ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Αυγούστου 2002
Σελ. /28
Αποκήρυξη - ποιας - βίας... .

Οι αρχιτρομοκράτες των λαών δεν μπορούν να σταματήσουν με την τρομερή επίδειξη βίας την εξέλιξη της ιστορίας στο στάδιο της βαρβαρότητας

Του Τάσου Αναστασίου από τα «Νέα»
Του Τάσου Αναστασίου από τα «Νέα»
Επειδή οι ιθύνοντες του συστήματος και της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας ολοένα και περισσότερο ζητούν μέσα από μύριους τρόπους αποκήρυξη της βίας, απαλείφοντας όλως τυχαίως την κρατική ή τη νεοταξική που θεωρείται «αναπόφευκτη» και «φυσιολογική», είναι ίσως χρήσιμη, και πάντως επίκαιρη, η υπόμνηση των κλασικών του μαρξισμού - λενινισμού γύρω από αυτό το ζήτημα.

«Για τον κ. Ντύρινγκ, η βία είναι το απόλυτο κακό και η πρώτη πράξη βίας είναι γι' αυτόν το προπατορικό αμάρτημα. Ολόκληρη η περιγραφή του, η σχετική με τη βία, είναι μια ιερεμιάδα για τον τρόπο με τον οποίο όλη η ως τώρα ιστορία έχει μολυνθεί από το προπατορικό αμάρτημα, για την επονείδιστη διαστροφή όλων των φυσικών και κοινωνικών νόμων από τούτη τη διαβολική δύναμη, τη βία»...

«Το ότι όμως η βία παίζει και έναν άλλο ρόλο στην ιστορία, έναν επαναστατικό προοδευτικό ρόλο, το ότι δηλαδή, σύμφωνα με τα λόγια του Μαρξ, είναι η μαμή, που από κάθε παλιά κοινωνία ξεγεννά μια καινούρια κοινωνία, το ότι αποτελεί το όργανο με το οποίο επιβάλλεται η κοινωνική εξέλιξη και σπάζει τις αποστεωμένες, τις νεκρές πολιτικές μορφές - για όλα αυτά δε λέει λέξη ο κ. Ντύρινγκ»...

«... Μόνο αναστενάζοντας και βογκώντας, παραδέχεται πως ίσως, για να ανατραπεί το οικονομικό σύστημα της εκμετάλλευσης, μπορεί να χρειαστεί δυστυχώς η βία! Γιατί η κάθε χρήση βίας διαφθείρει εκείνον που τη χρησιμοποιεί. Και όλα αυτά λέγονται, παρά τη μεγάλη ηθική και πνευματική ανύψωση που επέφεραν όλες οι νικηφόρες επαναστάσεις»... (Φρ. Ενγκελς: «Αντι-Ντύρινγκ»). Οι τρομοκράτες των λαών δεν μπορούν με την πρωτοφανή δύναμη πυρός και την τρομερή επίδειξη της σιδηρόφρακτης βίας να σταματήσουν την εξέλιξη της ιστορίας στο στάδιο της βαρβαρότητας.


ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΡΕΥΝΩΝ...

«ΥΠΟΓΕΙΕΣ» ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: «Με τα μέλη της 17Ν να βρίσκονται στην πλειονότητά τους στα χέρια των αρχών και την επιχειρησιακή λειτουργία της οργάνωσης αποκωδικοποιημένη, οι έρευνες στρέφονται προς την αποκάλυψη των αθέατων και πιο σκοτεινών πλευρών της εγχώριας τρομοκρατίας... Από τις έρευνες προκύπτουν καταρχήν επαφές του Αλ. Γιωτόπουλου και του Δ. Κουφοντίνα με πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι έχουν καταγράψει τελείως διαφορετική διαδρομή. Επιπλέον έρχονται με μεγαλύτερη ένταση στο προσκήνιο πληροφορίες για εκβιασμούς επιχειρηματιών στο όνομα της "17Ν" από πρόσωπα τα οποία γνώριζαν ή είχαν επαφές με τον Αλ. Γιωτόπουλο. Ολα τα παραπάνω αποτελούν πλέον αντικείμενο μεγάλης έρευνας, η οποία έχει αρχίσει με τη δέουσα διακριτικότητα και βεβαίως με τον αποκλεισμό της ΕΥΠ, η οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια αποτέλεσε το μηχανισμό ακύρωσης κάθε ερευνητικής προσπάθειας» (Από το βασικό θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

«ΑΡΩΓΟΙ»...«Στοιχεία για τις τραπεζικές συναλλαγές των μελών της 17Ν (αλλά και για κάποιους - αγνώστους ως σήμερα - "αρωγούς" της οργάνωσης) αναδεικνύει η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε έναν κοινό λογαριασμό της Αλίσιας Κορτέζ με διευθυντικό στέλεχος τραπέζης αλλά και στις καταθέσεις μεγάλων ποσών του Ηρ. Κωστάρη. Διερευνάται ο ρόλος ατόμων που εμφανίζονται παραλήπτες ποσών από τον Σ. Ξηρό αλλά και οι κινήσεις των λογαριασμών του Αλ. Γιωτόπουλου» (Από το βασικό θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ).

ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: «Θεωρείται βέβαιο ότι μετά την ολοκλήρωση των ερευνών για τη 17Ν, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θα ανοίξει ένα άλλο κεφάλαιο που θα περιλαμβάνει τον ΕΛΑ, την 1η Μάη, τους Επαναστατικούς Πυρήνες και τις άλλες οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση έως σήμερα» (Πάνος Σόμπολος -ΕΘΝΟΣ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ - Εντατικές έρευνες των αρχών χωρίς ανάμειξη της ΕΥΠ.

ΤΟ ΒΗΜΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ 17Ν.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΡΗ.

ΤΑ ΝΕΑ: ΟΜΑΔΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΣΤΗΝ... ΕΛ.ΑΣ.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο «ΚΟΚΚΙΝΟΣ» ΑΡΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Η ΧΩΡΑ: ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΕΥΠ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ «17Ν».

ΑΥΡΙΑΝΗ: 100.000.000 ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΡΗ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μ): Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ «ΑΡΗ» ΜΕ ΤΟΝ «ΛΑΜΠΡΟ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο... ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.

ΕΣΤΙΑ: ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Τεράστιες ευθύνες των μέσων ενημέρωσης.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μεγαλοβιομήχανοι - ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ... ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΦΤΩΧΙΑ.

Η ΑΥΓΗ: ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΣΤΗΝ ΕΕ.

ΕΘΝΟΣ: Ο ΚΟΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΦΟΡΟ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρ): ΧΑΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ» ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Χοντραίνει» το παιχνίδι... «Ολα δείχνουν ότι το "παιχνίδι" είναι πλέον μεγάλο και ότι από εδώ και πέρα θα είναι σκληρό. Αυτά που ήδη συμβαίνουν δεν αποτελούν υπόθεση αυστηρώς αστυνομικού ενδιαφέροντος. Δεν πολεμούν μόνο "κλέφτες" και "αστυνόμοι" σ' αυτή την ιστορία. Οι "παίκτες" είναι πολλοί. Ετσι, όπως εξελίχθηκαν έως τώρα τα πράγματα δεν αφήνουν πλέον περιθώρια στην κυβέρνηση για περιορισμό των ερευνών στο "εκτελεστικό" τμήμα της "17Ν"» (Κ. Ι. Αγγελόπουλος -«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Σηματοδότηση... «Σοβαρά ερωτήματα - όπως ο τρόπος που συγκέντρωνε πληροφορίες (σ.σ. η 17Ν) - δεν έχουν επαρκώς απαντηθεί, ενώ σημαντικές ενδείξεις για λογής λογής διασυνδέσεις της 17Ν με παρακρατικούς μηχανισμούς ή κυκλώματα εκβιαστών δεν έχουν διερευνηθεί» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

Ο «σύμβουλος»... «Γνωμάτευσε ο Σάββας Ξηρός στον εισαγγελέα κ. Διώτη, που του διάβασε - αφού δε βλέπει - την προκήρυξη, με μια λέξη: "σκουπίδια", όπως ανακοινώθηκε. Το ερώτημα είναι: υπό ποιες συνθήκες και με ποια ιδιότητα γνωμάτευσε ο Σάββας Ξηρός; Μήπως δεν είναι μόνο κατηγορούμενος, αλλά απέκτησε και την ιδιότητα του "συμβούλου";» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

Οι ιδιότητες του Σάββα... «Προσέξτε τη μέχρι τώρα πορεία του Σάββα Ξηρού, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις και "διαρροές" της Αστυνομίας και των δικών του ανθρώπων: -Τρομοκράτης... Θύμα τρομοκρατικής ενέργειας της... 17Ν. Μετανιωμένος τρομοκράτης. Συνεργάτης της Αστυνομίας στην αποκάλυψη των υπόλοιπων μελών. Χριστιανός. Εμπειρογνώμονας... επί των προκηρύξεων της 17Ν... Τις επόμενες ημέρες, έτσι όπως πάει, ίσως γίνουν γνωστές από την Αστυνομία και άλλες ιδιότητές του» (Πάνος Σώκος - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ