Τετάρτη 17 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Καταδικάστε! Καταδικάστε!

Περίπου 30 χιλιάδες δικαστικές υποθέσεις στη Βρετανία παραγράφηκαν, πέρσι, επειδή τα φερόμενα ως θύματα και οι μάρτυρες κατηγορίας δεν κατάφεραν να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία στο δικαστήριο για την καταδίκη των φερομένων ως ενόχων.

Επειδή, όμως, οι «αντιτρομοκρατικοί» καιροί που ζούμε είναι πονηροί και η «κεντροαριστερά» του Μπλερ επίσης, γι' αυτό ήρθε η ώρα οι καταδίκες να πέσουν βροχή. Πώς; Μα, με την επέκταση του «αντιτρομοκρατικού» νόμου (και ειδικά του μέτρου της μη ύπαρξης ενόρκων στις δίκες για την τρομοκρατία) σε όλο το σύστημα Δικαιοσύνης!

Οπως ανέφεραν προχτές αρκετά δημοσιεύματα, η Βρετανία σκέφτεται να επεκτείνει το μέτρο κατάργησης των ενόρκων, προκειμένου να αυξήσει τα ποσοστά καταδίκης, τόσο σε δίκες αστικού, όσο και ποινικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Independent» (ΑΠΕ 13/7/2002), κατά την κυβέρνηση Μπλερ, οι αλλαγές στο σύστημα Δικαιοσύνης θα καταστήσουν τα πράγματα «πιο εύκολα», αφού στην έδρα θα υπάρχει μόνον ο δικαστής, που θα παίρνει απόφαση για την ποινή του κατηγορουμένου, απαλλαγμένος από το βάρος των ενόρκων. Δηλαδή, από το «βάρος» του λαϊκού ελέγχου.

Οπως βλέπετε, η «αντιτρομοκρατία» δεν αφορά μόνον τους τρομοκράτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ