ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Ιούλη 2002
Σελ. /28
Απλώνουν δίχτυα παντού...

Με νέο «υλικό» τροφοδοτούν καθημερινά την τρομολαγνία οι διωκτικές αρχές. Αίφνης έχουμε «ένα δίκτυο υποστήριξης» της «17 Ν» (καμιά 50αριά άτομα), αλλά και καμιά 80αριά μέλη του ΕΛΑ...

Του Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή»
Του Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή»
Κάθε μέρα και ένα όνομα, κάθε βδομάδα μια γιάφκα... Κάπως έτσι κυλάνε οι έρευνες για την «τρομοκρατία», ενώ τα «πολυπόθητα» εντάλματα σύλληψης κάθε μέρα αναβάλλονται για «τα επόμενα εικοσιτετράωρα». Υπάρχει, πάντως, «πολύ υλικό»: Ενα «εκτεταμένο δίκτυο υποστήριξης» της «17 Ν» (καμιά 50ριά άτομα), καμιά 80ριά (!) μέλη του ΕΛΑ, κ.ο.κ...

Αποτέλεσμα; Η κρατική τρομοκρατία έχει «πολύ μαλλί να ξάνει» και να απλώσει το δίχτυ του φόβου πάνω από ολόκληρη τη χώρα... Από την άλλη, υπάρχουν κάποιες συμπτώσεις που βγάζουν μάτι: Οι εξαφανισμένοι και αναζητούμενοι (διάβαζε Κουφοντίνας) ήταν «παλιοί γνώριμοι» της αντιτρομοκρατικής ή της ΕΥΠ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε να χαθούν τα ίχνη τους... (όπως διαρρέουν οι Αρχές, πάντα...)

Εχει δίκιο, λοιπόν, ο Κ. Σημίτης, που συνιστά υπομονή και ζητά «πίστωση χρόνου» (όπως διαρρέει το Μαξίμου, πάντα). Τα πράγματα δεν είναι διόλου απλά. Θα ήταν, αν επρόκειτο να εξαρθρωθεί μια δράκα δολοφόνων («17 Ν»). Αλλά δεν πρόκειται, όπως φαίνεται, γι' αυτό. Και όσο περνάνε οι μέρες, φροντίζουν να το επιβεβαιώνουν...

Αντίθετα, όσο περνά ο καιρός, τόσο «δένει» το «αντιτρομοκρατικό μέτωπο» κυβέρνησης - ΝΔ - ΜΜΕ. Σε αγαστή συνεργασία, δημιουργούν συνθήκες ασφυκτικής πίεσης σε όσους τολμούν να «ψελλίζουν» κάτι περί συνταγματικών δικαιωμάτων. Το νέο αφοπλιστικό σλόγκαν είναι το «αφήστε τις αρχές να κάνουν τη δουλιά τους». Μέχρι ένα ωραίο πρωί να μας δέσουν όλους χειροπόδαρα...

«Θα πάμε καλά, τώρα μπορώ να το λέω. Χρειάζεται δουλιά, συστηματική και αυστηρά συντεταγμένη, ώστε να μην κάνουμε λάθη και μέχρι τώρα μπορώ να πω ότι δεν έχουμε κάνει κανένα λάθος». Δυστυχώς, δεν μπορούμε να συμμεριστούμε την παραπάνω διαπίστωση του «αλάνθαστου» υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχ. Χρυσοχοΐδη («ανεπίσημα» πάντα στην «Καθημερινή»). Το χειρότερό τους; Υποτιμούν τον ελληνικό λαό...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


ΔΙΚΤΥΑ... ΓΙΑΦΚΕΣ... ΥΠΟΠΤΟΙ...

ΔΙΚΤΥΟ Νο1: «Ενα εκτεταμένο περιφερειακό δίκτυο φαίνεται να υποστηρίζει τη δράση της 17Ν, να προσφέρει κάλυψη στον κεντρικό επιχειρησιακό μηχανισμό, να συλλέγει πληροφορίες και να προετοιμάζει με δευτερεύουσες ενέργειες τα χτυπήματα. Σε τούτο το συμπέρασμα κατατείνουν οι διωκτικές Αρχές... Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το δίκτυο προσφέρει τώρα κάλυψη στον καταζητούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, θέτοντας προφανώς σε εφαρμογή κάποιο εφεδρικό σχέδιο διαφυγής... Οι διωκτικές Αρχές υπολογίζουν ότι περίπου 50 άτομα, μεταξύ των οποίων συγγενείς και στενοί φίλοι, συγκροτούν τον ε λόγω δίκτυο». (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

ΔΙΚΤΥΟ ΝΟ2: «Αποφασισμένη να ανοίξει και το φάκελο ΕΛΑ, πέραν από αυτόν της 17Ν, είναι η κυβέρνηση, καθώς πιστεύει ότι η εξάρθρωση της τρομοκρατίας δεν μπορεί να σταματήσει σε μία οργάνωση. Το έργο αυτό, ωστόσο, που έχει μπροστά της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κρίνεται ως εξαιρετικά δύσκολο, όχι λόγω της απουσίας στοιχείων αλλά εξαιτίας του μεγάλου αριθμού μελών του ΕΛΑ - περίπου 80 όπως υπολογίζεται τώρα». (Ειρήνη Καρανασοπούλου - «ΝΕΑ»)

ΤΡΙΤΗ ΓΙΑΦΚΑ...: «Εφοδο και σε τρίτο σπίτι του Δημήτρη Κουφοντίνα και της Αγγελικής Σωτηροπούλου, στην περιοχή Πλάκα Κερατέας, έκανε χτες η Αντιτρομοκρατική. Στην εξοχική κατοικία βρέθηκαν σημειώσεις του 44χρονου άνδρα, ενώ ανακρίθηκε ο αλλοδαπός εργάτης που έμενε στο ισόγειο του ίδιου σπιτιού».(Από την πρώτη σελίδα των «ΝΕΩΝ»).

... ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: «Αποτυπώματα και τρίτου προσώπου πέραν των Δημήτρη Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρού "ταυτοποιήθηκαν" στα εγκληματολογικά εργαστήρια, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. Ετσι στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν πλέον την εικόνα του τρίτου ανθρώπου που έμπαινε στα κρησφύγετα της οργάνωσης 17Ν. Ομως οι Αρχές βρίσκονται κοντά στην "ταυτοποίηση" αποτυπωμάτων και τέταρτου προσώπου». (Από το βασικό θέμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»)

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ».

ΤΟ ΒΗΜΑ: ΣΕ ΚΛΟΙΟ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ.

ΤΑ ΝΕΑ: ΕΦΟΔΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΣΠΙΤΙ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο 3ος ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑΦΚΑΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημ. Κουφοντίνας: ΤΟ 1985 ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΩΡ ΝΤΙΝΑΣ.

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛ. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ.

ΧΩΡΑ: ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠ

ΕΣΤΙΑ: ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ Η «17 ΝΟΕΜΒΡΗ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ο Τ. Νάιλς επιμένει: ΚΟΙΝΕΣ ΡΙΖΕΣ ΠΑΣΟΚ - «17Ν».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΑΘΛΙΟ ΠΑΚέτο ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΚΛΟΥΖΩ.

ΑΥΓΗ: Η ΤΡΟΜΟ-ΟΜΗΡΕΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΤΗ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: SOS ΓΙΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ.

ΕΘΝΟΣ: ΟΙ 3.354 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΥΣ, ΕΛ.ΑΣ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 5.000 ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.

ΒΡΑΔΥΝΗ: ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: ΦΡΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ, ΓΚΑΖΙ ΑΠΟ ΥΠΕΧΩΔΕ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ.

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Πάει μακριά η βαλίτσα...«...Το κουβάρι είναι μακρύ, στοιχεία υπάρχουν, αλλά χρειάζεται χρόνος να αξιολογηθούν - είπε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνεργάτες του κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για τη 17Ν» (Π. Σώκος -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Η θεωρία των «σταδίων»! «Σε δύο στάδια θα γίνουν οι συλλήψεις για την τρομοκρατία, καθώς αρχικά και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να συλληφθεί νεότερη γενιά στελεχών, ενώ θα ακολουθήσουν αργότερα οι συλλήψεις της ιστορικής ηγεσίας. Το θέμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συζητήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του "πρωινού καφέ", όπου ο πρωθυπουργός τόνισε στους συνεργάτες του ότι το "κουβάρι" που ξετυλίγεται είναι μακρύ και απαιτεί καιρό» (Β. Σκουρής - «ΕΘΝΟΣ»).

Η «κορύφωση» αργεί...«Για θεαματικές κινήσεις με συλλήψεις τις προσεχείς ημέρες προϊδεάζουν οι αρχές ασφαλείας, που μέχρι στιγμής ξετυλίγουν με αργές και μεθοδικές κινήσεις το κουβάρι της τρομοκρατίας... Ωστόσο η κορύφωση με το σασπένς - η ώρα του αρχηγού; - θα έρθει αργότερα. Δεν αποκλείεται και μετά το καλοκαίρι»(!)» (Γ. Πολίτης - «ΝΕΑ»).

Ονόματα στην πυρά: «Ενα όνομα που είχε αναφερθεί προ ημερών, και μάλιστα ως αυτό του αρχηγού, στην υπόθεση της τρομοκρατίας έφεραν και πάλι χθες στη δημοσιότητα με ρεπορτάζ τους τηλεοπτικά κανάλια. Αφορμή ήταν η έρευνα από αστυνομικούς που έγινε σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, στη Γιαννιτσού Φθιώτιδας, απ' όπου κατάγεται. Οπως έγινε γνωστό η έρευνα αφορούσε τον Αλέξανδρο (ή Αλέξη ή Ακη όπως ήταν γνωστός στο χωριό) Γιωτόπουλο, γιο του Δημητρίου και εγγονό του Παρνασσού Γιωτόπουλου» («ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ