Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Με την ψήφο τους οι ναυτεργάτες να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική

Στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και το ΚΕΣΕΝ, περιόδευσε χτες ο υποψήφιος υπερνομάρχης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας»

Ο Θανάσης Παφίλης
Ο Θανάσης Παφίλης
Θαλασσοπνίγονται σε όλους τους ωκεανούς, στις θάλασσες και τα πελάγη. Μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους. Κάποιοι από αυτούς, ακόμα χειρότερα, στην Ακτή Μιαούλη, ψάχνουν απεγνωσμένα να βρούνε «μπάρκο», να βρούνε καράβι για να δουλέψουν. Οι ναυτεργάτες είναι ένας από τους κλάδους των εργαζομένων που βιώνει με το χειρότερο τρόπο στο «πετσί» του την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και συγχρόνως έρχεται αντιμέτωπος με το σκληρό και απάνθρωπο εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Χτες ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης περιόδευσε στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στον Ασπρόπυργο και στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Επαγγελματιών Ναυτικών (ΚΕΣΕΝ). Ο υποψήφιος υπερνομάρχης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ Γιώργο Τούσσα και τον πρόεδρο του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο Γιάννη Μανουσογιαννάκη και επικεφαλής κλιμακίου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», συζήτησε με τους ναυτεργάτες για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ μίλησε και σε δυο μεγάλες συγκεντρώσεις.

Ανθρωποι κυρίως μεσήλικες, πρακτικοί μηχανικοί και πλοίαρχοι στην ΑΕΝ και διπλωματούχοι στην ΚΕΣΕΝ κάθονται στα θρανία, προκειμένου να ανανεώσουν το δίπλωμά τους, για να συνεχίσουν να δουλεύουν στα καράβια. Μια διαδικασία «εκπαιδευτική», που, στην ουσία,, όπως και οι ίδιοι τόνισαν, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα καινούριο στις γνώσεις τους. Αντίθετα, από μόνη της, όπως τόνισαν και οι ναυτικοί, ανοίγει το δρόμο για «να δουλεύουμε μέχρι το τέλος της ζωής μας στα καράβια».

«Οι υποψήφιοι της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" δεν ήρθαν τυχαία να μιλήσουν σ' αυτόν το χώρο. Στάθηκαν δίπλα μας, στους αγώνες μας. Ηταν αυτοί, που βρέθηκαν πάνω στους καταπέλτες στις 29 του Μάη, στη μεγάλη απεργία των ναυτεργατών», τόνισε ο Γ. Τούσσας, παρουσιάζοντας τον Θανάση Παφίλη.

«Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Σας μαστίζει η ανεργία, οι συνταξιούχοι του κλάδους σας ζουν με συντάξεις πείνας», υπογράμμισε, παίρνοντας το λόγο, ο Θανάσης Παφίλης. «Η οργή σας, η αγανάκτησή σας πρέπει να μεταφραστεί σ' αυτές τις εκλογές σε ψήφο στη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία". Σας καλούμε να καταδικάσετε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που επικύρωσαν την ανατροπή των εργασιακών και συνταξιοδοτικών σας κατακτήσεων».

«Εσείς οι ναυτεργάτες, επισήμανε ο ίδιος, πρέπει να καταδικάσετε στην πράξη την πολιτική που επιβάλλει αντισυνταγματικά και με φασιστικά μέτρα την πολιτική επιστράτευσή σας, που κηρύσσει τις απεργίες σας παράνομες και καταχρηστικές. Δεν πρέπει να ξεχάσετε τη στάση της κυβέρνησης, αλλά και άλλων πολιτικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων σας».

Τα προβλήματα στο χώρο σας θα οξύνονται σε καθημερινή βάση στο σύνολό τους, επισήμανε ο Θ. Παφίλης και στη συνέχεια τόνισε: «Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" δηλώνει ότι και από την επομένη των εκλογών, έχοντας μεγαλύτερη δύναμη, θα βρίσκεται στο πλευρό τους, μπροστά στους νέους και μεγάλους αγώνες που θα ακολουθήσουν».

«Αυτοί οι υποψήφιοι που υποστηρίζουν ότι η Αυτοδιοίκηση ασχολείται μόνο με τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, γιατί δεν κατεβαίνουν στο λιμάνι, να δουν ποια είναι τα πραγματικά μας προβλήματα. Η μάχη του μεροκάματου και της επιβίωσης είναι το μεγαλύτερο καθημερινό μας πρόβλημα», επισήμανε ο Γ. Μανουσογιαννάκης, μιλώντας προς τους συναδέλφους του και κατέληξε: «Θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου να δώσω την ψήφο μου, σ' αυτόν που στάθηκε κοντά μου στους μικρούς και μεγάλους αγώνες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ