Τρίτη 9 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - «ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ»
«Μάγεψαν» οι... ταχύτητες

Ο Παναγιώτης Σαρρής... έκλεψε την παράσταση από ελληνικής πλευράς στο Ρέθυμνο

Sportidea

Ο Παναγιώτης Σαρρής... έκλεψε την παράσταση από ελληνικής πλευράς στο Ρέθυμνο
Του απεσταλμένου μας (Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗ).--

Σπουδαίες επιδόσεις παγκόσμιας κλάσης, έντονος συναγωνισμός και πιστοποίηση από ελληνικής πλευράς της πολύ καλής κατάστασης των αθλητών μας ήταν το σκηνικό που επικράτησε στα «18α ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ», που για άλλη μια χρονιά απέδειξαν ότι δικαίως συγκαταλέγονται στα κορυφαία διεθνή μίτινγκ στίβου.

Στο στάδιο «του Γάλλου» στο Ρέθυμνο οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και αποζημίωσαν τους φιλάθλους που θέλησαν να τους δουν από κοντά. Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν αναμφίβολα ήταν, σε διεθνές επίπεδο, η Ζάνα Πιντούσεβιτς στα 100μ και η Φεοφάνοβα στο επί κοντώ, ενώ από ελληνικής πλευράς ο Παναγιώτης Σαρρής στα 100μ και η Φλώρα Ρεντούμη στα 100μ εμπόδια.

Στην κούρσα της «μιας ανάσας» (100μ) των γυναικών η Ζάνα Πιντούσεβιτς επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την κλάση της, αφού πρώτευσε με χρόνο 10.84, που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Στο επί κοντώ των γυναικών η Φεοφάνοβα πήρε εύκολα τη νίκη με 4,62, ωστόσο αν και προσπάθησε να αποζημιώσει τους φιλάθλους με ένα παγκόσμιο ρεκόρ, δεν τα κατάφερε στα 6,80.

Από ελληνικής πλευράς την παράσταση έκλεψαν τα σπριντ. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν αναμφίβολα ο Παναγιώτης Σαρρής που κυριάρχησε τόσο στα 100μ, με χρόνο 10.17 όσο και στα 200μ (που πρώτευσε με χρόνο 20.48) και έδειξε ότι βρίσκεται σε πορεία διάκρισης ενόψει και του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία της Φλώρας Ρεντούμη στα 110μ με εμπόδια που άγγιξε το πανελλήνιο ρεκόρ (12.64) φέρνοντας χρόνο 12.90 και τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Σημειώνεται ότι η Ρεντούμη γίνεται η δεύτερη αθλήτρια της χώρας μας (μετά την Πατουλίδου που έχει το πανελλήνιο ρεκόρ) που πέφτει κάτω από τα 13``. Στην ίδια κούρσα συμμετείχε και η Ταμπάκη έχοντας και αυτή πολύ καλή παρουσία (ήταν 6η με χρόνο 13.01).

Εξαλλου πολύ καλή ήταν η παρουσία της Ρωσίδας Τατιάνα Κοκότοβα στο μήκος, που πραγματοποίησε άλμα στα 6,80 ενώ σε πολύ καλό δρόμο έδειξε να είναι η Ελληνίδα άλτρια Στέλλα Πιλάτου, με καλύτερη επίδοση στα 6.51.

Στις ρίψεις οι Πολυχρονίου και Παπαδημητρίου στη σφυροβολία ήταν 4ος με 78,64 και 5ος με 78,61 αντίστοιχα, ενώ στο δίσκο των γυναικών η Κατερίνα Βόγγολη ήταν δεύτερη με καλύτερη βολή στα 63,01.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ