ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ
Σήμερα η τελευταία μέρα εγγραφής

Το Σάββατο η ανακήρυξη των συνδυασμών από τα Πρωτοδικεία

Λήγει σήμερα Πέμπτη, 26 του Σεπτέμβρη, η προθεσμία για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους. Οσοι δεν είστε γραμμένοι σε κάποιον εκλογικό κατάλογο, θα πρέπει σήμερα, τελευταία μέρα, να σπεύσετε στον οικείο δήμο, ώστε να μπορέσετε να ψηφίσετε. Οι δήμοι που έχουν περιπτώσεις νέων εγγραφών θα πρέπει μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη να τις παραδώσουν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Θυμίζουμε επίσης ότι στις 28 του Σεπτέμβρη ανακηρύσσονται από τα Πρωτοδικεία της χώρας οι συνδυασμοί. Στις 4 του Οκτώβρη οι συνδυασμοί παραδίδουν τα ψηφοδέλτιά τους στον οικείο δήμο ή Κοινότητα. Ο αριθμός των ψηφοδελτίων πρέπει να είναι τουλάχιστον κατά 20% μεγαλύτερος από τον αριθμό των εκλογέων.

Στις 7 του Οκτώβρη οι νομάρχες θα πρέπει να έχουν γνωστοποιήσει στους δήμους τις αποφάσεις που καθορίζουν τα εκλογικά τμήματα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί κλπ. ψηφίζουν στον τόπο που υπηρετούν σε ειδικά εκλογικά τμήματα.

Εφιστούμε τέλος την προσοχή σε όσους ψηφοφόρους δεν το έχουν ήδη πράξει, να βεβαιώσουν το πού ψηφίζουν. Αυτό μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους: Με τηλεφωνική κλήση στο 1464. Με τηλεφωνική κλήση ή επίσκεψη στον οικείο δήμο. Μέσω διαδικτύου, στη σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr. Από σήμερα οι εκλογείς της Αττικής θα ενημερώνονται μέσω του 1464 και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του υπουργείου και για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν.

Η Σταυρούπολη αλλάζει σελίδα

Ευρεία η απήχηση και η στήριξη στον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Τσακίρη και τη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση», που διεκδικούν με μεγάλες αξιώσεις το δήμο

Ο Χρήστος Τσακίρης, υποψήφιος δήμαρχος Σταυρούπολης
Ο Χρήστος Τσακίρης, υποψήφιος δήμαρχος Σταυρούπολης
Αλλος αέρας φυσά σ' αυτές τις εκλογές στη δημοκρατική Σταυρούπολη. Ο αέρας της λαϊκής συσπείρωσης για τη διεκδίκηση του δήμου από τις αγωνιστικές δυνάμεις που ήταν στη διοίκηση για 12 χρόνια, από το 1979 μέχρι το 1990 και που το έργο και η προσφορά τους στην πόλη εκτιμήθηκε πολύ από τους δημότες και συζητιέται ευρύτατα ενόψει των εκλογών του ερχόμενου μήνα.

Σήμερα η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Σταυρούπολης», με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Τσακίρη, έχει αναδειχτεί, μέσα από τις συνεχείς κινητοποιήσεις της και τη συνεπή αγωνιστική παρουσία της σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, στην πιο αξιόλογη, συγκροτημένη δύναμη που διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις το δήμο.

Οπως φαίνεται, ο αγώνας της παράταξης έχει μεγάλη απήχηση και πολλοί είναι αυτοί που από τώρα τον φωνάζουν δήμαρχο, εκφράζοντας έτσι την εκτίμησή τους στην πολιτική και το έργο του, αλλά και την πεποίθησή τους για τη νίκη του συνδυασμού.

«Οι δήμαρχοι πρέπει να είναι διεκδικητικοί, να κοντράρονται με την κεντρική εξουσία για να πάρουν τα χρήματα που απαιτούνται για να ανταποκριθεί στις αρμοδιότητές της η ΤΑ», λέει ο Χρ. Τσακίρης. Και σημειώνει: «Ο Δήμος πρέπει να έχει θέση για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, της δημόσιας παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού και να δρα σε συνεργασία με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Για τα πιεστικά προβλήματα της Σταυρούπολης υπογραμμίζει την ανάγκη της μαζικής λαϊκής κινητοποίησης, με επικεφαλής τη δημοτική αρχή για να δοθούν λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος:

Το Στρατόπεδο Παύλου Μελά να αποδοθεί στο Δήμο για να εξυπηρετήσει τις τραγικές ανάγκες της περιοχής σε χώρους πράσινου και άθλησης. Δεν πρέπει να οικοδομηθεί το 40% της έκτασης των στρατοπέδων, όπως ορίζει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση. «Η δική μας θέση είναι», υπογραμμίζει ο Χρήστος Τσακίρης, «να γίνει μια συνολική μελέτη που να αφορά στη χρήση όλης της έκτασης του στρατοπέδου Παύλου Μελά για τις ανάγκες των τριών δήμων της περιοχής και να εφαρμοστεί η μελέτη στο σύνολό της. Να γίνει δηλαδή χώρος πράσινου, γυμναστήρια και χώροι άθλησης και εάν χρειαστεί και κάποιο σχολείο».

Να δοθεί αποτελεσματική λύση στο τεράστιο πρόβλημα έλλειψης πάρκινγκ. Μόνο το 1/3 από τα 4.000 στρέμματα της Σταυρούπολης δομήθηκαν βάσει σχεδίου. Γι' αυτό και δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη για χώρους στάθμευσης οχημάτων. Η πρόταση της παράταξης είναι όπου υπάρχουν δημοτικοί χώροι να γίνουν υπόγεια πάρκινγκ.

«Οταν μετά τις εκλογές αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου, θα μπούμε αμέσως στη δουλιά για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που πιέζουν ασφυκτικά τη Σταυρούπολη», λέει ο Χρ. Τσακίρης. Και μιλά με αυτοπεποίθηση, αφού γνωρίζει πως ο κόσμος δεν ξεγελιέται πια με τις υποσχέσεις για «βόλεμα» και τα διάφορα ρουσφέτια που τάζουν οι μηχανισμοί της παρούσας διοίκησης που ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ
  • ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου (Λ. Πετρουπόλεως και Ελ. Βενιζέλου) και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Δημοκρατικής Συνεργασίας Πετρούπολης» θα γίνουν σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Γιώγος.

  • ΙΛΙΟΝ

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου και τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου (Νέστορος και Πρωτεσιλάου) της «Συνεργασίας Αλλαγής Ιλίου» θα γίνουν σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ.. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Τριανταφύλλου.

  • ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Η «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου» καλεί στην προεκλογική της συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας στο Γουδί, όπου θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιό της, ενώ θα χαιρετίσουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Παπακωνσταντίνου.

  • ΧΑΪΔΑΡΙ

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Χαϊδαρίου» και των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού θα γίνει σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο εκλογικό κέντρο της παράταξης (πεζόδρομος Στρατάρχη Καραϊσκάκη και Σάμου). Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος.

  • ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Συγκέντρωση - συζήτηση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο Δημαρχείο Χολαργού σήμερα Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. Ομιλητής ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος Νομαρχιακός σύμβουλος.

  • Ν. ΙΩΝΙΑ

Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Ιωνίας», Παναγιώτης Τσουκαλάς, θα περιοδεύσει σήμερα Πέμπτη, στις 10 π.μ. στα ΚΑΠΗ και στη λαϊκή της Ιωνίας, ενώ στις 6 μ.μ. στην Καλογρέζα. Αύριο Παρασκευή, στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Αλσούπολη (Ρούμελης και Μακεδονομάχων, απέναντι από το Παναιτώλιο), όπου θα μιλήσει ο Π. Τσουκαλάς.

  • ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Την περιοχή Πανόραμα στα Ανω Λιόσια θα επισκεφτεί σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπαράταξης για τα Ανω Λιόσια» Στέλιος Μπιρμπάκος και θα μιλήσει σε συγκέντρωση των κατοίκων στην πλατεία «Ανοιξη».

  • ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων του Κερατσινίου θα έχει σήμερα στις 9 μ.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος της Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δημήτρης Μουρίκης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης. Η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ, στην οδό Ρέπουλη 16.

Σήμερα στις 10.30 π.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Μουρίκης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα επισκεφτούν τα καταστήματα στα Ταμπούρια.

  • ΑΙΓΑΛΕΩ

Συγκέντρωση - συζήτηση για θέματα παιδείας, καθώς και η παρουσίαση του νέου ψηφοδελτίου, θα γίνει με πρωτοβουλία της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης για το Αιγάλεω» αύριο, Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (οδός Δημαρχείου). Για τον τρόπο παρέμβασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα ζητήματα της παιδείας, θα μιλήσει ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Γ. Σαντζαρίδης.

  • ΑΡΤΕΜΙΔΑ

H «Δημοτική Αγωνιστική Συμπαράταξη» Αρτέμιδα, πραγματοποιεί συνεστίαση αύριο Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. στο Κέντρο «Μιτεράν» (λεωφόρος Αγ. Ιωάννη και Θήρας).

  • ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Στις γειτονιές της Μάνδρας θα περιοδεύσει σήμερα Πέμπτη ο Κώστας Παπαπολυχρονίου, υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής επικεφαλής κλιμακίου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» ενώ αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

  • ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Τη θεραπευτική κοινότητα «Παρέμβαση» στη Ραφήνα θα επισκεφτεί σήμερα Πέμπτη στις 11 π.μ. ο υποψήφιος νομάρχης Ανατολικής Αττικής με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Γιώργος Πάντζας. Επίσης, κλιμάκιο της ΝΑΣ Ανατολικής Αττικής θα περιοδεύσει σήμερα στις 11 π.μ. στη ΔΕΗ στο Λαύριο.

Το Παράρτημα Σταυρούπολης της ΠΕΑΕΑ, με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι στηρίζει το συνδυασμό «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» Σταυρούπολης με επικεφαλής τον Χρήστο Τσακίρη, δοκιμασμένο πρώην δήμαρχο της πόλης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ