ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Αυγούστου 2002
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ
Αρχές Σεπτέμβρη οι αιτήσεις για τους εκπαιδευτικούς

Μέχρι τις 9 Σεπτέμβρη καλούνται να υποβάλουν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και κλάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τις αιτήσεις για συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που θα διεξαχθεί από τα τέλη Νοέμβρη μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη. Το ΑΣΕΠ εξέδωσε την περασμένη βδομάδα τρεις προκηρύξεις, οι οποίες αφορούν την πλήρωση συνολικά 10.195 θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οι επιτυχόντες θα αναλάβουν καθήκοντα τα έτη 2003-2004 και 2004 - 2005, ενώ οι διαδικασίες για το διορισμό τους θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας.

Η πρώτη προκήρυξη αφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και κλάδους της δευτεροβάθμιας και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει για αυτές τις κατηγορίες στις 9 Σεπτέμβρη, ενώ ο διαγωνισμός θα γίνει στις 30 Νοέμβρη. Πρόκειται για τους κλάδους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ Νηπιαγωγών (684 θέσεις), ΠΕ Δασκάλων (3.180 θέσεις), ΠΕ6 Αγγλικής Γλώσσας (75), ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής (78) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ5 Γαλλικής Γλώσσας (149 θέσεις), ΠΕ6 Αγγλικής Γλώσσας (562), ΠΕ7 Γερμανικής Γλώσσας (33), ΠΕ8 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων (166), ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής (257), ΠΕ19 Πληροφορικής ΑΕΙ (913), ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ (607).

Η δεύτερη προκήρυξη αφορά στους κλάδους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ01 Θεολόγων για (178 θέσεις), ΠΕ02 Φιλολόγων (1.102), ΠΕ03 Μαθηματικών (483), ΠΕΣ04 Φυσικών (470), ΠΕ09 Οικονομολόγων (237), ΠΕ10 Κοινωνιολόγων (43), ΠΕ13 Πτυχιούχων Νομικών και Πολιτικών Επιστημών (46), ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας (184). Οι υποψήφιοι των παραπάνω κλάδων πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι 12 Σεπτέμβρη και θα διαγωνιστούν στις 7 Δεκέμβρη.

Τέλος, η τρίτη προκήρυξη αφορά στους κλάδους ΠΕ12, ΠΕ14, ΠΕ17 και ΠΕ18 τεχνικών ειδικοτήτων για τις οποίες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 16 Σεπτέμβρη και ο διαγωνισμός θα γίνει στις 14 Δεκέμβρη. Πρόκειται για τις εξής ειδικότητες του κλάδου ΠΕ12 Μηχανικών: Πολιτικών Μηχανικών Αρχιτεκτόνων και Τοπογράφων (67 θέσεις), Μηχανολόγων, Ναυπηγών και Μηχ. Παραγωγής και Διοίκησης (36), Ηλεκτρολόγων, Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Φυσικών Ραδιοηλ/γων (23), Χημικών Μηχανικών - Μεταλλειολόγων (4). Επίσης, τις ειδικότητες του κλάδου ΠΕ14 Πτυχιούχων Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και Νοσηλευτικής: Ιατρών, Οδοντιάτρων, Φαρμακοποιών και Νοσηλευτικής (27), Γεωπόνων και Δασολογίας και Φυσ. Περιβάλλοντος (20). Τις ειδικότητες του κλάδου ΠΕ17 Τεχνολόγων: Πολιτικών και Τοπογράφων (71), Μηχανολόγων (130), Ηλεκτρολόγων και Τεχνολόγων Ενεργειακής Τεχνικής (105) και Ηλεκτρονικών (91). Τέλος, τις ειδικότητες του κλάδου ΠΕ18 Πτυχιούχων λοιπών τμημάτων ΤΕΙ: Γραφικών Τεχνών, Γραφιστικής, Διακοσμητικής και Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης (19), Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής, Τουριστικών Επιχειρήσεων και Εμπορίας και Διαφήμισης (marketing) (37), Νοσηλευτικής και Μαιευτικής (21), Φυτικής Παραγωγής Δασοπονίας και Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας (45), Εργασιοθεραπείας και Φυσικοθεραπείας (7), Ναυτικών Μαθημάτων (Πλοίαρχοι) (2), Οδοντοτεχνικής (5), Οχημάτων ΤΕΙ (13), Βρεφονηπιοκόμων (16), Τεχνολόγων Τροφίμων - Διατροφής (7) και Αισθητικής (2).

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Χαρατσώνουν τους πολίτες μέσω των ΚΕΠ

Νέους τρόπους φοροχαρατσώματος των δημοτών ανακαλύπτει η κυβέρνηση, με τα λεγόμενα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που καλούνται να ιδρύσουν οι Δήμοι, για τη γρήγορη «εξυπηρέτηση» του πολίτη και την αποφυγή δήθεν, της «γραφειοκρατίας». Σ' αυτήν της την ενέργεια βρίσκει δημάρχους και δημοτικές αρχές, πρόθυμες για την εφαρμογή τους και την περαιτέρω αφαίμαξη των δημοτών που θα προσφεύγουν για παροχή υπηρεσιών (πιστοποιητικά γέννησης κ.ά.) που μέχρι σήμερα παρείχαν δωρεάν το κράτος και η ΤΑ.

Τον «υπερβάλλοντα ζήλο» της δημοτικής αρχής της Αμφισσας (πρόσκειται στη ΝΔ) να υπερψηφίσει, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, την πρότασή της για ίδρυση ενός τέτοιου ΚΕΠ, αλλά και τη σκόπιμη απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ), καταγγέλλει με ανακοίνωση προς τους κατοίκους της Αμφισσας, ο συνδυασμός της «Δημοτικής Κίνησης» και η επικεφαλής της δημοτική σύμβουλος Ελένη Αρμάου, που ήταν και η μοναδική που καταψήφισε την πρόταση. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα Κέντρα αυτά θα εξελιχθούν σε «Κέντρα Εκμετάλλευσης Πολιτών» αφού, τα χρήματα που απαιτούνται για την υποδομή (ενοίκια, εξοπλισμός κλπ.) αντλήθηκαν από τα οικονομικά του δήμου (περικόπηκαν, δηλαδή, από τα ελάχιστα που χορηγούνται για τις ανάγκες της ΤΑ), αφήνοντας ακάλυπτες άλλες ανάγκες και δεύτερον, τα έξοδα μισθοδοσίας και λειτουργίας του ΚΕΠ θα καλύπτονται μόνο για ένα χρόνο από το Γ' ΚΠΣ και μετά οι πολίτες θα κληθούν να πληρώνουνε για κάθε εξυπηρέτηση (σε ανταποδοτική βάση).

Τέλος, η «Δημοτική Κίνηση Αμφισσας» καλεί τους δημότες, ενόψει των εκλογών, να αναλογιστούν και τις δικές τους ευθύνες για το ποια δημοτική αρχή θα εκλέξουν, με δεδομένο ότι η δημοτική αρχή πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών, να παλεύει μαζί τους για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τους και όχι να σπεύδει να εφαρμόζει την όποια αντιλαϊκή πολιτική της επιβάλλει η κεντρική διοίκηση, σαν καλός και υπάκουος υπάλληλός της.

Εκδήλωση αντιστασιακών

Το Παράρτημα Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ και η Κοινότητα Καρυάς, διοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 25-8-02 στις 10.30 πμ στο «Μπεχτέτσι» (Ξερόλακα) Καρυάς, για να τιμήσουν την επέτειο της ορκωμοσίας της πρώτης ανταρτοομάδας του ΕΛΑΣ Ολύμπου.

Ενας 19χρονος μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με φορτηγό τη Δευτέρα το απόγευμα στο 28ο χιλιόμετρο Ξάνθης - Παραλίας Αβδήρων. Ο Χρήστος Βακαλόπουλος, οδηγός του φορτηγού, συγκρούστηκε για άγνωστη αιτία με τον μοτοσικλετιστή Γιάννη Ασλαμαζίδη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του δεύτερου. Ελαφρά τραυματίστηκε ο οδηγός του φορτηγού αλλά και ο συνοδηγός του μοτοσικλετιστή, Νικόλαος Ασλαμαζίδης, 30 ετών, αδελφός του νεκρού.

Μία Βουλγάρα υπήκοος ήταν το θύμα τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη χθες τα ξημερώματα στο 28ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Νέων Μουδανιών - Παλιουρίου. Η άτυχη Aneligia Gorgeva επέβαινε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συντοπίτης της Hristo Manov, το οποίο για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους εξετράπη από την πορεία του. Τόσο ο οδηγός όσο και η συνοδηγός μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου για να τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά η γυναίκα δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά της λίγες ώρες αργότερα.

ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις

Με κινητοποιήσεις, «όσες και όπου μπορούν», απαντούν οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, του 1998, στην κυβερνητική άρνηση να προχωρήσει στο διορισμό τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες, κατήγγειλαν την κυβέρνηση, ότι παρά τη διακομματική συναίνεση στο αίτημά τους να διοριστούν, αυτή τους εμπαίζει, προχωρώντας αντίθετα σε προσλήψεις εκτάκτων με ρουσφετολογικά κριτήρια, διαιωνίζοντας παράλληλα το θεσμό των εκτάκτων.

Θυμίζουμε πως οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998 ανέρχονται σε περίπου 2.000 άτομα, οι οποίοι δε διορίστηκαν λόγω κάλυψης των θέσεων στο δημόσιο. Οι εκπρόσωποι των επιτυχόντων υπογράμμισαν χτες πως υπάρχουν κενές θέσεις και πως αυτές πρέπει να καλυφθούν από τους ίδιους, καθώς έχουν κριθεί μέσα από τη διαδικασία του γραπτού διαγωνισμού.

Οι επιτυχόντες, προειδοποίησαν τέλος την κυβέρνηση ότι στις επικείμενες δημοτικές αλλά και στις βουλευτικές εκλογές θα «θυμηθούν» τη στάση που έδειξε απέναντί τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ