Τετάρτη 17 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΚΤΥΑ... ΓΙΑΦΚΕΣ... ΥΠΟΠΤΟΙ...

ΔΙΚΤΥΟ Νο1: «Ενα εκτεταμένο περιφερειακό δίκτυο φαίνεται να υποστηρίζει τη δράση της 17Ν, να προσφέρει κάλυψη στον κεντρικό επιχειρησιακό μηχανισμό, να συλλέγει πληροφορίες και να προετοιμάζει με δευτερεύουσες ενέργειες τα χτυπήματα. Σε τούτο το συμπέρασμα κατατείνουν οι διωκτικές Αρχές... Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το δίκτυο προσφέρει τώρα κάλυψη στον καταζητούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, θέτοντας προφανώς σε εφαρμογή κάποιο εφεδρικό σχέδιο διαφυγής... Οι διωκτικές Αρχές υπολογίζουν ότι περίπου 50 άτομα, μεταξύ των οποίων συγγενείς και στενοί φίλοι, συγκροτούν τον ε λόγω δίκτυο». (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

ΔΙΚΤΥΟ ΝΟ2: «Αποφασισμένη να ανοίξει και το φάκελο ΕΛΑ, πέραν από αυτόν της 17Ν, είναι η κυβέρνηση, καθώς πιστεύει ότι η εξάρθρωση της τρομοκρατίας δεν μπορεί να σταματήσει σε μία οργάνωση. Το έργο αυτό, ωστόσο, που έχει μπροστά της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κρίνεται ως εξαιρετικά δύσκολο, όχι λόγω της απουσίας στοιχείων αλλά εξαιτίας του μεγάλου αριθμού μελών του ΕΛΑ - περίπου 80 όπως υπολογίζεται τώρα». (Ειρήνη Καρανασοπούλου - «ΝΕΑ»)

ΤΡΙΤΗ ΓΙΑΦΚΑ...: «Εφοδο και σε τρίτο σπίτι του Δημήτρη Κουφοντίνα και της Αγγελικής Σωτηροπούλου, στην περιοχή Πλάκα Κερατέας, έκανε χτες η Αντιτρομοκρατική. Στην εξοχική κατοικία βρέθηκαν σημειώσεις του 44χρονου άνδρα, ενώ ανακρίθηκε ο αλλοδαπός εργάτης που έμενε στο ισόγειο του ίδιου σπιτιού».(Από την πρώτη σελίδα των «ΝΕΩΝ»).

... ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: «Αποτυπώματα και τρίτου προσώπου πέραν των Δημήτρη Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρού "ταυτοποιήθηκαν" στα εγκληματολογικά εργαστήρια, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. Ετσι στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν πλέον την εικόνα του τρίτου ανθρώπου που έμπαινε στα κρησφύγετα της οργάνωσης 17Ν. Ομως οι Αρχές βρίσκονται κοντά στην "ταυτοποίηση" αποτυπωμάτων και τέταρτου προσώπου». (Από το βασικό θέμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ