ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην εξαθλίωση οδηγεί η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική

Ακρίβεια, χαμηλοί μισθοί και άδικη φορολογία είναι τα «δώρα» της κυβέρνησης, τόνισε ο Αγγελος Τζέκης, εισηγητής της Επερώτησης

Από πρόσφατη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ κατά της ακρίβειας

Motion Team

Από πρόσφατη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ κατά της ακρίβειας
«Η ακρίβεια, η ανεργία, η μείωση των εισοδημάτων, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, η αβεβαιότητα της Κοινωνικής Ασφάλισης, το ξεκλήρισμα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, ο αφανισμός των μικροεπαγγελματιών, είναι συνέπειες της νεοφιλελεύθερης συντηρητικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση».

Με τα παραπάνω λόγια ο εισηγητής της Επίκαιρης Επερώτησης, Αγγελος Τζέκης, έδωσε το στίγμα της σημερινής κατάστασης που επικρατεί για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα και τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν γι' αυτήν. Ο βουλευτής υπενθύμισε ότι το ποσοστό όσων είναι κάτω από το όριο της φτώχειας αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και σήμερα είναι στο 22% του λαού, ανέφερε δε ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της ενισχύει την κερδοφορία των καπιταλιστών, οι οποίοι είναι πρώτοι σε κέρδη σε όλη την ΕΕ.

Με συγκεκριμένα παραδείγματα ανέδειξε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης τόσο για τους μισθούς όσο και για τη φορολογία και το κύμα ακρίβειας που υπάρχει στην αγορά.

Οσον αφορά στο κατώτατο μεροκάματο, ανέφερε ότι το 1985 ήταν 1.442 δρχ. και εάν υπολογιστεί ο πληθωρισμός στα τέλη του 2001 θα έπρεπε να ήταν 9.443. Ομως, ήταν μόλις 7.218 δρχ., δηλαδή η απώλεια του μισθωτού ήταν πάνω από 30%. Το ίδιο ισχύει και για τους μισθούς, αφού το 1985 ο κατώτερος ήταν 31.931 δρχ. και μέχρι τα τέλη του 2001 θα έπρεπε να ήταν 212.363 δρχ. Είναι όμως 161.130 δρχ., μία απώλεια δηλαδή πάνω από 32%. «Πρόκειται, είπε ο βουλευτής, για καθαρή κλοπή που δείχνει ότι η ταξική παρέμβαση της κυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια ήταν υπέρ του κεφαλαίου, αφού βάζουν την εργατική δύναμη σε διατίμηση, την ίδια στιγμή που η παραγωγικότητα της εργασίας αυξάνεται».

Αναφερόμενος ο Α. Τζέκης στην ακρίβεια, τόνισε ότι οι μεγάλες ανατιμήσεις στα λαϊκά είδη και στις υπηρεσίες έχουν σοβαρή επίπτωση στα λαϊκά εισοδήματα και υπογράμμισε ότι αυτές είναι αποτέλεσμα της «ελεύθερης αγοράς» και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης και της ΝΔ, «που για την εξασφάλιση μεγαλύτερων κερδών έχουν καταργήσει εδώ και πολλά χρόνια αγορανομικές διατάξεις που υπήρχαν για κάποιον έστω υποτυπώδη έλεγχο των τιμών. Γι' αυτό το λόγο, είπε, είναι υποκρισία αυτών των πολιτικών δυνάμεων το δήθεν ενδιαφέρον τους για τις ανατιμήσεις». Πρόσθεσε, δε, ότι «είναι δημαγωγία και κοροϊδία απέναντι στο λαό το περίφημο μποϊκοτάζ που έγινε ή αυτό που θα γίνει», και τόνισε ότι παρεμβάσεις που να αποβλέπουν στη διατήρηση των τιμών σε ελεγχόμενα επίπεδα και με μισθούς που θα εξασφαλίζουν τις λαϊκές ανάγκες δεν μπορούν να γίνουν στα πλαίσια του καπιταλισμού και από τα κόμματα που επιδιώκουν τη διαχείριση αυτού του συστήματος.

Οσο δε για τη φορολογική πολιτική, τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις μείωναν τη φορολογία του κεφαλαίου αφαιμάσσοντας όλους τους υπόλοιπους. Οπως τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ μείωσαν, για παράδειγμα, τη φορολογία των κερδών των ανωνύμων εταιριών από το 40% στο 35%, την ίδια στιγμή που δεν υπήρξε τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να χάσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δρχ. Σχολιάζοντας δε τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, τόνισε ότι με τα ψίχουλα που δίνουν δεν αναπληρώνουν σε καμία περίπτωση τα χαμένα των εργαζομένων, οι οποίοι με το επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο θα κληθούν να πληρώσουν εκ νέου.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Εμφάνισε την Ελλάδα ως παράδεισο για τους εργαζόμενους

Δεν υπάρχουν νησίδες ευημερίας μέσα στον ωκεανό της ύφεσης, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος

Eurokinissi

Αντί να απολογηθεί για την αντιλαϊκή πολιτική της ακρίβειας, που τη βιώνουν έντονα πλέον όλοι οι εργαζόμενοι, ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Φωτιάδης, που κλήθηκε να απαντήσει στην Επερώτηση, προσπάθησε να εμφανίσει μια μαγική εικόνα της χώρας και επιχείρησε να παρουσιάσει το ΚΚΕ αντίθετο στους ελέγχους των επιχειρήσεων!

Αποκαλύπτοντας ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση προπαγανδίζει τα διάφορα μποϊκοτάζ για να εξασφαλίζει άλλοθι στην πολιτική της, έσπευσε να ανακαλύψει την «ενίσχυση ενός αυθόρμητου καταναλωτικού κινήματος κατά της στρέβλωσης της αγοράς», με το οποίο η κυβέρνηση συντάσσεται, λες και η κυβέρνηση είναι παράρτημα του ΙΝΚΑ και όχι υπεύθυνη για το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας. Μάλιστα είπε ότι το ΚΚΕ ενοχλείται από αυτό το «κίνημα», γιατί θα το ήθελε κομματικά καπελωμένο.

Παρά τα όσα έχει αντιληφθεί και το τελευταίο ελληνικό νοικοκυριό από την επιβάρυνση των διάφορων τιμολογίων των ΔΕΚΟ, ο υφυπουργός είπε ότι όσοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις αυτές χαρακτηρίζονται από «λαϊκισμό και υπερβολή», αφού κατά την κυβέρνηση η συμβολή των ΔΕΚΟ στην αύξηση του πληθωρισμού είναι μόλις 0,07%.

Εκεί που έδωσε ρεσιτάλ, όμως, ήταν όταν αναφέρθηκε στους μισθούς και τις συντάξεις. Ετσι κατά τον Α. Φωτιάδη τα πραγματικά εισοδήματα των εργαζομένων γνώρισαν όλα αυτά τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ σοβαρή αύξηση, αφού από το 1994 μέχρι το 2001 αυξήθηκαν κατά 18%. Μάλιστα ο ακαθάριστος μισθός από το 1994 αυξήθηκε κατά 24%, ενώ οι συντάξεις κατά 21% και έφτασαν στο 98% του κατώτατου μισθού. Οσο δε για τους δημόσιους υπάλληλους, αυτοί θα πρέπει να είναι ευγνώμονες στην κυβέρνηση, αφού οι μισθοί τους το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 75%.

Φυσικό είναι μετά από όλα αυτά τα στοιχεία, ο υφυπουργός να βλέπει ότι ο Ελληνας παίρνει ήδη το 80% του μέσου μισθού της ΕΕ, παρά τα όσα αντίθετα αναφέρουν ακόμα και κυβερνητικοί συνδικαλιστές.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και όταν αναφέρθηκε στο φορολογικό, λέγοντας ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης είναι για τον απλό πολίτη και όχι για το μεγάλο κεφάλαιο. Ισχυρίστηκε ότι έχει επέλθει μείωση της φορολογίας των μισθωτών και τριπλασιασμός του αφορολόγητου ορίου, με αποτέλεσμα το 60% των μισθωτών να μην πληρώνει φόρο, όχι γιατί έχει χαμηλό εισόδημα, αλλά γιατί υπάρχουν οι φοροαπαλλαγές. Είπε δε ότι δεν πληρώνει δραχμή φόρο το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και των αγροτών, καθώς και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε μία συγκυρία κατά την οποία οι μικρομεσαίοι δέχονται την επιδρομή της εφορίας με τον κεφαλικό φόρο της «συνάφειας», ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι ευνοημένοι από τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης είναι και οι ΜΜΕ! Επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική των βουλευτών του ΚΚΕ για την «κεφαλική» επιδρομή κατά των μικρομεσαίων, ισχυρίστηκε ότι δε θέλουν κανέναν έλεγχο, ενώ θα έπρεπε να χειροκροτούν την κυβέρνηση που μαζεύει φόρους για τον ελληνικό λαό.

Ο Αντ. Σκυλλάκος

Απάντηση στους υπουργικούς ισχυρισμούς έδωσε με την παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει την Ελλάδα ως νησίδα μέσα σε έναν ωκεανό ύφεσης. Είπε ότι ακόμα και η κυβερνητική ΓΣΕΕ αναγνωρίζει πως το μέσο εισόδημα του Ελληνα εργαζόμενου είναι στο 51% του Ευρωπαίου και μόνο ο Κ. Σημίτης έχει ανακαλύψει ότι έχει φτάσει στο 80%.

Αποκαλύπτοντας τις κυβερνητικές αλχημείες στο θέμα των μισθών, είπε ότι όταν το υπουργείο αναφέρεται στις αυξήσεις των εργαζομένων, μέσα σε αυτές βάζει και τις διάφορες ωριμάνσεις, αλλά και τα κονδύλια που προορίζονται για νέες προσλήψεις. Η αλήθεια είναι, είπε ο Αντ. Σκυλλάκος, ότι από το 1985 μέχρι το 2001 οι απώλειες των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα είναι πάνω από 30%. Οσο δε για τον πληθωρισμό, ανέφερε ότι γίνονται διάφορα τεχνάσματα για να κρυφτούν οι πραγματικές απώλειες των εργαζομένων, ενώ παραγνωρίζεται το γεγονός ότι σε κάθε οικογένεια υπάρχει μείωση εισοδήματος αφού έχει να θρέψει και από έναν άνεργο.

Υπογράμμισε ότι οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο είναι συνεχείς και την ίδια στιγμή τα λαϊκά στρώματα υποφέρουν από τους έμμεσους φόρους που ροκανίζουν τις όποιες φοροαπαλλαγές υπάρχουν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στους μικρομεσαίους, τονίζοντας ότι είναι θύματα φορομπηχτικής πολιτικής με τις διαδοχικές επιδρομές είτε αυτές λέγονται αντικειμενικά κριτήρια, είτε λέγονται συνάφεια, είτε εξολογιστικός προσδιορισμός.

Ζήτησε δε μείωση των έμμεσων φόρων, μηδενικό ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου 15.000 ΕΥΡΩ.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του υφυπουργού ότι το ΚΚΕ δε θέλει έλεγχο φορολογικό, τόνισε ότι αυτό που γίνεται σήμερα είναι έλεγχος στους μπακάληδες και όχι στους μεγάλους επιχειρηματίες και εισοδηματίες. Είπε ότι τάσσεται υπέρ του ελέγχου των ΜΜΕ με αντικειμενικά στοιχεία και όχι με κεφαλικούς φόρους και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση ευνοεί την αισχροκέρδεια, αφού αυτή με βάση τους δικούς της νόμους δεν αποτελεί αδίκημα.

Οι παρεμβάσεις των άλλων βουλευτών του ΚΚΕ

Στις διάφορες πτυχές, που έχουν να κάνουν με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τον έλεγχο των τιμών στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, καθώς και στην εισοδηματική και φορολογική πολιτική, αναφέρθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, που συνυπέγραφαν την Επίκαιρη Επερώτηση και πήραν το λόγο στη συζήτησή της.

Ο Σπύρος Στριφτάρης τόνισε ότι, παρακολουθώντας κάποιος τα κυβερνητικά στελέχη να παίρνουν θέση απέναντι σε ένα μεγάλο θέμα, όπως της ακρίβειας, του έρχεται στο νου ο γελωτοποιός στο τσίρκο που λέει ότι η αρκούδα χορεύει με τη θέλησή της. Το λέω αυτό, είπε, γιατί άκουσα τον υπουργό Ανάπτυξης να λέει ότι είμαστε υπέρ της ελεύθερης αλλά και της δίκαιης αγοράς. Και αναρωτήθηκε: «Και ποιος λέει στον υπουργό ότι δεν είναι δίκαιη η αγορά με βάση τους νόμους που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση;». Ο βουλευτής είπε ότι με βάση αυτούς τους νόμους ο καθένας πουλάει όσο θέλει χωρίς κανέναν έλεγχο και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο λέγοντάς του να κάνει μποϊκοτάζ και να μην αγοράσει ντομάτες και μαρούλια. «Να αγοράσουν όμως τι; Αυτό θυμίζει το "αφού δεν έχουμε ψωμί δεν τρώμε παντεσπάνι;"».

Ο Σπ. Στριφτάρης κατήγγειλε την προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση να ρίξει τα βάρη στα αγροτικά προϊόντα και στους αγρότες, με απώτερο σκοπό να στραφεί η εργατική τάξη ενάντια στην αγροτιά. Είπε ότι καλλιεργείται η εντύπωση πως για την ακρίβεια φταίνε τα μικρομάγαζα αλλά για εκεί που διαμορφώνεται το κόστος δε λέει τίποτα η κυβέρνηση. Τόνισε ότι οι αυξήσεις στη ΔΕΗ, για παράδειγμα, ή στον ΟΤΕ επιβαρύνουν τον μικρομεσαίο, ο οποίος όχι μόνο μένει χωρίς βοήθεια αλλά χαρατσώνεται και άγρια με τους κεφαλικούς φόρους της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, κατέληξε, η κυβέρνηση αφήνει άθικτα τα κέρδη του κεφαλαίου, όταν ακόμα και ο ελεεινός πρόεδρος της ΓΣΕΕ παραδέχτηκε ότι στη χώρα μας υπάρχει πληθωρισμός κερδών.

Ο Δημήτρης Τσιόγκας τόνισε ότι εκτός των άλλων οι αυξήσεις που επέβαλε η κυβέρνηση σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και τέλη κυκλοφορίας, πυροδότησαν την ακρίβεια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί για τα λαϊκά στρώματα μία εκρηκτική κατάσταση. Αυτή, είπε, είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της ΟΝΕ και του ευρώ, που στηρίζουν σταθερά και η ΝΔ και ο ΣΥΝ.

Ο βουλευτής είπε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει δείγμα γραφής τόσο με το Ασφαλιστικό, όσο και με τις ιδιωτικοποιήσεις και το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, και έτσι σήμερα φτάσαμε στο σημείο ακόμα και αυτό το απαράδεκτο επίδομα ανεργίας να παίρνει μόνον ένας στους τέσσερις εργαζόμενους. Επίσης, τα ψίχουλα των 50.000 δρχ. στους μακροχρόνια άνεργους, με τα κριτήρια που έχουν τεθεί (ένα εκατομμύριο εισόδημα), δίνονται σε ελάχιστους.

Ολα τα παραπάνω, τόνισε, είναι αποτέλεσμα της ταύτισης της κυβέρνησης με τους βιομηχάνους, μία ταύτιση που μόνο στόχο έχει την εξασφάλιση των κερδών της ολιγαρχίας, τη στιγμή που οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο μποϊκοτάζ, είπε ότι πρόκειται για κυβερνητική εξαπάτηση αφού στόχος του είναι η υπονόμευση των αγώνων, μια και μεταθέτει την οργανωμένη αντίσταση στην ακρίβεια σε ατομική ευθύνη.

Με παραστατικό τρόπο περιέγραψε ο Στ. Σκοπελίτης την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική επαρχία, και ιδιαίτερα στα χωριά. Οι αγρότες, είπε, ζουν μια ζοφερή κατάσταση που είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών, αφού από τη μια βιώνουν την ακρίβεια και από την άλλη παίρνουν τις χειρότερες από ποτέ τιμές για τα προϊόντα τους. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι τα καφενεία στα χωριά κλείνουν πριν να νυχτώσει και αυτό όχι γιατί άλλαξαν συνήθειες χρόνων και χρόνων αλλά λόγω της ακρίβειας. Το καραφάκι το ούζο έγινε πολυτέλεια, είπε, και κοστίζει στον αγρότη όσο τέσσερα κιλά λάδι ή 10 κιλά γάλα που παράγει. Ο αγρότης, τόνισε, πουλάει το λάδι 500 δρχ. και ο εργαζόμενος στην πόλη το αγοράζει 1.500 δρχ. και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προσθέτει νέα βάρη, όπως είναι ο τετραπλασιασμός των τελών κυκλοφορίας των αγροτικών αυτοκινήτων.

Αποτέλεσμα, είπε, της εξαθλίωσης των αγροτών είναι και το ότι 200.000 από αυτούς είναι έξω από την Κοινωνική Ασφάλιση γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα ασφάλιστρα. Εάν δε κάποιος από τη Λέσβο, για παράδειγμα, θελήσει να επισκεφθεί την Αθήνα (για λόγους υγείας ή για κάτι άλλο) τότε, μόνο για τα εισιτήρια πρέπει να δώσει 100 κιλά λάδι ή 250 κιλά γάλα από την παραγωγή του.

Η Λιάνα Κανέλλη αναφέρθηκε στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, η οποία, ούτε λίγο-ούτε πολύ, εμφανίζει τη «δυνατή Ελλάδα» ως Παράδεισο. Κάθε τόσο, είπε, η κυβέρνηση λέει ότι το «μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο» αλλά η διαφορά μας είναι ότι «εμείς μιλάμε για το κόκαλο στο οποίο μπήγεται το μαχαίρι και εσείς μιλάτε για το πόσο πολυτελές, καλά γυαλισμένο και σε σφριγηλό χέρι είναι το μαχαίρι. Εμάς μας νοιάζει το κόκαλο διότι το κόκαλο έχει αρχίσει και θρυμματίζεται πια».

Η βουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση εφηύρε τώρα τον καταναλωτή και τον καλεί, με «μπροστάρη» τον Χριστοδουλάκη, να χτυπήσει την ακρίβεια. Ζητάει, είπε, από τον κόσμο να αλλοτριώσει την αντίστασή του με το μποϊκοτάζ και τον καλεί να τρέχει στα τέσσερα σημεία του Λεκανοπεδίου για να βρει πού είναι το πιο φτηνό προϊόν. Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, με βάση τη λογική της κυβέρνησης, μια νοικοκυρά, που εργάζεται φασόν, έχει παιδιά και άνδρα αγρότη, θα πρέπει να πληρώσει τα εισιτήρια ή τη βενζίνη και να γυρίσει σε καμιά 20αριά σούπερ μάρκετ για να δει πού είναι πιο φτηνό το γάλα για τα παιδιά της ή φακές. «Και αφού τα βρει όλα αυτά θα αποκτήσει καταναλωτική συνείδηση και θα βοηθήσει την οικονομία της αγοράς», είπε χαρακτηριστικά.

Κερδοσκόπος μανάβης!

Η... εκστρατεία του ΙΝΚΑ και της Ενωσης Καταναλωτών κατά της ακρίβειας και οι πιέσεις που υποτίθεται πως ασκούνται στην κυβέρνηση για να πατάξει τα φαινόμενα της αισχροκέρδειας, χτες κατήγαγε μία συντριπτική νίκη εκ της οποίας ο ελληνικός λαός, από τούδε και στο εξής θα πρέπει κοιμάται ήσυχος, αφού αγρυπνούν γι' αυτόν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Ανάπτυξης! Χτες, υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, έπιασαν στα πράσα μανάβη της Βαρβακείου Αγοράς, ο οποίος, πουλούσε ακριβότερα τις ντομάτες και τα ξερά κρεμμύδια!

Εξ αυτής της διαπίστωσης, οι ελεγκτές που βεβαίωσαν την παράβαση, με επιστολή τους προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ζητούν να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του μανάβη.

Από το συγκεκριμένο γεγονός, δεν προκύπτουν ερωτήματα. Τα πάντα είναι ξεκάθαρα. Ο μανάβης, είναι κερδοσκόπος, να δικαστεί και να καταδικαστεί. Αυτό που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι, η ξεδιαντροπιά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου, που επιχειρεί να «δουλέψει» τον ελληνικό λαό. Τα κρούσματα κερδοσκοπίας, είναι άπειρα και, αν, εξαπολυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, θα γεμίσουν οι... φυλακές κερδοσκόπους. Αλλά, ας παραπέμψει στα δικαστήρια η κυβέρνηση και τα μονοπώλια, και τα καρτέλ, και τον κάθε μεγιστάνα που αφαιμάζει τον ελληνικό λαό. Ας παραπέμψει τους πάσης φύσεως διαπλεκόμενους κερδοσκόπους. Αλλά εκεί επικαλούνται τους νόμους της «ελεύθερης αγοράς».

Υ.Γ: Για το συγκεκριμένο γεγονός, το υπουργείο Ανάπτυξης, χθες εξέδωσε δισέλιδη ανακοίνωση! Τόσο, νομίζουν ότι τους χρειάζεται να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό. Πάντως το ΙΝΚΑ, έχει πιο συγκροτημένη... παραπλανητική πολιτική. Οι ανακοινώσεις του είναι πολυσέλιδες.


Σ. Ζ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ