σπάσει τα χέρια του διεθνή τερματοφύλακα της Στεάουα, Ντουκαντάμ, «ζηλεύοντας» τη δόξα του παίκτη που χάρισε το Κύπελλο πρωταθλητριών στην ομάδα του. Μάλιστα ο διεθνής παίκτης αποκαλύπτει ότι αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια ψαρέματος του Ντουκαντάμ όταν έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά στην ωμοπλάτη. Εστω και με καθυστέρηση κάποιων χρόνων δόθηκε έτσι ένα... μάθημα στους σεναριογράφους που έβρισκαν οτιδήποτε μπορούσαν να φανταστούν, προκειμένου να εδραιώσουν το αντικομμουνιστικό τους μένος...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ