ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Ιούλη 2002
Σελ. /32
Τρομο-λαγνεία νυν και αεί...

Η επιχείρηση «εξάρθρωσης της "17 Ν"» εξελίσσεται σε «στρατηγικής» σημασίας προμελετημένη παρέμβαση και στις πολιτικές εξελίξεις

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Θα τραβήξει σε (μακρύ) «βάθος χρόνου» η πλήρης εξάρθρωση της «17 Ν», διοχετεύεται με έμφαση από κυβερνητικές πηγές. Τι σημαίνει αυτό; Οτι το κλίμα της τρομο-λαγνείας θα πλανάται για πολύ ακόμα πάνω από τη χώρα, προσφέροντας το κατάλληλο «πλαίσιο» για την επιβολή των πιο αντιδραστικών σχεδίων και αντιδημοκρατικών μέτρων.

Σημαίνει ακόμα ότι ολόκληρο το καλοκαίρι, τουλάχιστον, θα οργιάσει το «κυνήγι των μαγισσών» και θα φωλιάσει και εμπεδωθεί ένα κλίμα τρόμου, που θα δρα παραλυτικά σε κάθε σκέψη αμφισβήτησης και αντίστασης. Σημαίνει ότι, συστηματικά και μεθοδικά, θέλουν να εμφυσήσουν ένα δέος απέναντι στο «παντοδύναμο κράτος» και την «αήττητη» νέα τάξη πραγμάτων.

Σημαίνει, επίσης, ότι η «αντιτρομοκρατική εκστρατεία» δεν έχει ως κύριο στόχο τη διάλυση της «17 Ν», αλλά την παρέμβαση, καίριας και «στρατηγικής» σημασίας, στις πολιτικές εξελίξεις. Το τοπίο (πολιτικό και όχι μόνο), μετά το «κλείσιμο» της «17 Ν», θα είναι πολύ διαφορετικό, αν πετύχουν τους στόχους τους. Ακόμα και μια ...«νέα» Αριστερά φαίνεται να έχουν σχεδιάσει, που θα ασκεί κριτική εντός ...προκαθορισμένου πλαισίου.

Οσο περνάει ο καιρός, φαίνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια καλοστημένη επιχείρηση, που ξετυλίγεται κατά φάσεις, υπηρετώντας κάθε φορά συγκεκριμένους στόχους, που «υπακούουν» και υπηρετούν ένα σαφώς προσδιορισμένο κεντρικό στόχο, ο οποίος, βέβαια, δεν μπορεί να μην εναρμονίζεται με τη γενικότερη «αντιτρομοκρατική εκστρατεία» των ΗΠΑ.

«Είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε κυβερνητικός εκπρόσωπος να γνωρίζει τι γίνεται με τις επιχειρήσεις και την έρευνα της Αστυνομίας; Και δεν πρέπει να γνωρίζει». Επέμεινε και χτες, διόλου τυχαία, στην άκρως επικίνδυνη αυτή αντίληψη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Πρωτόπαππας. Κανείς δεν ελέγχει και κανείς δε λογοδοτεί για τη δράση των «διωκτικών αρχών». Η «ελεγχόμενη» ασυδοσία τους είναι η καλύτερη εγγύηση για την επιβολή της «τάξης» και της «ασφάλειας».


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ...

ΓΝΩΣΤΟΣ - «ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ»: «Εδώ και περίπου 20 χρόνια έχει εξαφανίσει τα ίχνη του ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο άνθρωπος στον οποίο επικεντρώνονται τώρα οι έρευνες της ΕΛΑΣ έχει εξαφανιστεί ακόμη και από την ίδια την οικογένειά του. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ τον είχε αναζητήσει μέχρι σήμερα δύο φορές». (Από το βασικό θέμα των ΝΕΩΝ)

«ΥΠΟΠΤΟΣ - ΦΑΝΤΑΣΜΑ»: «Εκτεταμένη "στρατηγική" έρευνα σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του 44χρονου Δημήτρη Κουφοντίνα, που ταυτίζεται από τις αρχές με τον νοικάρη της γιάφκας της 17Ν στο Παγκράτι... Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν τρία αποτυπώματά του στη γιάφκα. Η Αντιτρομοκρατική τον είχε καταχωρίσει ως ύποπτο - φάντασμα από το 1985, μετά από έκρηξη βόμβας στην οδό Πανόρμου και τον θεωρεί "νούμερο 2" της οργάνωσης, υπεύθυνο του τομέα εκτελέσεων». (Από την πρώτη σελίδα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ)

«ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ»... «Οι αρχές θα θέσουν υπόψη του Σ. Ξηρού τη φωτογραφία του ανθρώπου που υποπτεύονται ότι δημιούργησε τη 17Ν. Κάτοικοι των περιοχών από όπου κατάγονται οι Ξηρός και Κουφοντίνας συσχετίζουν τους δύο με την ΕΥΠ». (Από την πρώτη σελίδα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ)

Ο «ΝΕΟΣ» ΕΧΘΡΟΣ: «Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους διακήρυξε ότι στόχος του ΝΑΤΟ δεν είναι πια ο αγώνας κατά του κομμουνισμού, αλλά ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας. Το ΝΑΤΟ, είπε, οφείλει "να προσαρμοστεί στις νέες πραγματικότητες του 21ου αιώνα, και αυτό σημαίνει (να βρει) τον προσφορότερο τρόπο να πολεμήσει την τρομοκρατία"». (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ
ΤΑ ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΤΑ ΝΕΑ: ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΑ ΙΧΝΗ 20 ΧΡΟΝΩΝ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βρέθηκαν αποτυπώματά του στη γιάφκα Παγκρατίου - «ΣΑΦΑΡΙ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΙΚΑΡΗ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΟΝ ΞΗΡΟ.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο ΔΙΠΛΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ.

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ 17Ν.

ΧΩΡΑ: ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΛΙΣΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΩΝ!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: (Χριστόδουλος): ΠΑΤΡΙΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ... ΚΙ ΑΣ ΜΕ ΠΟΥΝΕ ΧΟΥΝΤΙΚΟ!

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΥΣΩΝΑ.

ΕΣΤΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ.

ΕΘΝΟΣ: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΟΥ ΚΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 1983.

ΒΡΑΔΥΝΗ: Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): Η ΔΕΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Επιθυμία ως πραγματικότητα; «Εξαιρετικά σημαντικό νομίζω όμως είναι το πλήγμα που επέφερε η 17η Νοεμβρίου κατά του όποιου, αριστερού, έντονα κριτικού λόγου στην Ελλάδα. Η 17Ν Νοέμβρη δολοφόνησε την αμφισβήτηση(!)». (Δημ. Τσάτσος - Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου - «ΝΕΑ»)

«Αποκατάσταση» του αριστερού λόγου! «Εν πάση περιπτώσει η εξάρθρωση της τρομοκρατίας όπως είπα επαινώντας και τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μέσα στις άλλες προσφορές που έχει προσφέρει αυτός και οι συνεργάτες του, είναι και μια μελλοντική ίσως αποκατάσταση του αριστερού λόγου. Δηλαδή η εξάρθρωση της τρομοκρατίας συνιστά και ένα πρώτο βήμα εκ νέου υπεράσπισης ενός ελεύθερου, ειρηνικού, πολιτισμένου κριτικού λόγου, που σέβεται ζωές, περιουσίες και όλα τα κριτήρια της έννομης πολιτείας». (Ο ίδιος στο «ΦΛΑΣ»)

Ερωτήματα: «Αν τα δύο από τα τρία ηγετικά στελέχη της "17 Νοέμβρη" είναι νεκρά και είναι γνωστό από χρόνια, γιατί τους αναζητούσαν, τους καταδίωκαν και κατασπαταλούσαν τεράστια ποσά για να τους πιάσουν; Εχουν δει πολλούς κοινούς εγκληματίες στην Αστυνομία να γράφουν υψηλού επιπέδου μανιφέστα, να κάνουν εκλογικές παρεμβάσεις (1989) και να σκοτώνουν κάθε φορά που βρίσκεται σε αδιέξοδο (πολιτικό, οικονομικό, εθνικό) η κυβερνώσα παράταξη;». (Γ. Ζερβός - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»).

Συγκάλυψη; «Αν αληθεύουν οι πληροφορίες που έδωσαν από το χωριό του συγγενείς του ότι εργαζόταν για λογαριασμό της τότε ΚΥΠ (ΕΥΠ) μαζί με άλλες φήμες ότι ήταν υπό παρακολούθηση για τρομοκρατικά χτυπήματα από τις αρχές του 1980, τότε μήπως από το παρασκήνιο ορισμένοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον Κουφοντίνα στην επιχείρηση συγκάλυψης της "17Ν";». (Από το κύριο άρθρο της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ»)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ