ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Αυγούστου 2002
Σελ. /24
Τηλεόραση
Ο «Ζέλιγκ» και η Αφροδίτη

Ο Γούντι Αλεν είναι ο παράξενος «Ζέλινγκ»
Ο Γούντι Αλεν είναι ο παράξενος «Ζέλινγκ»
Βραδιά Γούντι Αλεν είναι το βράδυ της Παρασκευής αφού με δύο ταινίες του που παίζονται από δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, κυριαρχεί. «Ζέλιγκ», σε σκηνοθεσία Γούντι Αλεν. Ευρηματικό, πρωτότυπο μυθιστορηματικό ντοκιμαντέρ του Γούντι Αλεν που εντυπωσιάζει λόγω της καυστικότητας και της ευφυίας του. Το «Ζέλιγκ» θεωρείται η πιο σοβαρή και επιστημονική δημιουργία του σκηνοθέτη και αναφέρεται σε ένα νευρωτικό και ιδιόμορφο άτομο, που είχε την ικανότητα να παίρνει τη μορφή των ανθρώπων που τον περιβάλλουν. Ο άνθρωπος - χαμαιλέοντας Λέοναρντ Ζέλιγκ που έγινε διάσημος τη δεκαετία του '20, απασχόλησε πολλούς ψυχιάτρους, ανάμεσά τους και μια γοητευτική γυναίκα που στο τέλος τον παντρεύτηκε μια και απέτυχε να τον θεραπεύσει. Τι ήταν όμως αυτό που έκανε τον Ζέλιγκ να συμπεριφέρεται σαν χαμαιλέοντας; Ο φόβος για την κριτική των άλλων; Η δίψα για αγάπη ή η ανάγκη επιβίωσης; Μια ξεχωριστή δημιουργία, παραγωγής 1983. Πρωταγωνιστούν: Γούντι Αλεν, Μία Φάροου. (ΝΕΤ, 23.00)

«Ακαταμάχητη Αφροδίτη», σε σκηνοθεσία Γούντι Αλεν. Σπιρτόζικη τρυφερή κωμωδία με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Γούντι Αλεν. Το φιλμ περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα και τις καταστάσεις που δημιουργεί στη ζωή των ανθρώπων, με ευχάριστες ή δυσάρεστες συνέπειες. Ο διάσημος ηθοποιός έκανε πολλά από τα γυρίσματα της ταινίας σε αρχαίο θέατρο της Ιταλίας, όπου μέσω του χορού που χρησιμοποιούνταν στις αρχαίες τραγωδίες και με επικεφαλής τον Μάρεϊ Εϊμπραχαμ σχολιάζει τα προβλήματα του έρωτα. Πρωταγωνιστούν: Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Μίρα Σορβίνο. (ALTER, 23.00)

Ο «βασιλιάς» του ροκ εν ρολ

Η ζωή και το έργο του «βασιλιά» του ροκ εν ρολ Ελβις Πρίσλεϊ είναι το θέμα της εκπομπής του Λευτέρη Κογκαλίδη, που προβάλλεται την Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 17.00 από την ΕΤ-3. Η εκπομπή - αφιέρωμα γίνεται με αφορμή τα 25 χρόνια από την ημέρα του θανάτου του και αναφέρεται στα τραγούδια και τις ταινίες του Ελβις Πρίσλεϊ. Στην εκπομπή παρουσιάζονται τραγούδια από τις ταινίες του Πρίσλεϊ που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι, όπως και τα τρέιλερ των περισσότερων από τις 31 ταινίες που γύρισε από το 1956. Ο Ελβις Πρίσλεϊ γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1935 στο Τάπελο του Μισισιπή και άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Γκρέισλαντ της Μέμφις στις 16 Αυγούστου 1977, σε ηλικία 42 χρόνων. Το χρονικό διάστημα από το 1956 έως το 1982 -αρκετά χρόνια μετά το θάνατό του- ενέγραψε 151 επιτυχίες στις 45 στροφές ενώ από το 1956 έως το 1994, 97 άλμπουμ του εισχώρησαν στο αμερικανικό hit parade. Το αφιέρωμα παρουσιάζει μεταξύ άλλων τα τρέιλερ των ταινιών: «Αγάπα με τρυφερά», «Ο βασιλιάς του ροκ», «Πάλη μέχρι θανάτου», «Σκόνταψα, γλίστρησα και έπεσα», «Βασανισμένα κορμιά», «Ενας κλέφτης στον παράδεισο», «Χίλια κορίτσια και χίλιες σφαίρες», «Ο κατακτητής με τη γαλάζια κούρσα», «Στάσου πιο πέρα Τζο». Ανάμεσα στα 14 τραγούδια που φιλοξενούνται είναι και τα «Jailhouse rock» (1958), «Teddy bear» (1957), «Love me tender» (1956), «Wooden heart» (1960), «Can't help falling in love» (1961), «Bossa nova baby» (1963), «Viva Las Vegas» (1963), «Frankie & Johnny» (1966).


902 Αριστερά στα FM
Τηλ.: 010-2592.902
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝΑ ΩΡΑ

07.00 Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Πρωινή ενημερωτική εκπομπή. Με τον Γιάννη Ευσταθίου

10.00 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

12.00 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Με την Αννα Μπαλή

14.00 ΜΕ ΑΠΟΨΗ Τα νέα στον «902» έως τις 2 το μεσημέρι. Το κεντρικό μαγκαζίνο του «902»

15.00 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

15.30 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ

16.00 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟΥ Με τον Διαμαντή Καλαφατιάδη

17.00 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

18.00 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Το δημοτικό τραγούδι στον «902»

19.00 ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΩΡΑ Εντεχνο ελληνικό τραγούδι με την Αντέλα Μέρμηγκα

20.00 ΓΙΑ ΡΕΜΠΕΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ Λαϊκό τραγούδι. Με τον Β. Αρναουτάκη

21.00 Ο,ΤΙ ΘΥΜΑΣΑΙ... ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Εντεχνο ελληνικό τραγούδι με την Ελένη Βλάμη. Παρουσιάσεις και συνεντεύξεις καλλιτεχνών

23.00 ΛΑΪΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ Το ρεμπέτικο τραγούδι με τον Αρη Νικολαΐδη

24.00 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ «902 Αριστερά στα FM» Εως το πρωί το «Τζουκ μποξ» του «902» παίζει διάφορα ελληνικά τραγούδια από το νέο και κλασικό έντεχνο και λαϊκό τραγούδι

Αφιέρωμα στον Κάρπεντερ

Ενα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Τζον Κάρπεντερ παρουσιάζεται την Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 00.20 από την εκπομπή «Οι δεξιοτέχνες του κινηματογράφου», Η σειρά περιλαμβάνει τα πορτρέτα τεσσάρων από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στην ιστορία του μοντέρνου κινηματογράφου. Σέρτζιο Λεόνε, Τζον Κάρπεντερ, Ντάριο Αρτζέντο, Μάριο Μπάβα. Κάθε επεισόδιο αποτελείται από σκηνές ταινιών, αρχειακό υλικό, ανέκδοτα κομμάτια αλλά και συνεντεύξεις δίνοντας έτσι ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε μορφή αφήγησης. Σε αυτό το επεισόδιο παρουσιάζεται ένα συνοπτικό προφίλ του Τζον Κάρπεντερ, σκηνοθέτη πολλών κλασικών ταινιών του μοντέρνου κινηματογράφου όπως οι «Χαλογουίν», «Μάβερικ», «Απόδραση από τη Νέα Υόρκη», «Η ομίχλη» και «Νταρκ σταρ». Πολυτάλαντος και πολυμαθής, συχνά γράφει σενάρια, κάνει την παραγωγή και συνθέτει τη μουσική ενώ παράλληλα σκηνοθετεί τις ταινίες του. Εχει σκηνοθετήσει πάνω από 35 ταινίες για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και σε αυτή τη συνέντευξή του κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του, από τις χολιγουντιανές πολυδάπανες παραγωγές ως τις μικρού προϋπολογισμού ταινίες τέχνης, τρόμου και επιστημονικής φαντασίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ