ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Ιούλη 2002
Σελ. /28
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

με ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

(Για Δημοσίευση στον Ελληνικό Τύπου και στο ΦΕΚ)

1. ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, Σολωμού 60. GR, 10432 ΑΘΗΝΑ, τηλ. (01) 5281300 & 5281303, TELEFAX (01) 5281302.

2. Α) ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: Μειοδοτικός διαγωνισμός μεταξύ εργοληπτικών εταιρειών που έχουν συσταθεί σύμφωνα με τη Νομοθεσία του κράτους μέλους της ΕΕ, κράτους μέλους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή κράτους που έχει υπογράψει τη Συμφωνία Δημοσίων Συμβάσεων (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και έχουν την κεντρική τους διοίκηση ή την κύρια εγκατάστασή τους ή την καταστατική τους έδρα στο εσωτερικό κράτους - μέλους της ΕΕ ή του ΕΟΧ ή της ΣΔΣ του ΠΟΕ, με σφραγισμένες προσφορές με το σύστημα προσφοράς, με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης σε σχέση με το αντίστοιχο τιμολόγιο που περιέχει τις τιμές της υπηρεσίας κατά την ανοιχτή διαδικασία σύμφωνα με την οδηγία 93/37/14-6-1993 του Συμβουλίου της ΕΕ, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 97/52/ΕΚ καθώς και με τις διατάξεις του ΠΔ 334/00, του Ν. 1418/84, του Ν. 2940/01, και του ΠΔ 609/85, όπως τροποποιήθηκαν, συμπληρώθηκαν και ισχύουν σήμερα και της λοιπής ισχύουσας Ελληνικής Νομοθεσίας για τα Δημόσια Εργα.

Β) ΕΙΔΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: Εκτέλεση έργου πρασίνου.

3. Α) ΤΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: Οικόπεδα ιδιοκτησίας ΟΕΚ στο ΜΕΝΙΔΙ του νομού Αττικής.

Β) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: «Εγκατάσταση και 2 έτη συντήρηση πρασίνου στους οικισμούς του ΟΕΚ ΜΕΝΙΔΙ Ιβ (ΛΟΦΟΣ ΓΥΦΤΙΣΣΑΣ), ΜΕΝΙΔΙ Ιβ (ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ), ΑΧΑΡΝΕΣ ΙΙα (ΓΕΡΟΒΟΥΝΟ) και ΑΧΑΡΝΕΣ ΙΙβ (ΓΕΡΟΒΟΥΝΟ).

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 370.000 ευρώ. Στο ανωτέρω ποσό δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Γ) ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ: Γίνονται δεκτές προσφορές μόνο για το σύνολο του έργου.

4. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: Επτακόσιες είκοσι (720) ημερολογιακές ημέρες.

5. Α) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: Τμήμα Δημοπρατήσεων Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, Σολωμού 60, ΕΛΛΑΣ - ΑΘΗΝΑ, τηλ. (01) 5281300 & 5281303, με απλή έγγραφη εξουσιοδότηση στην οποία θα αναγράφεται, εκτός από τον τίτλο του υποψηφίου, η διεύθυνση και οι αριθμοί τηλεφώνου και fax και επίδειξη του πρωτοτύπου διπλοτύπου πληρωμής του αντιτίμου. Η λήψη των εγγράφων του διαγωνισμού θα γίνει έως και 28-08-2002, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 13.00.

Β) ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: 100 ευρώ, υπέρ ΟΕΚ, στην Τράπεζα της Ελλάδος, αρ. λογαριασμού 26608/0.

6. Α) ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας παραλαβής των προσφορών από την αρμόδια επιτροπή (Δημοπρασία) ορίζεται η 04-09-2002, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00.

Β) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Για την ιδιόχειρη κατάθεση. ΟΕΚ, Σολωμού 60, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ.

Γ) ΓΛΩΣΣΑ (-ΕΣ): Ελληνική Γλώσσα.

7. Α) ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ:

Η εκπροσώπηση πρέπει να είναι σύμφωνη με το άρθρο 17 του ΠΔ 609/85 και το καταστατικό της Εταιρείας.

Β) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ:

Η αποσφράγιση και ο έλεγχος των φακέλων με τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα γίνει στις 04-09-2002, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 π.μ., δηλαδή την ημερομηνία λήξης παράδοσης των προσφορών, από την Επιτροπή Δημοπρασίας. Η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών θα γίνει από την Επιτροπή Δημοπρασίας σε ανοιχτή Συνεδρίασή της. Η ημερομηνία και ώρα έναρξης της διαδικασίας θα ανακοινωθεί με ανακοίνωση του Προέδρου της Επιτροπής Δημοπρασίας, που θα τοιχοκολληθεί στον Πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας που Διενεργεί τον Διαγωνισμό.

8. ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ: Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό θα κατατεθεί από κάθε συναγωνιζόμενο εγγύηση, συντεταγμένη στην Ελληνική, ποσού επτά χιλιάδων τετρακοσίων (7.400) ευρώ, η οποία να έχει εκδοθεί από Τράπεζα που λειτουργεί νόμιμα στις χώρες μέλη της ΕΕ, το ΤΣΜΕΔΕ κ.λπ. Η εγγυητική επιστολή θα απευθύνεται προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και θα είναι χωρίς χρονικό περιορισμό ισχύος ή θα πρέπει να ισχύει το λιγότερο για διάστημα εκατόν είκοσι (120) ημερών.

9. ΟΡΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: Το έργο χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις. Το εργολαβικό αντάλλαγμα θα καταβάλλεται σταδιακά με βάση λογαριασμούς που θα συντάσσει ο ανάδοχος ανά μήνα, ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών.

10. ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ: Σε περίπτωση που ανάδοχος του έργου καταστεί κοινοπραξία, δεν υπάρχει απαίτηση αυτή να λάβει κάποια ειδική νομική μορφή. Αρκεί ο ορισμός κοινού εκπροσώπου με συμβολαιογραφική πράξη, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 17 και το άρθρο 35 του ΠΔ 609/85.

11. ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

Στη Δημοπρασία γίνονται δεκτές:

α1) Ελληνικές εργοληπτικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο ΜΕΕΠ του ΥΠΕΧΩΔΕ και ανήκουν σύμφωνα με την κατάταξη πριν από την εφαρμογή του Ν. 2940/2001 στη Γ΄ τάξη και άνω για έργα πρασίνου ή κοινοπραξίες επιχειρήσεων που να καλύπτουν τις ως άνω κατηγορίες και τάξεις.

α2) Ελληνικές εργοληπτικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο ΜΕΕΠ του ΥΠΕΧΩΔΕ και ανήκουν σύμφωνα με την κατάταξη του Ν. 2940/2001 στη ΔΕΥΤΕΡΗ τάξη και άνω για έργα πρασίνου ή κοινοπραξίες επιχειρήσεων που να καλύπτουν τις ως άνω κατηγορίες και τάξεις, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο άρθρο 4 παρ. 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 του Ν. 2940/01.

β) Αλλοδαπές εργοληπτικές επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί σύμφωνα με τη Νομοθεσία του Κράτους Μέλους της ΕΕ ή κράτους μέλους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), ή κράτους που έχει υπογράψει τη Συμφωνία Δημοσίων Συμβάσεων (ΣΔΣ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και έχουν την κεντρική τους διοίκηση ή την κύρια εγκατάστασή τους ή την καταστατική τους έδρα στο εσωτερικό κράτους - μέλους της ΕΕ ή του ΕΟΧ ή της ΣΔΣ του ΠΟΕ, και έχουν την κεντρική τους διοίκηση στο εσωτερικό της Κοινότητας και δεν εξαρτάται από την ιθαγένεια των εταίρων ή μετόχων. Οι αλλοδαπές εταιρείες πρέπει να είναι γραμμένες στο επαγγελματικό μητρώο της χώρας τους και κατά τη Νομοθεσία της χώρας τους να μην αποκλείονται για οποιονδήποτε λόγο από το δικαίωμα της ανάληψης τέτοιου έργου.

γ) Κοινοπραξίες μεταξύ εργοληπτικών επιχειρήσεων που ικανοποιούν τα ανωτέρω κριτήρια.

Οι επιχειρήσεις και οι κοινοπραξίες πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στα άρθρα 24 έως 29 της οδηγίας 93/37/4-06-1993 του Συμβουλίου της ΕΕ, όπως πληρέστερα περιγράφεται στην αναλυτική Διακήρυξη.

12. ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ: Ο προσφέρων δεσμεύεται από την προσφορά του για διάστημα ογδόντα (80) ημερών μετά την ημερομηνία επίδοσής της (ημερομηνία δημοπρασίας).

13. ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ: Η χαμηλότερη τιμή.

14. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ: Απαγορεύεται η υποβολή εναλλακτικών προσφορών.

15. ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

- Δε γίνονται δεκτές επί ποινή αποκλεισμού προσφορές με προϋπολογισμό μεγαλύτερο από τον προϋπολογισμό της υπηρεσίας όπως επίσης και προσφορές μηδενικές ή αρνητικές προσφερόμενες εκπτώσεις.

- Λεπτομέρειες σχετικά με τα πιστοποιητικά έγγραφα κ.λπ. που απαιτούνται για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, περιλαμβάνονται στην Αναλυτική Διακήρυξη.

- Εγγραφα σχετικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού θα κοινοποιούνται στους διαγωνιζόμενους που δεν είναι παρόντες στις ανοιχτές συνεδριάσεις των Επιτροπών Δημοπρασίας και Εισήγηση για Ανάθεση, και στοιχεία για το αποτέλεσμα κάθε σταδίου του διαγωνισμού, μετά από αίτησή τους στη συσκευή FAX του διαγωνιζόμενου.

- Αντιρρήσεις κατά του κύρους της δημοπρασίας υποβάλλονται σε δύο (2) ημέρες από τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος του αντίστοιχου σταδίου στους διαγωνιζόμενους. Η έναρξη και η λήξη της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων γνωστοποιούνται στους διαγωνιζόμενους με ανακοίνωση των προέδρων των Επιτροπών Δημοπρασίας και Εισήγησης για Ανάθεση, που τοιχοκολλείται, μετά το πέρας κάθε σταδίου της Δημοπρασίας, σε πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας που διενεργεί τον Διαγωνισμό.

- Η διενέργεια του διαγωνισμού και η εκτέλεση της σύμβασης θα διέπεται από την οδηγία 93/37/14-06-1993 του Συμβουλίου της ΕΕ όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 97/52/ΕΚ, το ΠΔ 334/00 και την Ελληνική Νομοθεσία για τα Δημόσια Εργα.

- Το Εργολαβικό Συμφωνητικό θα συνταχθεί στα Ελληνικά.

16. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.

17. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Ε.

18......

19. ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

Αθήνα 23-07-2002

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΕΚ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ