Τετάρτη 17 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Εκβιαστές

Δεν είναι η πρώτη φορά. Το έχουν ξανακάνει πριν μερικά χρόνια, όταν απειλούσαν το γιουγκοσλαβικό λαό πως ή θα ανέτρεπε την κυβέρνησή του ή θα πέθαινε από την πείνα (!) λόγω του εμπάργκο. Τώρα ο εκβιασμός είναι επίσης άμεσος και κυνικά διατυπωμένος: «`Η ανατρέπετε τον Αραφάτ, ή πεθαίνετε από την πείνα».

Σε αυτόν ακριβώς τον εκβιασμό συνοψίζεται το αμερικανικό «ειρηνευτικό σχέδιο» για την Παλαιστίνη. Ηδη η Ουάσιγκτον πιέζει τους Ευρωπαίους και όποιους άλλους συνεισφέρουν «οικονομική βοήθεια» για την επιβίωση του παλαιστινιακού κράτους να την περικόψουν γιατί, όπως υποστηρίζουν, χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών... Η προσαρμογή των Ευρωπαίων - που παρέχουν περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως - στις απαιτήσεις της Ουάσιγκτον δε θα είναι έκπληξη.

Οι «ανθρωπιστές» φυσικά γνωρίζουν ότι περισσότερες από 120.000 θέσεις εργασίας Παλαιστινίων έχουν εξαϋλωθεί εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή τους τελευταίους μήνες. Ετσι, λοιπόν, περισσότερα από δύο εκατομμύρια Παλαιστινίων σχοινοβατούν ανάμεσα στην ανέχεια και στην πείνα, έχοντας, εκτός όλων των άλλων, να αντιμετωπίσουν και τον ωμό εκβιασμό των «ανθρωπιστών». Ενας εκβιασμός που δεν αφήνει άλλη επιλογή από την αντίσταση και την εξέγερση.


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ