ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πολλές γιορτές σε όλη τη χώρα

Αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο που το 28ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» «ταξιδεύει» ανά την Ελλάδα και κορυφώνεται σε πολλές πρωτεύουσες νομών, πριν να επιστρέψει στην Αθήνα για το μεγάλο τετραήμερο στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη (Εστία Ιλισίων). Οι υπόλοιπες πόλεις, όπου γίνονται εκδηλώσεις σήμερα και αύριο είναι οι εξής:

Καλαμάτα

Σήμερα ολοκληρώνονται οι τριήμερες κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Καλαμάτα, στο γήπεδο Μεσσηνιακό και περιλαμβάνουν: ροκ συναυλία από το συγκρότημα «Φωνή Βοώντος», χαιρετισμό του υποψηφίου δημάρχου της ΔΑΚ, Ν. Διασάκου, μουσικό συγκρότημα και μετά θα μιλήσει ο Τάκης Τσίγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το Φεστιβάλ θα κλείσει με μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ηράκλειο

Δεύτερη μέρα σήμερα για τις εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, στο Πάρκο Γεωργιάδη, όπου αύριο θα μιλήσει ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και απόψε, ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αναλυτικά σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει: σκακιστικό τουρνουά με αγώνες μπλιτς των 5+, ροκ μουσική από τα μαθητικά συγκροτήματα «Ερις» και «Ηλεκτρονς», την ομιλία του Κ. Παπασταύρου και συναυλία του Μανόλη Φάμελου.

Αύριο Κυριακή, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: θεατρικό σκετς, αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ, ομιλία του Σ. Στριφτάρη, μουσική διαδρομή στο Ρεμπέτικο και Πολιτικό τραγούδι με τους: Ηλία Κλαϊνο, Χρήστο Λιάτη, Χρυσαυγή Ματσίνη και Ιπποκράτη Πατάκο και τέλος, έντεχνη μουσική από την «Αύρα των ήχων».

Αλεξανδρούπολη

Στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης, ολοκληρώνονται σήμερα οι κεντρικές διήμερες εκδηλώσεις της Αλεξανδρούπολης. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7 το απόγευμα και περιλαμβάνουν: ροκ συναυλία, χαιρετισμό του υποψηφίου προέδρου της Διευρυμένης ΝΑ Εβρου - Ροδόπης της ΔΑΠ, Χ.Τρέλλη και του υποψηφίου δημάρχου της ΔΗΔΑΣ, Σ. Δευτεραίου, θεατρικά σκετς, ομιλία από τον Βασίλη Τασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο.

Λαμία

Σήμερα ξεκινούν οι διήμερες εκδηλώσεις κορύφωσης στο νομό Φθιώτιδας, που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει: συζήτηση για τα ναρκωτικά με συμμετοχή φορέων της πόλης, ροκ συναυλία με τοπικό ερασιτεχνικό συγκρότημα, ομιλία από τον Χρ. Τσαντή, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και θα κλείσει με ρεμπέτικο γλέντι.

Αύριο Κυριακή, το πρόγραμμα θα ανοίξει με συναυλία από τοπικό συγκρότημα μπλουζ και ακολουθούν το ερασιτεχνικό συγκρότημα του ΤΕΙ Λαμίας, ομιλία από μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και θα κλείσει με συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη.

Καβάλα

Στο Πάρκο Φαλήρου της Καβάλας, ξεκινούν σήμερα οι διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, οι πύλες του οποίου θα ανοίγουν στις 7:30 μ.μ.

Το σημερινό πρόγραμμα ανοίγει με συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου θα συμμετέχουν οι: Γρηγόρης Μπαχάρης, μέλος της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, Δήμος Ζαχαριάδης, υποψήφιος Νομάρχης Καβάλας και Βασίλης Λιόγκας, υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. Ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ με τίτλο «μουσικό τραγούδι και πολιτική», ομιλία του Νίκου Κούρου, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και ροκ συναυλία με τους «After forever».

Αύριο Κυριακή θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ, Αγγελου Τζέκη, ροκ συναυλία με τους «Αντίξοες Συνθήκες» και γλέντι με τη «Λαϊκή Ορχήστρα Καβάλας».

Κοζάνη

Σήμερα κορυφώνεται το Φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δ. Κλάδης μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και θα χαιρετίσουν ο Γ. Μητσιάκος υποψήφιος Νομάρχης Κοζάνης της ΝΑΣ και ο Ν. Μάτσος υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης της ΔΑΣ. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο και συναυλία με έντεχνη και ροκ μουσική από το συγκρότημα «Δευκαλίων».

Μυτιλήνη, Ρόδος

Σήμερα πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ στη Μυτιλήνη, στην πλατεία Σαπφούς στις 9 μ.μ., όπου θα μιλήσει ο Κώστας Γεωργιάδης, Γραμματέας του ΝΣ Λέσβου και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει συναυλία με το νεανικό συγκρότημα «Μάγκμα».

Αύριο Κυριακή, παίρνει σειρά και η Ρόδος, όπου στην πλατεία Δικαστηρίων, πραγματοποιείται στις 8 μ.μ. φεστιβαλική εκδήλωση με θέμα: «πολιτικοί και οικονομικοί μετανάστες», που θα περιλαμβάνει και συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Πλούσιο διήμερο εκδηλώσεων

Ξεκινάει σήμερα στο Πάρκο και αύριο θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης

Στην Κομοτηνή θα μιλήσει αύριο Κυριακή, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων κορύφωσης που ξεκινούν σήμερα και πραγματοποιούνται στο Πάρκο της πόλης (πίσω από το Σπαθί). Σήμερα στις εκδηλώσεις στην Κομοτηνή θα μιλήσει η Σούλα Βλησσίδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν πολλές εκθέσεις, θα γίνει επίδειξη Καποέρα, προβολές - αφιερώματα μέσω multimedia και ανάμεσα στα περίπτερα το δικό τους χώρο θα έχουν η «Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών» και η «Οργάνωση Παλαιστινιακής Νεολαίας Ελλάδας».

Το σημερινό πρόγραμμα, που ξεκινάει στις 6 το απόγευμα, περιλαμβάνει ακόμα: low bap συναυλία από το συγκρότημα «Inopia», ροκ συναυλία από του «Sliver Wave», χαιρετισμό από εκπρόσωπο του τμήματος νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP), μουσικό - λογοτεχνικό αφιέρωμα στο Ναζίμ Χικμέτ, μετά την ομιλία της Σ. Βλησσίδου θα ακολουθήσει συναυλία με έντεχνο - λαϊκό και πολιτικό τραγούδι και το πρόγραμμα θα κλείσει με μουσική αναδρομή στην ιστορία του ρεμπέτικου.

Το αυριανό πρόγραμμα έχει ροκ συναυλία από φοιτητικό συγκρότημα, συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα «Προσωρινοί», χαιρετισμό από τον υποψήφιο δήμαρχο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Μ. Καρανικολάου και μετά την κεντρική ομιλία του Θ. Γκιώνη, θα κλείσει με συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου («με τα ψηλά ρεβέρ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ