ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Παρέμβαση στην ΕΡΤ για την ενημέρωση

Ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θ. Παφίλης έθεσε στον πρόεδρο της ΕΡΤ το πρόβλημα της ουσιαστικής ενημέρωσης του ελληνικού λαού και την ισότιμη προβολή των υποψηφίων

Από τη συνάντηση του Θ. Παφίλη με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Αγγ. Στάγκο. Αριστερά ο Αλ. Βεναρδάκης
Από τη συνάντηση του Θ. Παφίλη με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Αγγ. Στάγκο. Αριστερά ο Αλ. Βεναρδάκης
Περιοδεία στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή πραγματοποίησε χτες το πρωί ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής κλιμακίου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», στο οποίο συμμετείχε και ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Αλέκος Βεναρδάκης. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας ο Θ. Παφίλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Αγγελο Στάγκο, ενώ βρέθηκε και σε πολλούς από τους χώρους δουλιάς των εργαζομένων στην κρατική ραδιοτηλεόραση.

Ο Θ. Παφίλης, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, έκανε εκτενή αναφορά στη στάση που έχουν κρατήσει μέχρι σήμερα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο τα ιδιωτικά όσο και τα κρατικά, υπογραμμίζοντας ότι, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, αποσιωπούν πλήρως τις δραστηριότητες της «Νομαρχικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», μερικές φορές ακόμα και εσκεμμένα. Παράλληλα, ο Θ. Παφίλης τόνισε: «Η ΕΡΤ πρέπει, ως κρατική τηλεόραση, να παρέχει στο λαό καλύτερη ενημέρωση σε ό,τι αφορά στο θέμα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, προβάλλοντας περισσότερες συζητήσεις και ειδήσεις και φυσικά και πάνω απ' όλα με την ισότιμη προβολή όλων των υποψηφίων».

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, με τη σειρά του, ενημέρωσε τον υποψήφιο υπερνομάρχη, ότι είναι μέσα στους άμεσους σχεδιασμούς της κρατικής τηλεόρασης να γίνουν εκπομπές για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, δίνοντας παράλληλα τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει ανάλογη προβολή των δραστηριοτήτων της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Ο Θ. Παφίλης στη συνέχεια επισκέφτηκε τους χώρους δουλιάς των εργαζομένων και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αναφέρθηκε το τεράστιο πρόβλημα των εργασιακών σχέσεων που υπάρχει στην κρατική τηλεόραση, με τους εκατοντάδες εργαζομένους εκεί να δουλεύουν κάτω από καθεστώς συμβάσεων, με πολύ λίγα χρήματα. Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι συζητήσεις γύρω από την ποιότητα και την αξιοπιστία των ειδήσεων, οι οποίες προβάλλονται σήμερα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Προκαλεί η ΕΤ 3

Μόνο τον υποψήφιο νομάρχη του ΠΑΣΟΚ Γ. Χατζησάββα, «βλέπει» στη Θεσσαλονίκη η ΕΤ 3.

Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα και από το εξής γεγονός που σημειώθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη διάρκεια συζήτησης επί του ψηφίσματος που είχε καταθέσει ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Μ. Σπυριδάκης, σχετικά με τις κινητοποιήσεις στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Στη συνεδρίαση, εκτός από τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, παραβρέθηκαν και μίλησαν οι υποψήφιοι νομάρχες Γ. Ρόκος της ΝΑΣΥ και Γ. Χατζησάββας του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την τοποθέτηση του Γ. Χατζησάββα και ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει ο Γ. Ρόκος, το συνεργείο της ΕΤ 3 αποχώρησε, προφανώς εκτελώντας άνωθεν εντολές.

Το γεγονός σχολιάστηκε αρνητικά από τους νομαρχιακούς συμβούλους και από τον ίδιο τον προσκείμενο στο ΠΑΣΟΚ νομάρχη Θεσσαλονίκης.

«Πρόκειται για προσβλητική συμπεριφορά, όχι μόνο προς τον υποψήφιο νομάρχη Γ. Ρόκο αλλά και προς το θεσμό του Νομαρχιακού Συμβουλίου και τη λειτουργία του», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΑΣΥ. Και διερωτάται: «Ετσι σκοπεύει το κρατικό κανάλι της ΕΤ 3 να καλύψει την προεκλογική περίοδο; Να αποτελέσει δηλαδή σταθμό μετάδοσης της εκστρατείας του κ. Χατζησάββα;

Τι θέση παίρνει η διοίκηση της ΕΤ 3 για το γεγονός;».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, καταλήγει η ΝΑΣΥ, «η λογική του μαύρου - άσπρου, του πράσινου ή μπλε νομάρχη που προσπαθούν και μέσα από την κρατική τηλεόραση να περάσει, δεν αγγίζει τους πολίτες. Την απάντησή τους θα την πάρουν και μέσα από το μαζικό συλλαλητήριο στις 7 του Σεπτέμβρη στην πλατεία της ΧΑΝΘ, αλλά και στη συνέχεια μέσα από τους αγώνες που θα αναπτύσσονται».

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Μεγάλη συναυλία την ερχόμενη Τρίτη

Μαζί με τη νεολαία για τη Δραπετσώνα θα τραγουδήσει η «Προοδευτική Δημοκρατική Κίνηση», σε συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, που διοργανώνει την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη και ώρα 8 μμ στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης (Γρ. Λαμπράκη και Μιχαληνού 2),.

Θα τραγουδήσει διεκδικώντας την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής των εργοστασίων και την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα. Διεκδικώντας μια πόλη που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του λαού της και να εκφράζει την ιστορία και τις αγωνιστικές του παραδόσεις.

Η «Προοδευτική Δημοκρατική Κίνηση» Δραπετσώνας, απευθύνει κάλεσμα στο λαό της πόλης για να στείλει «μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης για να "σηκώσουμε άλλον πύργο ατίστασης απέναντί τους", να ζήσουν μέσα τα παιδιά μας, πρίγκιπες του ονείρου και του κόσμου της ανατροπής, του κόσμου της ελπίδας», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ