Τετάρτη 17 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Αποστολή στα Βαλκάνια

Η ένταξη του κόμματος του Β. Κοστούνιστα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) ήταν το μοναδικό αποτέλεσμα της επίσκεψης του Κ. Καραμανλή στο Βελιγράδι. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε χτες περιοδεία σε Γιουγκοσλαβία και Αλβανία με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΕΛΚ στο πλαίσιο της διατεταγμένης αποστολής «προώθηση της Δημοκρατίας στα Δυτικά Βαλκάνια». Ο Κ. Καραμανλής στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση εξήρε τη συμβολή του Γιουγκοσλάβου Προέδρου «στη σταθεροποίηση της περιοχής» και για την «επούλωση των πληγών που άφησαν οι περιπέτειες των περασμένων δέκα ετών», ενώ τον συνεχάρη για την προχτεσινή συνάντηση πέντε Προέδρων της Γιουγκοσλαβίας, Κροατίας και Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στο Σαράγεβο.

Δεν παρέλειψε να μοιράσει υποσχέσεις για ένταξη όλων των χωρών των Βαλκανίων στην ΕΕ, θεωρώντας ως πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση την ένταξη του κόμματος του Β. Κοστούνιτσα στο ΕΛΚ, τον οποίο προσκάλεσε να παρακολουθήσει με την ιδιότητα του παρατηρητή το επόμενο Συνέδριο του ΕΛΚ στο Εστορίλ της Πορτογαλίας.

Τα Τίρανα ήταν ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του Κ. Καραμανλή, όπου είχε συναντήσεις με τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, τον πρώην πρωθυπουργό Ι. Μέτα, εκπροσώπους της «Ομόνοιας» και του κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε το Δημοκρατικό Κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ