Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Να συνεχιστεί η αγωνιστική πορεία

Σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ η συγκέντρωση της «Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας - Συνεργαζόμενοι» σε μια από τις πολλές γειτονιές των εργατικών κατοικιών της Καισαριανής, με ομιλητή το δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Γιώργο Κατημερτζή. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Παναγιώτης Μακρής, ο δάσκαλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σήμερα είναι υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Το διάλογο με τους συγκεντρωμένους κατοίκους άνοιξε ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Βασιλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της δημοτικής αρχής που αφορά στην παιδεία και χάρη στο οποίο λύθηκαν χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι Καισαριανιώτες, ακόμη σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αλλά και τη βοήθεια που προσέφερε η δημοτική αρχή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καθώς και την ενίσχυσή της στα αθλητικά σωματεία. Αμέσως μετά ο Χ. Κλίτσος, επίσης δημοτικός σύμβουλος, μίλησε για την αταλάντευτη προσφορά της δημοτικής αρχής τόσο στους Καισαριανιώτες όσο και γενικότερα στο λαό, αφού βρέθηκε πάντα μπροστά στους μικρούς και μεγάλους αγώνες για τα δικαιώματά του.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Κατημερτζής, ο οποίος κάλεσε τους Καισαριανιώτες να στηρίξουν μαζικά τοπικές αρχές - ηγέτες του λαϊκού κινήματος, να υπερψηφίσουν την «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία - Συνεργαζόμενοι» και τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία». Ο δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στο εχθρικό κλίμα μέσα στο οποίο διεξάγονται οι εκλογές, που χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, αλλά και έναν επικείμενο πόλεμο σε βάρος του λαού του Ιράκ. Ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να καταδικάσουν με την ψήφο τους τους υπεύθυνους για την πολιτική που προκαλεί τα λαϊκά προβλήματα, να στείλουν μήνυμα αντίστασης. Αναφερόμενος στα πεπραγμένα του δήμου την προηγούμενη τετραετία, μεταξύ άλλων σημείωσε πως καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, παρά τα τεράστια προβλήματα που συνάντησε η δημοτική αρχή. Οπως ανέφερε, «παραλάβαμε ένα δήμο υπερχρεωμένο και χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες καταφέραμε να τον νοικοκυρέψουμε. Μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες στις πλάτες μας χωρίς να συνοδεύονται από τους ανάλογους πόρους. Αρνηθήκαμε όμως να χαρατσώσουμε τους δημότες». Ακολούθως άσκησε κριτική στους υπόλοιπους διεκδικητές της δημαρχίας για το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν τους δημότες ως πελάτες, για το γεγονός ότι υπόσχονται «λαγούς με πετραχήλια» που είναι αδύνατον να πραγματοποιήσουν, αλλά και για το ότι εξαγγέλλουν έργα που η υπάρχουσα δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει την υλοποίησή τους.

Καταλήγοντας ο Γιώργος Κατημερτζής απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης, ζήτησε όλοι μαζί να συνεχίσουν το έργο που ήδη έχει γίνει, πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά την επόμενη τετραετία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ