Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Η Σταυρούπολη αλλάζει σελίδα

Ευρεία η απήχηση και η στήριξη στον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Τσακίρη και τη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση», που διεκδικούν με μεγάλες αξιώσεις το δήμο

Ο Χρήστος Τσακίρης, υποψήφιος δήμαρχος Σταυρούπολης
Ο Χρήστος Τσακίρης, υποψήφιος δήμαρχος Σταυρούπολης
Αλλος αέρας φυσά σ' αυτές τις εκλογές στη δημοκρατική Σταυρούπολη. Ο αέρας της λαϊκής συσπείρωσης για τη διεκδίκηση του δήμου από τις αγωνιστικές δυνάμεις που ήταν στη διοίκηση για 12 χρόνια, από το 1979 μέχρι το 1990 και που το έργο και η προσφορά τους στην πόλη εκτιμήθηκε πολύ από τους δημότες και συζητιέται ευρύτατα ενόψει των εκλογών του ερχόμενου μήνα.

Σήμερα η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Σταυρούπολης», με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Τσακίρη, έχει αναδειχτεί, μέσα από τις συνεχείς κινητοποιήσεις της και τη συνεπή αγωνιστική παρουσία της σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, στην πιο αξιόλογη, συγκροτημένη δύναμη που διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις το δήμο.

Οπως φαίνεται, ο αγώνας της παράταξης έχει μεγάλη απήχηση και πολλοί είναι αυτοί που από τώρα τον φωνάζουν δήμαρχο, εκφράζοντας έτσι την εκτίμησή τους στην πολιτική και το έργο του, αλλά και την πεποίθησή τους για τη νίκη του συνδυασμού.

«Οι δήμαρχοι πρέπει να είναι διεκδικητικοί, να κοντράρονται με την κεντρική εξουσία για να πάρουν τα χρήματα που απαιτούνται για να ανταποκριθεί στις αρμοδιότητές της η ΤΑ», λέει ο Χρ. Τσακίρης. Και σημειώνει: «Ο Δήμος πρέπει να έχει θέση για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, της δημόσιας παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού και να δρα σε συνεργασία με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Για τα πιεστικά προβλήματα της Σταυρούπολης υπογραμμίζει την ανάγκη της μαζικής λαϊκής κινητοποίησης, με επικεφαλής τη δημοτική αρχή για να δοθούν λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος:

Το Στρατόπεδο Παύλου Μελά να αποδοθεί στο Δήμο για να εξυπηρετήσει τις τραγικές ανάγκες της περιοχής σε χώρους πράσινου και άθλησης. Δεν πρέπει να οικοδομηθεί το 40% της έκτασης των στρατοπέδων, όπως ορίζει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση. «Η δική μας θέση είναι», υπογραμμίζει ο Χρήστος Τσακίρης, «να γίνει μια συνολική μελέτη που να αφορά στη χρήση όλης της έκτασης του στρατοπέδου Παύλου Μελά για τις ανάγκες των τριών δήμων της περιοχής και να εφαρμοστεί η μελέτη στο σύνολό της. Να γίνει δηλαδή χώρος πράσινου, γυμναστήρια και χώροι άθλησης και εάν χρειαστεί και κάποιο σχολείο».

Να δοθεί αποτελεσματική λύση στο τεράστιο πρόβλημα έλλειψης πάρκινγκ. Μόνο το 1/3 από τα 4.000 στρέμματα της Σταυρούπολης δομήθηκαν βάσει σχεδίου. Γι' αυτό και δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη για χώρους στάθμευσης οχημάτων. Η πρόταση της παράταξης είναι όπου υπάρχουν δημοτικοί χώροι να γίνουν υπόγεια πάρκινγκ.

«Οταν μετά τις εκλογές αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου, θα μπούμε αμέσως στη δουλιά για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που πιέζουν ασφυκτικά τη Σταυρούπολη», λέει ο Χρ. Τσακίρης. Και μιλά με αυτοπεποίθηση, αφού γνωρίζει πως ο κόσμος δεν ξεγελιέται πια με τις υποσχέσεις για «βόλεμα» και τα διάφορα ρουσφέτια που τάζουν οι μηχανισμοί της παρούσας διοίκησης που ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ