ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /32
Στο ζυγό της τρομο-λαγνείας

Κάποιοι επιμένουν να μας κρατάνε καθηλωμένους στο τρομο-σίριαλ - Δε θέλει πολλή σκέψη για το ποιοι βολεύονται από την υποδαύλιση της τρομο-υστερίας

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Πάνω που φαινόταν ότι θα απαλλασσόμασταν από το βραχνά της τρομο-λαγνείας και θα έμπαιναν στο προσκήνιο τα εκρηκτικά λαϊκά προβλήματα, να 'τος... ο Κουφοντίνας! Πήγε και παραδόθηκε «οικειοθελώς»... Κάποιοι δε θέλουν να «πάρουμε ανάσα» και επιμένουν να μας κρατάνε καθηλωμένους στο τρομο-σίριαλ. Δε θέλει και πολλή σκέψη για το ποιοι βολεύονται από την καθημερινή υποδαύλιση της τρομο-υστερίας.

Μεταξύ μας, πάντως, το ζήτημα δεν είναι βέβαια η παράδοση του σκοτεινού, έτσι κι αλλιώς, «αρχιεκτελεστή» της «17Ν», όσο η πολιτική του δήλωση, η οποία είναι «συνεπής» με τη συνολική προβοκατόρικη δράση της δολοφονικής οργάνωσης. Από μια άποψη «ολοκληρώνεται» και «επισφραγίζεται» η προβοκάτσια της συκοφάντησης των επαναστατικών ιδεών και των ιδανικών, αφού ο ψυχρός εκτελεστής Κουφοντίνας δε διστάζει να χρεώσει την εγκληματική δράση της «17Ν» στο όραμά του για μια «σοσιαλιστική κοινωνία» και στην πίστη του σε ένα «επαναστατικό κίνημα»!

Με την κατάπτυστη και άθλια δήλωσή του ο Κουφοντίνας έρχεται να «δικαιώσει» τους γελοίους ισχυρισμούς ότι τάχα η επαναστατική Αριστερά είναι η «μαμή» της τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση, βέβαια, θα επιμείνει να αποδοκιμάζει επίσημα το στιγματισμό «οποιουδήποτε κοινωνικού και πολιτικού χώρου», αλλά η προπαγανδιστική μηχανή θα «δουλεύει» όπως έχει προγραμματιστεί...

«Αρχηγός» της «17Ν» αρέσκεται να αυτοπροβάλλεται, εμμέσως πλην σαφώς, ο Κουφοντίνας αλλά αισθάνεται μεγάλη άνεση και «ασφάλεια» να προσέρχεται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής. Ισως γιατί είναι το «alter ego» της; Σε κάθε περίπτωση όμως δεν μπορεί να μιλάει για αξιοπρέπεια ως «βασική αξία του κάθε αγωνιστή». Οχι και αγωνιστές οι άνανδροι δολοφόνοι που τους χρησιμοποιούν οι αρχές για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


ΔΙΑΧΥΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΩΝ ...«Ευθύνες φέρουν πολλοί: Το κράτος και οι υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών που ολιγώρησαν. Οι κυβερνήσεις - ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας - που βαρύνονται για την καθυστέρηση και τον στρεβλό προγραμματισμό των αντιπλημμυρικών έργων, οι εργολάβοι που δεν πήραν εγκαίρως τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, αλλά και ορισμένοι δήμοι...» (Από το κύριο άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΩΣ ΑΙΤΙΕΣ. «Ποιος φταίει για τη σημερινή κατάσταση είναι γνωστό σε όλους. Η άναρχη δόμηση, η έλλειψη έργων υποδομής, η κάλυψη ποταμών και ρεμάτων, η καταστροφή του πράσινου και η κακοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος είναι οι βασικές αιτίες που έχουν αφήσει την Αττική, αλλά και πολλές περιοχές της χώρας, τελείως απροστάτευτες στα διάφορα φυσικά φαινόμενα» (Από το κύριο άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ»).

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ...«Κατάφερε αυτή η κυβέρνηση να βάλει τη χώρα στην ΟΝΕ και τους τρομοκράτες στη φυλακή - όχι, όμως, και τον Κηφισό στην κοίτη του. Και το ερώτημα που τίθεται κάθε φορά που ο Κηφισός αποφασίζει να ευτελίσει την κρατική μηχανή, ερώτημα απολύτως σοβαρό και δικαιολογημένο - είναι αυτό: Μήπως το ποτάμι γυρίσει πίσω; (Το ποτάμι που δημιουργεί το φιλοκυβερνητικό ρεύμα όποιων σημαντικών κυβερνητικών επιτυχιών)» (Από το άρθρο της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ»).

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ...«Το επαναλαμβανόμενο έγκλημα του Κηφισού συγκλονίζει την κυβέρνηση και προκαλεί την κοινωνία με την αναλγησία των κατασκευαστών και τη δεδομένη πια ανεπάρκεια ορισμένων εκ των κυβερνώντων, που δεν έχουν ακόμη ξεχωρίσει την ευθύνη της αποστολής τους και επιμένουν να θεωρούν τα πάντα μέσα από τον παραμορφωτικό φακό της επικοινωνίας» (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΤΟ ΒΗΜΑ: ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΟΥΣ - Γαϊτανάκι ευθυνών για τις πλημμύρες.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΒΡΟΧΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΤΑ 22 ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΠΛΗ-ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.

ΕΣΤΙΑ: «ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ» ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ! - Η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΑΥΓΗ: ΠΟΤΑΜΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο ΚΗΦΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ!

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΕΓΩ ΣΚΟΤΩΣΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΛΗ.

ΧΩΡΑ: Συνέντευξη Γ. Καρατζαφέρη: ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ 17Ν.

ΤΑ ΝΕΑ: 2.600 ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΗΜΕΡΑ.

ΕΘΝΟΣ: «ΚΛΕΙΔΙ» ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΒΡΑΔΥΝΗ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΝ - 123 οικοδομικοί συνεταιρισμοί.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΘ.

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΔΙΩΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΔΑΦΕΡΜΟ.

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Το «ελληνικό DNA»(!)...«Ο απλός κόσμος στα καφενεία, στη δουλειά του, δεν ξέρει πια τι να πιστέψει. Στο ευεπίφορο για συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις ελληνικό DNA έρχεται τώρα να μπει το νεοφασίζον λαϊκιστικό δηλητήριο» (Αλέξης Παπαχελάς -ΒΗΜΑ)

Διαρροές βάθους...«Στέλεχος της ηγετικής ομάδας της 17Ν έχει θέσει σε κλοιό η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς εις βάρος του έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία κατά την πορεία των ερευνών... Ομως, οι αστυνομικοί δεν προχωρούν στη σύλληψή του προς το παρόν για έναν ακόμη λόγο: θεωρούν ότι είναι πιθανό να προσπαθήσει να έρθει σε επικοινωνία με τον υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενο Δημ. Κουφοντίνα»(!) (Λία Νεσφυγέ -ΝΕΑ)

Προαναγγελίες συλλήψεων. «Ενας μακρύς κατάλογος περίπου 100 προσώπων, εμπλεκομένων σε τρομοκρατικές οργανώσεις πέραν της 17Ν, έχει σχηματιστεί από τις διωκτικές αρχές και σύντομα αναμένεται κύμα συλλήψεων... Αστυνομικές πηγές ανέφεραν χθες ότι «οι αποκαλύψεις θα ανατριχιάσουν την κοινή γνώμη», καθώς θα φωτιστούν πολλές σκοτεινές υποθέσεις του παρελθόντος, θα αποσαφηνιστούν σχέσεις και συνδέσεις και θα απαντηθούν ερωτήματα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν βάση σεναρίων» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Κατηγορητήριο -«καρμπόν». «Ενα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι τουλάχιστον ένα σκέλος του κατηγορητηρίου χρησιμοποιήθηκε σαν "καρμπόν" για όλα τα φερόμενα ως μέλη της 17Ν. Με αποτέλεσμα να μην έχουν αλλαχτεί ούτε τα ονόματα, ώστε σε κάποιες περιπτώσεις να μην πιστεύεις στα μάτια σου για όσα διαβάζεις. Οπως π.χ. να απαγγέλλεται κατηγορία στον Σάββα Ξηρό και το κείμενο να ξεκινά ως εξής: Κατηγορείσαι ότι με τον συγκατηγορούμενό σου Σάββα Ξηρό...» (Κατερίνα Κατή -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ