ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
«Ο Κουφοντίνας ... επαναστάτης»!

Η εξόφθαλμα προβοκατόρικη επιχείρηση, να πουλήσουν, μέσω Κουφοντίνα, ιδεολογία και επανάσταση, αποσκοπεί στο να γίνει πιο πιστευτό το παραμύθι, που χρόνια διακινούν η CIA και η ΕΥΠ

Του Δημ. Χαντζόπουλου από τα «Νέα»
Του Δημ. Χαντζόπουλου από τα «Νέα»
«Ο Κουφοντίνας ...επαναστάτης»!. Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ο τίτλος του νέου επεισοδίου, που παίζεται στις οθόνες από προχτές στο τρομοσίριαλ των τελευταίων μηνών. Εύκολα θα μπορούσε κανείς να το κατατάξει στη φαρσοκωμωδία, αν οι συγγραφείς του σεναρίου, αλλά και οι πρωταγωνιστές δεν προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι το εννοούν στα σοβαρά.

Αλλά ποια είναι τα σοβαρά; Μήπως ότι ο Κουφοντίνας πήγε και παραδόθηκε μόνος του στους διώκτες του; Πότε και ποιος, άραγε, επαναστάτης «αυτοαπαλλοτριώθηκε» και τέθηκε αυτοβούλως στη διάθεση του «ταξικού εχθρού»; Μήπως είναι σοβαρό να εξαγγέλλει ο αυτοανακηρυχθείς αρχηγός το «τέλος» της οργάνωσής του; Δεν ξεπερνά κάθε όριο γελοίου να μας λέει ο Κουφοντίνας ότι «ελάτε μετά από 15 χρόνια να ξανασυζητήσουμε για επανάσταση»;

Από την αρχή της ιστορίας, «προδιαγραφόταν» και είχε επισημανθεί η προχτεσινή εξέλιξη. Ηταν φανερό ότι η σύλληψη Κουφοντίνα «κρατούνταν» για την κατάλληλη στιγμή, ώστε «να καλύψει τα κενά και τις αντιφάσεις από τις απολογίες Σάββα Ξηρού και των άλλων κατηγορουμένων»...

Η πραγματικότητα είναι ότι το σενάριο που κυκλοφόρησαν τους δύο προηγούμενους μήνες οι διωκτικές αρχές - και μέχρι τώρα μόνον η «αλήθεια» της Ασφάλειας μέσα από τις «διαρροές» είναι γνωστή - καθόλου δεν έπεισε τον ελληνικό λαό. Κανείς δεν πίστεψε ότι το θλιβερό τσούρμο που βρίσκεται στον Κορυδαλλό αποτελούσε τη θρυλική οργάνωση - φάντασμα, κλπ., κλπ.

Η εξόφθαλμα προβοκατόρικη επιχείρηση να πουλήσουν, μέσω Κουφοντίνα, ιδεολογία και επανάσταση, είναι ολοφάνερο ότι αποσκοπεί να υπερκαλύψει όλα «τα κενά» και να πλασαριστεί ένα πιο πιστευτό παραμύθι, που, όλως τυχαίως, είναι αυτό που χρόνια τώρα διακινούν η CIA και η ΕΥΠ. Οτι, δηλαδή, η «17 Ν», άρα και η τρομοκρατία, προέρχεται από την επαναστατική Αριστερά. Οπερ έδει δείξαι...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ

ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ(1): «Ιδιαίτερα με τη σύλληψη του Κουφοντίνα, γιατί έλειπε ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ, με τη σύλληψη του Κουφοντίνα μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι επιχειρησιακά η 17Ν έχει εξαρθρωθεί πλήρως» (Χρ. Πρωτόπαπας -«ΦΛΑΣ»)

ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ(2): «Ολα τελείωσαν. Δεν υπάρχει 17Ν. Στο ορατό μέλλον δε βλέπω δυνατότητες ένοπλου αγώνα και επαναστατικής προοπτικής. Μετά από 15 χρόνια και βλέπουμε, εφόσον αλλάξουν οι συνθήκες. 17Ν δεν υπάρχει πια... Δεν είχα καμία επαφή με πολιτικά πρόσωπα». (Δ. Κουφοντίνας: Τι είπε σε Διώτη - Νασιάκο - «ΝΕΑ»)

Η ΠΗΓΗ... «Ο ίδιος ανώτατος αξιωματικός επισημαίνει "δόθηκε απάντηση σε όλους αυτούς, που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι ο Κουφοντίνας δεν είχε συλληφθεί και έκαναν λόγο για συναλλαγές, για ύποπτα παιχνίδια, για παζάρια διωκτικών αρχών ή ακόμη και για παράδοση του Κουφοντίνα από τις αρχές της χώρας μας και κράτησή του από τους Αμερικανούς» (Δώρα Αντωνίου - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

...ΚΑΙ ΟΙ «ΔΙΑΥΛΟΙ»: «Ηχηρό χαστούκι στους λογής λογής σεναριολόγους αποτελεί χωρίς αμφιβολία η χτεσινή αιφνιδιαστική παράδοση του Δημήτρη Κουφοντίνα στην Αστυνομία, που διαψεύδει παταγωδώς όλες εκείνες τις θεωρίες που ορισμένοι εκ του πονηρού διέδιδαν, ότι δηλαδή ήταν δήθεν συνεργάτης της ΕΥΠ και τον έχουν φυγαδεύσει για να μην αποκαλύψει τους προστάτες ή ότι ήδη έχει συλληφθεί και κρατείται από την Αντιτρομοκρατική - κατά μία εκδοχή- ή τους ίδιους τους Αμερικανούς». (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ... «Ταυτοχρόνως (σ.σ. η παράδοση Κουφοντίνα) κλονίζει τη σοβαρότητα όσων από την αντιπολίτευση, κυρίως τη ΝΔ και το ΚΚΕ, αμφισβητούσαν την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να εξαρθρώσει τη 17Ν...» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΤΑ ΝΕΑ: ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ - Η «17Ν» ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΕΓΩ, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.

ΕΘΝΟΣ: ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ - ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ.

ΤΟ ΒΗΜΑ: ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΗΝ 17Ν

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κουφοντίνας: «ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ».

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΣΚΟΤΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.

ΧΩΡΑ: ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΚΟΥΦΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΙ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ.

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕ ΑΣΟ ΤΗΝ «ΑΠΟΣΥΡΣΗ» ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΔΕΘηκε ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ!!!

ΕΣΤΙΑ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ.

ΑΥΓΗ: ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΑΡΧΗΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Κουφή» παράδοση του Κουφοντίνα, ενώ ο Γ. Πέτσος δηλώνει: Η ΜΙΣΗ «17Ν» ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΒΡΑΔΥΝΗ: ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ Ι.Χ.

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Η απάντηση...«Αστυνομικές πηγές εκτιμούσαν ότι η δήλωση (σ.σ. Κουφοντίνα) ενισχύει την αξιοπιστία της δουλειάς των διωκτικών αρχών καθώς απαντά στο λαϊκό ερώτημα "Αυτοί ήταν η 17Ν;"» (Τάσος Τέλλογλου - «ΒΗΜΑ»).

«Χαρούλες»...«Αντε τώρα με τον Κουφοντίνα στην Αντιτρομοκρατική να μιλήσεις για πλημμύρες και τιμάριθμο» (Ι. Κ. Πρετεντέρης - «ΒΗΜΑ»).

...και συμπεράσματα «Συμπέρασμα δεύτερον: οι δημοτικές εκλογές έχουν χάσει πλέον και το τελευταίο ίχνος γενικού πολιτικού ενδιαφέροντος. Τώρα με τον Κουφοντίνα βρήκαμε δουλειά για δύο τρεις εβδομάδες: πού κρυβόταν, ποιος τον έκρυβε, τι λέει και τι δε λέει. Σκέψου να ακολουθήσουν και οι άλλοι» (Ο ίδιος).

Αφέλεια ή... «Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία είναι το γεγονός ότι ο υπαρχηγός της "17 Νοέμβρη" συμπεριφέρθηκε σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή ως ηγέτης της. Υπογράμμισε τα ιδεολογικοπολιτικά κίνητρά του και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης... Με την αξιοπρεπή στάση του, ο Δημ. Κουφοντίνας όχι μόνο διαφοροποιήθηκε από τον Αλ. Γιωτόπουλο, αλλά κατ' αντιδιαστολήν τον άφησε πολιτικά έκθετο» (Στ. Λυγερός -«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

«Πολιτικοποίηση»!«Με τη δήλωση Κουφοντίνα ότι έκανε ό,τι έκανε για την κοινωνική επανάσταση και το σοσιαλισμό πολιτικοποιείται το ζήτημα και προετοιμάζεται η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης. Οι τρομοκράτες θα επιδιώξουν κάποιου είδους σοσιαλιστική άμυνα για να αποκτήσουν συνοδοιπόρους και να πιέσουν τις Αρχές για ευνοϊκή μεταχείριση. Η ΝΔ θα πολιτικοποιήσει το ζήτημα για να υποχρεώσει την κυβέρνηση να φτάσει στην πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατίας και εκτιμώντας ότι μπορεί να υπάρχουν υπόγειες διαδρομές που συνδέουν τους τρομοκράτες με στελέχη, κυβερνητικά, κομματικά ή κρατικά της "Αλλαγής"» (Γ. Κύρτσος - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ