Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΑΓΑΠΙΟΣ ΣΑΧΙΝΗΣ
Δημοτική αρχή στην πάλη για τα εργατικά δικαιώματα

«Η Θεσσαλονίκη έχει όλες τις δυνατότητες σε πρώτες ύλες, σε ανθρώπινο δυναμικό, σε τεχνογνωσία να αναπτύξει την παραγωγική της βάση. Ο Δήμος δεν πρέπει να αδιαφορεί για την τύχη της παραγωγικής βάσης, πρέπει να μπει μπροστά για τη διάσωσή της».

Αυτά υπογράμμισε ο Αγάπιος Σαχίνης σε συνάντηση που είχε την Τρίτη το βράδυ στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά με το προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Αναπτύσσοντας το πρόγραμμα της Δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Τώρα» στα ζητήματα της απασχόλησης, σημείωσε ότι «θα αγωνιστούμε για ουσιαστική στήριξη των ανέργων και ιδιαίτερα των νέων, για αυστηρό έλεγχο και δραστικό περιορισμό των απολύσεων, καθώς και για το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και ουσιαστικά μέτρα στήριξης και διάσωσης μεγάλων παραγωγικών μονάδων (ΕΛΠΕ, ΟΛΘ, ΑΓΝΟ κ.ά.)

Ο Σπύρος Ράλης, γραμματέας της Ομοσπονδίας υπογράμμισε ότι η «ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Τώρα» είναι ο μοναδικός συνδυασμός που βάζει τα ζητήματα υπεράσπισης της παραγωγικής βάσης της πόλης. Σε εκδήλωση που ακολούθησε, η διοίκηση του συνδικάτου απένειμε στον Αγ. Σαχίνη αναμνηστική πλακέτα. «Με τον τρόπο αυτό τιμούμε έναν εκπρόσωπο του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που για χρόνια ήταν γραμματέας του ΕΚΘ και υπηρέτησε το εργατικό κίνημα, ενώ και στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο συνέχισε να στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων», δήλωσαν τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας. Τον Αγάπιο Σαχίνη συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Κυριακίδης, Γιάννης Κοσμίδης και Μαρία Μωυσίδου.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Αγάπιος Σαχίνης θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο πατάρι του «Καφέ Αριστοτέλους». Πριν θα περιοδεύσει στις 7 π.μ. στον ΟΤΕ Ερμού, στις 9 π.μ. στο Θεαγένειο, στις 11 στη Λαϊκή Κανάρη, ενώ στις 7μ.μ. θα γίνει εξόρμηση στην Πλατεία Δημοκρατίας.

  • Εν τω μεταξύ συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, θα πραγματοποιήσουν μεθαύριο Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, στη 1.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης που διεκδικούν την άμεση καταβολή του πριμ παραγωγικότητας. Την ώρα εκείνη θα πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης μετά από πρόταση των συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ