ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Αυγούστου 2002
Σελ. /24
ΚΙΝΗΣΗ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική

Ανακοίνωση του υποψήφιου δημάρχου με αφορμή τις τελευταίες απανωτές ανατιμήσεις

Ο Κώστας Τζατζάνης
Ο Κώστας Τζατζάνης
«Μαζί με την τσαντίλα σας για την ακρίβεια, οργιστείτε με συνέπεια και πράξτε ανάλογα. Ναι, μπορούμε ν' ανατρέψουμε τη μοιρολατρία και τη μιζέρια, ν' αναθαρρήσουμε, να δούμε το μέλλον πιο αισιόδοξα, να βάλουμε τις βάσεις ανατροπής αυτής της πολιτικής». Αυτό υπογραμμίζει απευθυνόμενος προς τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τζατζάνης της Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση», με ανακοίνωσή του που αναφέρεται στις τελευταίες απανωτές ανατιμήσεις.

«Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα φάρμακα, τα εισιτήρια και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης είναι απανωτές τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα μετά την εισαγωγή του ευρώ, τις "στρογγυλοποιήσεις" κλπ.», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Κ. Τζατζάνης, επισημαίνοντας ότι τα ΜΜΕ αναγκάστηκαν τελικά μέσα στον ορυμαγδό της πρακτορολογίας, κάτι να ψελλίσουν και για το θέμα αυτό.

«Αλήθεια έχουν δουλιά οι δήμοι, οι υποψήφιοι δήμαρχοι κι οι δημοτικοί σύμβουλοι με την ακρίβεια, ή αυτά είναι θέματα ευρύτερης πολιτικής που δεν αφορούν την Αυτοδιοίκηση; Και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;», αναρωτιέται και τονίζει: «Μια από τις βασικές θέσεις μας που μας ξεχωρίζει απ' τους άλλους είναι: Αν δε συνειδητοποιήσει ο δημότης ότι τον αφορά εξ ίσου η ακρίβεια, η ανεργία, το Ασφαλιστικό, οι θηριωδίες στην Παλαιστίνη κι η πραγματική τρομοκρατική εκστρατεία του Μπους και των υποτελών του κυβερνήσεων, ο εξοβελισμός των φτωχών μαθητών απ' το Λύκειο κι η αυξανόμενη αποστέρησή του απ' τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης για την Υγεία, μαζί και με το δικαίωμά του να υπάρχει οδοκαθαριστής στη γειτονιά του, δωρεάν θέρμανση στο σχολείο, περιποίηση και αύξηση του πρασίνου, δεν πρόκειται ούτε ο ίδιος ούτε κανένας δήμαρχος να του λύσει ή βελτιώσει και αυτά τα κάπως μικρότερης σημασίας. Αν δε συνειδητοποιήσει ότι είναι η ίδια ενιαία πολιτική των ληστών του Ιδρώτα της Γης, που δημιουργεί το σύνολο των μικρών και μεγάλων αυτών προβλημάτων, αν δεν εναντιωθεί σ' αυτήν, δεν πρόκειται να λύσει τίποτα και όλα θα χειροτερεύουν. Ο δήμαρχος που θα ψηφίσει, όποιος και νά 'ναι, ό,τι και να λέει, ή ακολουθεί την πολιτική αυτή, ή εναντιώνεται σ' αυτήν. Αμφιβάλλει κανείς αν οι Αγραπίδης και Μπεντενιώτης είναι ενταγμένοι σ' αυτή την πολιτική; Αν υποστήριξαν ή ψήφισαν τόσα και τόσα αντιλαϊκά μέτρα τον τελευταίο καιρό που είχαν τα παραπάνω αποτελέσματα; `Η με τι αγωνιστική συνέπεια, με τι θέσεις σήμερα, ανταποκρίνονται οι άλλοι υποψήφιοι;».

Καταλήγοντας ο επικεφαλής της Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση» υπογραμμίζει απευθυνόμενος στους Πειραιώτες: «Με τις δημοτικές εκλογές, εκτός από την εκλογή "ικανού" δημάρχου επιβραβεύεις ή όχι και αυτό που έγινε σε βάρος σου ως τώρα και αυτό που θα ακολουθήσει. Βάζεις ή όχι τη θηλιά στο λαιμό σου. Και ικανός δήμαρχος δεν είναι αυτός που θα αυξάνει τα τέλη για να απαλλάξει τον κρατικό προϋπολογισμό κάνοντας "ανεξάρτητη" την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταντώντας όλα σχεδόν τα τέλη καθαριότητας που πληρώνεις τόσο διογκωμένα στον Πειραιά, να τα δίνει τοκοχρεολύσια στο κράτος για τα δάνεια του Σκυλίτση και των άλλων, που δεν απαιτούσαν ούτε κείνες τις ανεπαρκείς νόμιμες υποχρεώσεις της κυβέρνησης, με πλήρη ανεπάρκεια ακόμα και στην οδοκάθαρση. Ικανός είναι αυτός που ξέρει να παλεύει για τα δικαιώματα των δημοτών, μαζί τους και να αποσπά κατακτήσεις ενάντια στην πολιτική των ληστών του ιδρώτα σου. Που βάζει τέρμα στις ρεμούλες κλοπής ελεύθερων χώρων, μαρινών, σχολικών κονδυλίων κλπ.».

ΑΙΓΙΝΑ
Ο Ν. Σιμερδάνης υποψήφιος δήμαρχος

Ο Νίκος Σιμερδάνης, υποψήφιος δήμαρχος Αίγινας
Ο Νίκος Σιμερδάνης, υποψήφιος δήμαρχος Αίγινας
Ο Νίκος Σιμερδάνης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αίγινας, επικεφαλής της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συμπαράταξης» που είναι πλατιά σύμπραξη των παρατάξεων της ΔΑΚΕ, της ΔΗΚΚΙ, της Κίνησης Πολιτών, Οικολόγων και πολιτών με βάση τις κοινές θέσεις και την κοινή αγωνιστική πορεία σε συγκεκριμένα προβλήματα το προηγούμενο διάστημα.

Οπως τονίστηκε στη συγκέντρωση ανακήρυξης της υποψηφιότητας του Ν. Σιμερδάνη, σήμερα που οι δήμαρχοι καλούνται να υλοποιήσουν την κυβερνητική πολιτική σε τοπικό επίπεδο, οι δημοτικές κινήσεις οφείλουν να είναι διεκδικητικές μεν για τα τοπικά προβλήματα, αλλά να μη θεωρούν ότι αυτά μπορεί να λυθούν αν δεν έρθουν σε σύγκρουση και αντίθεση με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις για αγωνιστική διεκδίκηση των τοπικών προβλημάτων όχι μόνο στα λόγια τις παραμονές των εκλογών, αλλά με την παρουσία του όλο το διάστημα ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτές τις προϋποθέσεις τις πληροί ο Ν. Σιμερδάνης και η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Αίγινας» που στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, τους Οικολόγους και πολλούς ενεργούς πολίτες του νησιού.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ
Στο πλευρό των αγροτών

Την αναστάτωση και αγανάκτηση των βαμβακοπαραγωγών για την επιστροφή μόνο 8,5-12,5 δρχ. το κιλό αντί των όσων είχαν υποσχεθεί επίσημα χείλη και συγκεκριμένα οι κ.Σημίτης, Δρυς και Λαλιώτης για επιστροφή 50 δρχ. ανά κιλό και τελική τιμή 280-300 δρχ. το κιλό, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Αλ. Ουγγρίνος υποψήφιος Νομάρχης Πέλλας, συμμετέχοντας στη σύσκεψη που οργάνωσαν οι δύο Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, η ΕΑΣ Γιαννιτσών και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής.

Στην παραπάνω σύσκεψη διατρανώθηκε η αποφασιστικότητα των βαμβακοπαραγωγών να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, αν μέχρι τις 15 Αυγούστου δε δοθούν οι 40 δρχ. ανά κιλό, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Διάχυτη ήταν η αγανάκτηση για την κοροϊδία της πολιτείας τον προηγούμενο χειμώνα με τις υποσχέσεις της και με στόχο να σταματήσει τις δυναμικές και πρωτοπόρες κινητοποιήσεις, που αναπτύχτηκαν και στην περιοχή των Γιαννιτσών.

Τις θέσεις της «Αγωνιστικής Προοδευτικής Συνεργασίας για την Πέλλα» για την επιχειρούμενη συρρίκνωση της βαμβακοπαραγωγής ανέπτυξε εξάλλου σε περιοδεία του στα καφενεία των Αθύρων με κλιμάκιο της Νομαρχιακής Κίνησης, ο υποψήφιος Νομάρχης Αλέκος Ουγγρίνος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ