ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 3-3
«Ακούμπησε» το... όνειρο

Η στιγμή που ο Μαλάδενης σημειώνει το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ

Sportidea

Η στιγμή που ο Μαλάδενης σημειώνει το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ
Ορθια απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά και ίσως την κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, Ρεάλ Μαδρίτης, στάθηκε χθες η ΑΕΚ στο «Νίκος Γκούμας». Η Ενωση κοίταξε στα ίσια την πλειάδα σπουδαίων παικτών που διαθέτουν οι «Μαδριλένοι» και αναδείχτηκε ισόπαλη 3-3, ενώ είχε τη νίκη στα χέρια της για ένα μεγάλο διάστημα. Και αυτό γιατί οι «κιτρινόμαυροι» παίζοντας πολύ καλά στο Α` μέρος κατάφεραν να προηγηθούν με 3-1, αλλά κάτι η απειρία, κάτι το στιγμιαίο χαλάρωμα της άμυνας σε δυο φάσεις, τους στέρησαν το κάτι παραπάνω. Πάντως αυτό θα μπορούσε να γίνει και εάν ο Νικολαΐδης (τε-α-τετ με τον Καστίγιο) στο ξεκίνημα ή ο Μαλαδένης στο φινάλε (επιπόλαιο πλασάρισμα) είχαν πιο καθαρό μυαλό. Με αυτό το αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα συνεχίζει να βρίσκεται στο χορό της πρόκρισης, παρά το γεγονός ότι η Ρόμα νίκησε εκτός έδρας την Γκενκ.

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι, χωρίς άγχος και ευτύχησαν να έχουν ένα φανταστικό μισάωρο όπου κατάφεραν να προηγηθούν με 3-1. Ο Τσάρτας μόλις στο 6` με απευθείας φάουλ «έγραψε» το 1-0 και ακόμα και όταν οι Ισπανοί στο 15` με τον Ζιντάν κατάφεραν να ισοφαρίσουν εκμεταλλευόμενοι τραγικό λάθος της ΑΕΚ έδειξε «χαρακτήρα», ιδιαίτερα με τους Τσάρτα και Κασάπη να έχουν πολύ καλή απόδοση. Στο 25` ο Μαλαδένης -που είχε μπει σαν αλλαγή- στη θέση του Πέτκοφ (αναγκαστική) έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Νικολαΐδης με γυριστή κεφαλιά έκανε το 3-1. Από κει και πέρα η Ρεάλ ισορρόπησε το παιχνίδι και λίγο πριν το ημίχρονο μείωσε ακόμα περισσότερο το σκορ πάλι με τον Ζιντάν.

Στην αρχές της επανάληψης οι δυο ομάδες έχασαν από μια κλασική ευκαιρία να πετύχουν γκολ, αρχικά η Ρεάλ με δοκάρι του Φίγκο και μετέπειτα η ΑΕΚ με τον Νικολαΐδη που για τρίτη φορά (μετά από Γκενκ και Ρόμα) απέτυχε να πλασάρει σε τετ-α-τετ. Και έτσι στο 60` με τον Γκούτι ισοφάρισε. Οι επεμβάσεις του Χιώτη που ήταν από τους κορυφαίους χθες, αλλά και η ψυχραιμία των υπολοίπων αμυντικών χάρισαν στην ΑΕΚ τον πολύτιμο βαθμό.

ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστένογλου, Καψής, Ράιτ, Λάκης, Κασάπης, Ζαγοράκης (83' Σεντένο), Κατσουράνης, Πετκόφ (13' Μαλαδένης), Τσάρτας (83' Ιβιτς), Νικολαΐδης. ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Κάρλος, Ελγκέρα, Παβόν, Μακελελέ, Καμπιάσο, Φίγκο, Ζιντάν (84' Πορτίγιο), Γκούτι (87' Μακ Μάκαναμ), Ραούλ (81' Μοριέντες).

ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
«Τριπλέτα»... πρόκρισης

Στη μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ρίχνονται σήμερα τέσσερις ελληνικές ομάδες. Οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ηρακλής, αποτελούν τα φαβορί για την κατάκτηση των εισιτηρίων στους επαναληπτικούς με Λίτεξ Λόβετς, Λεϊσόες και Ανόρθωση, αντίστοιχα, ενώ η Ξάνθη θα κυνηγήσει μια αξιοπρεπή εμφάνιση κόντρα στη Λάτσιο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΙΤΕΞ ΛΟΒΕΤΣ (21.30, ΕΤ-1)

«Πιστεύω ότι είμαστε το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τόσο τους αντιπάλους μας όσο και τους εαυτούς μας, προκειμένου να πάρουμε το εισιτήριο, αλλά και να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο». Αυτό ήταν το μήνυμα που προσπάθησε χτες να περάσει στους «πράσινους» ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Φερνάντο Σάντος, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τη βουλγαρική ομάδα, την οποία το «τριφύλλι» είχε νικήσει εκτός έδρας με 1-0. Απόντες από το παιχνίδι θα είναι οι Κωνσταντινίδης και Γκούμας, ενώ ο Λυμπερόπουλος έμεινε εκτός αποστολής.

ΠΑΟΚ - ΛΕΪΣΟΕΣ (19.00, ΕΤ-1)

Αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ του αγώνα της Πορτογαλίας (2-1) και θα πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, παρουσιάστηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αγγελος Αναστασιάδης. Ο Μακεδόνας τεχνικός, πάντως, επισήμανε πώς δεν πρέπει να υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους, όπως παραδέχτηκε ότι συνέβη στον πρώτο αγώνα. Απόντες από την αναμέτρηση θα είναι οι Σπάσιτς, Ζαβαντίας και Χασιώτης. Αμφίβολος είναι ο Ουντέζε.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ (20.30, ΑΛΦΑ)

Διπλός είναι ο στόχος για τον Ηρακλή στην Κύπρο, σύμφωνα με τον προπονητή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος, δήλωσε πώς στόχος της ομάδας του δεν είναι μόνο η πρόκριση, για την οποία όπως επισήμανε οι παίχτες του θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά και μια καλή εμφάνιση «Στόχος μας είναι η πρόκριση στον επόμενο γύρο. Μας ενδιαφέρει, βέβαια να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα που θα δώσει βαθμούς την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά. Παρ' όλα αυτά επέστησε την προσοχή στους παίχτες του, αφού όπως ανέφερε: «Το 4-2 του πρώτου αγώνα, δε μας εξασφαλίζει τίποτα».

ΞΑΝΘΗ - ΛΑΤΣΙΟ (20.30, ΑΛΦΑ - παράλληλη σύνδεση)

Αποφασισμένοι να νικήσουν εντός έδρας τους Ιταλούς προκειμένου να ανέβει το «πρεστίζ» της ομάδας που «έπεσε» μετά το βαρύ 4-0 του εκτός έδρας αγώνα, δηλώνουν οι παίχτες και ο προπονητής της Ξάνθης. «Η εξέλιξη του πρώτου αγώνα, δεν ήταν αυτή που περιμέναμε, με αποτέλεσμα να έρθει αυτό το βαρύ σκορ. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πετύχουμε μια νίκη η οποία θα δώσει πρεστίζ στην Ξάνθη», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καραγεωργίου. Αμφίβολοι για την αναμέτρηση με τη Λάτσιο είναι οι Ζωγραφάκης και Ραμπαριβονί που είναι ανέτοιμοι.

«ΚΟΣΜΟΒΟΛΕΪ 2002»
Επεσε στα δύσκολα

Κόντρα στην Ολυμπιονίκη και πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουγκοσλαβία, την απρόβλεπτη ομάδα των ΗΠΑ και την πάντα υπολογίσιμη Κίνα, θα κληθεί η Εθνική μας ομάδα των ανδρών να διεκδικήσει την πρόκριση στις οχτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που το βράδυ της Τετάρτης προκρίθηκε στη φάση των «16» του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Αργεντινή, συμπεριλήφθηκε στον Ι' όμιλο (Σάλτα) της διοργάνωσης και ήδη καταστρώνει τα σχέδιά του για τον πρώτο του αντίπαλο, την ομάδα της Γιουγκοσλαβίας (04/10). «Τώρα στον όμιλό μας έχουμε Γιουγκοσλαβία και ΗΠΑ, δύο ομάδες φαβορί για να ανέβουν στο βάθρο και θα πρέπει να πετάξουμε έναν έξω για να προχωρήσουμε. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στα όριά μας. Δεν ξέρω αν θα το πετύχουμε στη δεύτερη φάση, αλλά σίγουρα μας ενδιαφέρει», είπε μετά το άκουσμα των αντιπάλων της Εθνικής μας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Στέλιος Προσαλίκας. Οι άλλοι όμιλοι της φάσης των «16» είναι οι εξής: Ζ' όμιλος (Μπουένος Αϊρες): Πορτογαλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ιαπωνία, Η' όμιλος (Κόρδοβα): Πολωνία, Αργεντινή, Ισπανία, Ρωσία, Θ' όμιλος (Σάντα Φε): Γαλλία, Ολλανδία, Βραζιλία, Τσεχία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ζητείται... ψυχολογία

Μπορεί στην έναρξη του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ τα πάντα να έμοιαζαν ιδανικά για τον Ολυμπιακό, όμως μετά και την τρίτη αγωνιστική όλα φαίνονται διαφορετικά. Οπως για παράδειγμα η ψυχολογία που κοντεύει να ακουμπήσει το... ναδίρ. Οι «ερυθρόλευκοι», μέσα από τα λεγόμενα του Τάκη Λεμονή, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ύστερα από τη νέα εκτός έδρας ήττα με 4-0 από τη Μάντσεστερ. Δεν είναι τόσο το σκορ που... πίκρανε τους Πειραιώτες όσο η απόδοσή τους, που πάλι ήταν πολύ κάτω από τα αναμενόμενα καθώς επίσης και η αποβολή του Μοεντίν Ζε Ελίας.

Τα λόγια του Λεμονή ήταν λίγα μετά από το παιχνίδι. «Ξέραμε ότι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Αν ενεργούσαμε πιο καλά θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τα δύο γκολ. Μετά και την αποβολή του Ζε Ελίας τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα...». Παρ' όλα αυτά, ο Ελληνας τεχνικός έδωσε το σύνθημα για ηρεμία και συγκέντρωση στη συνέχεια. «Πλέον απομένουν τρία ματς και οφείλουμε να τα παλέψουμε όλα αν θέλουμε να περάσουμε. Αυτό που προέχει είναι να ηρεμήσει η ομάδα για τον αγώνα της Ριζούπολης με τη Μάντσεστερ. Το ματς είναι πολύ καθοριστικό για τη συνέχεια. Θα έχουμε διαφορετική εικόνα, πρέπει να το κυνηγήσουμε για να πάρουμε τη νίκη».

ΜΠΑΣΚΕΤ
Λίγοι και... αντίπαλοι

Μπορεί οι θεατές που θα βρεθούν στις εξέδρες του κλειστού στο Κορυδαλλό την Κυριακή για το ντέρμπι της Γ` φάσης του Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να μη φθάνουν ούτε τους χίλιους, ωστόσο όμως στο γήπεδο θα υπάρχει «διχρωμία». Ετσι, παρά τα όσα προηγήθηκαν πριν τη χτεσινή σύσκεψη των αρμοδίων για τον ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός θα πάρει τελικά τα 350 εισιτήρια που δικαιούται, ενώ ισόποσοι θα είναι και οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Βέβαια η χωρητικότητα του γυμναστηρίου είναι περίπου 2.600 θέσεις όμως ο εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι μόλις 700 θέσεις θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Πάντως, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Σταύρος Ελληνιάδης διαφώνησε με το λιγοστό αριθμό των εισιτηρίων που θα διανεμηθούν και πρόβαλε το αίτημα των «ερυθρολεύκων» για παρουσία μόνο των οπαδών τους προκειμένου έτσι να γεμίσει το γήπεδο. Ομως ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού Μάνος Παπαδόπουλος ήταν ανένδοτος και επέμενε να ζητά το μερίδιο εισιτηρίων που αναλογούσε στην ομάδα του, ενώ μαζί του ουσιαστικά τάχθηκε και η ΕΟΚ, που ζητούσε να εφαρμοστεί η προκήρυξη του Κύπελλο.

  • Δυο νίκες δυο ήττες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων που συμμετείχαν στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Καπ. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Πανιώνιος - Χάποελ Τ.Α. 89-80, Κροάσια - Μαρούσι 123-119, Αρης - Μπνέι Χασαρόν 75-78, ΠΑΟΚ - Σλόβαν 94-79

Γκολ και εντυπώσεις μοιράστηκαν στην Καλαμάτα η τοπική ομάδα και ο Ακράτητος στα πλαίσια του πρώτου αγώνα για τη β' φάση στο Κύπελλο Ελλάδας. Οι φιλοξενούμενοι, με το τελικό 1-1 έχουν το πάνω χέρι για τον επαναληπτικό στα Ανω Λιόσια απέναντι στη «Μαύρη Θύελλα» που μπόρεσε να ισοφαρίσει το τέρμα του Γκαρόζη (33') με τον Οστρόφσκι (73').



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ