ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Δίπλα στους εργαζόμενους, ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα

Το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Δράσης για την επόμενη τετραετία παρουσιάστηκε χτες από τον επικεφαλής της «Συμπαράταξης» και υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Σπύρο Χαλβατζή

Από τους αγώνες για την προστασία των ιστορικών κτισμάτων της πόλης από τα μεγάλα συμφέροντα
Από τους αγώνες για την προστασία των ιστορικών κτισμάτων της πόλης από τα μεγάλα συμφέροντα
Ενα πρόγραμμα για διαρκή αγώνα ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα και την πολιτική που για να τα υπηρετεί γονατίζει τους εργαζόμενους και τα φτωχομεσαία λαϊκά στρώματα της πόλης, παρουσίασε χτες στους δημοσιογράφους ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής. Το πρόγραμμα της «Συμπαράταξης» για την επόμενη τετραετία διακινείται και «δουλεύει» ήδη στις γειτονιές. Περιέχει και πρακτικές λύσεις για πολλά από τα προβλήματα που βασανίζουν τους κατοίκους, κάνοντας όμως καθαρό ότι τίποτα δεν μπορεί να κερδηθεί με όρους διαχείρισης εντός των πλαισίων της παρούσας αντιλαϊκής πολιτικής, ότι όλα κερδίζονται με αγώνες και πως για να αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο η ζωή των εργαζομένων, χρειάζονται σκληρότερες μάχες και με ακόμα ευρύτερους στόχους.

Σε ένα σύντομο απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι η «Συμπαράταξη» στην τετραετία που πέρασε αγωνίστηκε για τα προβλήματα των εργαζομένων του χεριού και του πνεύματος, των συνταξιούχων, των γυναικών, των νέων, των οικονομικών μεταναστών. Υπερασπίστηκε την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και το περιβάλλον της. Εδωσε μάχες για τη διατήρηση και ανάπτυξη των ελεύθερων χώρων. Συγκρούστηκε με τις κυρίαρχες δυνάμεις και τους καταπατητές - καταστροφείς του πρασίνου.

Από τη χτεσινή παρουσίαση του Προγράμματος της «Συμπαράταξης»στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ

ICON

Από τη χτεσινή παρουσίαση του Προγράμματος της «Συμπαράταξης»στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ
Με βάση το γεγονός ότι τα προβλήματα που μαστίζουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα είναι απόρροια της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ο υποψήφιος δήμαρχος κάλεσε τους Αθηναίους να σκεφτούν την επόμενη των εκλογών μέρα. Να σκεφτούν: Την ανταποδοτικότητα σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες. Την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Την πρόσθετη φορολογία. Οτι οι κυρίαρχες δυνάμεις και οι πολιτικοί τους εκφραστές τους κλέβουν τη γη, τους ελεύθερους χώρους, το πράσινο. Οτι τσιμεντοποιούν τη ζωή τους.

Ακόμα να σκεφτούν: Την ανεργία, την ακρίβεια και τη λιτότητα. Ποιος πληρώνει, ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από τη σημερινή αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που στηρίζουν ΝΔ και ΣΥΝ, που στηρίζουν όλες οι δυνάμεις οι οποίες αποδέχονται την ΟΝΕ.

Εν τέλει να σκεφτούν αν θέλουν δημάρχους - διαχειριστές της μίζερης πολιτικής, υπάλληλους της κυβέρνησης, μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης για φόρους, τέλη και πρόστιμα. ΄Η αν θέλουν δημάρχους - αγωνιστές, που να αγωνίζονται για τα λαϊκά συμφέροντα. Τότε - όπως είπε - οι δημότες πρέπει να ενισχύσουν, να ψηφίσουν τη "Συμπαράταξη"».

«Διεκδικούμε την πόλη μας»

Πρωτεύουσα σημασία για τη «Συμπαράταξη» στο Πρόγραμμά της έχουν τα ζητήματα που αφορούν συνολικά την Αυτοδιοίκηση, τα ζητήματα δημοκρατίας, αλλά και το μοντέλο της πόλης που κτίζει η κυρίαρχη πολιτική. Είναι χαρακτηριστικές οι εκτιμήσεις που περιέχονται: «Δεν μπορεί να είναι όμορφη η πόλη των ανέργων» και «είναι χωρίς αύριο για τον εργαζόμενο πληθυσμό της η Αθήνα του μεγάλου κεφαλαίου». Η «Συμπαράταξη» κάνει καθαρό ότι παλεύει «για μια αυτοδιοίκηση από και για το λαό, για ένα δήμο όλων όσοι κατοικούν στην Αθήνα, για μια πόλη όπου οι άνθρωποι θα κυκλοφορούν ελεύθεροι, με δικαιώματα, χωρίς καταστολή».

Η πρώτη σελίδα του Προγράμματος
Η πρώτη σελίδα του Προγράμματος
Στο Πρόγραμμα επιγραμματικά, μεταξύ άλλων, τονίζονται και οι ακόλουθες προτεραιότητες:

Καθιέρωση της απλής αναλογικής για την εκλογή όλων των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δικαίωμα ψήφου να έχουν και οι εγκαταστημένοι μόνιμα στην πόλη μας μετανάστες, μετά από πέντε χρόνια παραμονής. Απόκρουση κάθε μέτρου που εμποδίζει την ελευθερία διακίνησης των ιδεών με όλα τα μέσα (αφίσες, πανό, φυλλάδια κλπ.). Καθιέρωση της πολιτικής κήδευσης. Ο δήμος να αξιώσει τις αναγκαίες πολιτειακές ρυθμίσεις ώστε να είναι εφικτή και η αποτέφρωση των λειψάνων, όσων την επιθυμούν.

Για τη νεολαία, η «Συμπαράταξη» στηρίζει τον αγώνα της: Για το δικαίωμα στη μόρφωση, για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη παιδεία για όλους. Για σταθερή δουλιά για όλους και με δικαιώματα ενάντια στην ανεργία και τον εργασιακό μεσαίωνα. Για δημοκρατικές ελευθερίες, συνδικαλιστική και πολιτική δράση ενάντια στον πολύμορφο αυταρχισμό, την καταστολή και την τρομοκρατία.

Λέει «ΟΧΙ» σε όλα τα ναρκωτικά και σε κάθε είδους εξάρτηση. Διεκδικεί αποφασιστικά μέτρα πρόληψης. Στηρίζει: Την απεξάρτηση χωρίς κοινωνική απόρριψη των χρηστών. Την κοινωνική αλληλεγγύη και την ψυχολογική και κοινωνική στήριξη για την απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη των χρηστών με τη συμμετοχή του δήμου σε προγράμματα και πρωτοβουλίες που υπάρχουν, αλλά και με την ανάπτυξη πιλοτικών δράσεων, με δημιουργία αποκεντρωμένων μονάδων, με πλήρη υλικοτεχνική και επιστημονική υποδομή.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η «Συμπαράταξη» θα δράσει και τα επόμενα δύο χρόνια ώστε να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες από την τέλεσή τους. Απαιτεί να μην παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία στο όνομα επίσπευσης των έργων. Να μην καταστραφούν άλλοι ελεύθεροι χώροι και να μην παραδοθούν σε επιχειρηματικούς ομίλους που θα αναπτύξουν μετά τους Αγώνες εμπορικές δραστηριότητες. Να μειωθούν οι προβλεπόμενες διαστάσεις των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Για την Καθαριότητα, ο συνδυασμός στηρίζει τον περιφερειακό σχεδιασμό του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων - Κοινοτήτων Αττικής: Τη μείωση της ποσότητας και επικινδυνότητας των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση και διαλογή στην πηγή, την ασφαλή και ορθολογική μεταφορά, τη μηχανική ανακύκλωση και κομποστοποίηση, την υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων, την κατάργηση και αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών κ.ά. Υπογραμμίζει την πλήρη αντίθεσή του στην καύση των απορριμμάτων.

Στον τομέα του Πολιτισμού χαρακτηρίζει έγκλημα την ανέγερση του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης στην περιοχή Μακρυγιάννη. Ζητά την ίδρυση Μουσείου της Αθήνας στο χώρο του πρώην εργοστασίου ΦΙΞ (Συγγρού) ή αλλού. Ζητά ο Δήμος Αθηναίων να επιδιώξει συνεννόηση και συνεργασία με τις δημοτικές αρχές του Λονδίνου για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Σχεδιάζει ενθάρρυνση, ανάδειξη και προβολή της ερασιτεχνικής δημιουργίας στις γειτονιές και συστηματική επαφή του καλλιτέχνη με τον κάτοικο της γειτονιάς στο σύλλογο, στο δρόμο, στην κοινή δράση. Ενίσχυση της καλλιτεχνικής παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, για τη διαμόρφωση μιας αισθητικής του μέτρου, της απλότητας, του σεβασμού στο περιβάλλον. Ανάδειξη των στοιχείων του πολιτισμού του κόσμου της δουλιάς και δημιουργία Μουσείου της Εργασίας, σε συνεργασία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αθήνας.

Για τη Δημοτική Αστυνομία, η «Συμπαράταξη» είναι κατηγορηματικά αντίθετη με τη λογική που μετατρέπει μια δημοτική υπηρεσία σε αστυνομικό μηχανισμό. Να αποκλειστεί η εκτέλεση γενικότερων αστυνομικών καθηκόντων και η διασύνδεση αυτής της Ειδικής Υπηρεσίας με την Αστυνομία και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η «Συμπαράταξη» παλεύει για υψηλής ποιότητας, δημόσια, δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους. Να δημιουργηθούν κέντρα υγείας αστικού τύπου σε κάθε διαμέρισμα, χρηματοδοτούμενα πλήρως από το κράτος. Να ενισχυθούν τα προγράμματα για τη σίτιση και τη στέγαση των αστέγων.

Αμεση δημιουργία δέκα καινούριων και σύγχρονων βρεφονηπιακών σταθμών. Αναβάθμιση των 45 πρώην κρατικών παιδικών σταθμών. Διεκδίκηση γενναίας αύξησης των κονδυλίων για εκπαίδευση προσωπικού, συντήρηση των κτιρίων και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Κατάργηση των τροφείων και κάθε άλλου ποσού που πληρώνουν οι γονείς, με προτεραιότητα στις οικογένειες με εργαζόμενους και τους δύο γονείς, τις μονογονεϊκές οικογένειες (χήρες - χήροι, άγαμες μητέρες κλπ.), τους μετανάστες και τους ανέργους.

Για τα οικονομικά, η «Συμπαράταξη» ζητά: Διπλασιασμό του εξευτελιστικού 2,5% που παίρνει η ΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αμεση επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων της ΤΑ. Δάνεια άτοκα ή τουλάχιστον χαμηλότοκα. Επαναπροσδιορισμό στον τρόπο υπολογισμού των δημοτικών τελών, με βάση την εμπορικότητα των δρόμων και την αντικειμενική αξία των ακινήτων. Μείωση των υπέρογκων τελών που επιβάλλονται στους ΕΒΕ. Είσπραξη των χρεών των μεγαλοοφειλετών. Δωρεάν υπηρεσίες σε τομείς όπου δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει ανταποδοτικότητα (υγεία, πρόνοια, παιδεία, αλληλεγγύη). Κατάργηση του τέλους 2% των επαγγελματιών. Κατάργηση του ΤΑΠ. Εφαρμογή του ΦΑΠ.

  • Αναλυτικά το Πρόγραμμα - και πέρα από την έντυπη μορφή του - φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της «Συμπαράταξης» που τιμητικά φέρει τον τίτλο του Λ. Αυδή(http://www.avdis.gr ).
ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ
Γιατί ψήφο στη «Δημοτική Ενότητα»

Του ΜΠΑΜΠΗ ΖΙΩΓΑ, υποψήφιου δημάρχου Αμαρουσίου με τη «Δημοτική Ενότητα»

Ψηφίζω «Δημοτική Ενότητα», γιατί έχει τεκμηριωμένες και φιλολαϊκές θέσεις σε μια σειρά ζητήματα, που με αφορούν άμεσα ως κάτοικο του Μαρουσιού...

  • Για την προστασία και ανάδειξη των, μεγάλων και μικρότερων, ελεύθερων χώρων, ως χώρων πρασίνου.
  • Για την επίλυση του κυκλοφοριακού και του ζητήματος των χώρων στάθμευσης με συνολική μελέτη, στη βάση της προώθησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
  • Για να διατηρήσει η πόλη μας ό,τι απέμεινε από τον προαστιακό της χαρακτήρα, να τεθεί φραγμός στην κατασκευαστική έκρηξη των μπετονένιων, γυάλινων και, τελευταία, ατσάλινων μεγαθηρίων.
  • Για να αντιμετωπιστεί η απειλή από τις πολλαπλές επιπτώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
  • Για να κοπεί το χαράτσωμά μου με τα υπέρογκα ανταποδοτικά τέλη που επιβάλλει η Δημοτική Αρχή.
  • Για να προωθηθούν στοιχειώδη έργα υποδομής που λείπουν από την πόλη μας, όπως: Αποχέτευση όμβριων και ακαθάρτων, κατασκευές πεζοδρομίων, διανοίξεις δρόμων.
  • Για να λυθούν συγκεκριμένα και χρονίζοντα προβλήματα των συνοικιών της περιφέρειας.
  • Για να σταματήσει η απαξίωση και να αναβαθμιστεί το ιστορικό - εμπορικό κέντρο της πόλης.
  • Για να δοθούν λύσεις, χωρίς πρόσθετο χαράτσωμα, στα ζητήματα Παιδείας, Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, στα οποία εμπλέκεται ο Δήμος.
  • Για να αποτραπεί η «μετάλλαξη» της υπάρχουσας Δημοτικής Αστυνομίας, ως μιας ειδικής υπηρεσίας του Δήμου, σε αντιδημοκρατικό - κατασταλτικό μηχανισμό.
  • Για να ενισχυθεί ο ρόλος και η δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, η επαφή των πολιτών και των μαζικών φορέων με το δήμο, η διαφάνεια, η κοινωνική συμμετοχή και ο έλεγχος στη λήψη αποφάσεων και ο κοινωνικός έλεγχος στην υλοποίησή τους.
  • Να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του Δήμου και ο ρόλος των εργαζομένων, με τον παράλληλο περιορισμό του ρόλου των Δημοτικών Επιχειρήσεων και τη σταδιακή κατάργησή τους, με υπαγωγή του προσωπικού τους στις υπηρεσίες του Δήμου.

Ψηφίζω «Δημοτική Ενότητα», γιατί στέκεται δίπλα μου, ενδιαφέρεται ενεργά για όλα τα προβλήματα που με απασχολούν άμεσα, ως εργαζόμενο αυτής της χώρας:

  • Ενάντια στην ανατροπή και την «ελαστικοποίηση» των εργασιακών μας σχέσεων.
  • Ενάντια στο πετσόκομμα των κοινωνικών και οικονομικών μας κατακτήσεων, που με αγώνες έχουμε κατοχυρώσει.
  • Ενάντια στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια των μεγαλεμπόρων, που ροκανίζουν καθημερινά τα μεροκάματα, τους μισθούς και τις συντάξεις μας.
  • Ενάντια στην μάστιγα των ναρκωτικών.
  • Ενάντια στο αιματοκύλισμα των λαών και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
  • Ενάντια στην αστυνομική βία και τρομοκρατία κατά των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Ψηφίζω «Δημοτική Ενότητα», γιατί δεν εμπιστεύομαι τις παρατάξεις που κινούνται στο γνώριμο μοτίβο, με τις όποιες επιμέρους παραλλαγές, του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού. Γιατί εμπιστεύομαι μόνο εκείνους που αντιστρατεύονται ενεργά - και αποδεδειγμένα - τις κάθε είδους αντιλαϊκές επιλογές είτε αυτές υλοποιούνται στο Μαρούσι, είτε σ' όλη τη χώρα, είτε σ' όλον τον πλανήτη.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΤΖΑΝΗΣ
Υποχρέωση του κράτους η δημόσια - δωρεάν Παιδεία

Περιοδεία στα σχολεία του κεντρικού Πειραιά πραγματοποίησε χθες το πρωί ο επικεφαλής της Κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Τζατζάνης, συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και τους κάλεσε να στηρίξουν και με την ψήφο τους τη Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς Αναγέννηση», γιατί όπως τόνισε «ο Πειραιάς εκπέμπει ΣΟΣ και στον τομέα της εκπαίδευσης».

Υπογράμμισε ότι η κίνηση αντιτίθεται σε «οποιαδήποτε μεταβίβαση καθοριστικών αρμοδιοτήτων της εκπαίδευσης, όπως η διαπαιδαγωγητική λειτουργία και το περιεχόμενο, η χρηματοδότηση, η πρόσληψη και οι εργασιακοί όροι του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού, σε φορείς που δε διαθέτουν τα εχέγγυα για να εκπληρώσουν τις επιστημονικές απαιτήσεις της εργασίας της και την κοινωνική της αποστολή, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Κάλεσε λοιπόν, τους εκπαιδευτικούς να βοηθήσουν στην αλλαγή των συσχετισμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιλέγοντας δήμαρχο ασυμβίβαστο και αγωνιστή, που αγωνίζεται μαζί με το λαό «για Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν Δωδεκάχρονο Σχολείο βασικής μόρφωσης κοινό για όλα τα παιδιά, για μια εκπαίδευση Ενιαία, Δημόσια και Δωρεάν σε όλες τις βαθμίδες της».

Ο πλασιέ Σημίτης και η δυνατή Ντόρα

Με το σύνθημα «Θα βάλω τα δυνατά μου», εμφανίστηκε η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη - και φαίνεται ότι έβαλε τα δυνατά της να δουλέψει «ψιλό γαζί» τους ηλικιωμένους της πρωτεύουσας.

Προχτές, η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφτηκε τη Λέσχη Φιλίας στο Βοτανικό και παρουσίασε τους βασικούς άξονες του συνδυασμού «Αθήνα αύριο» για τους ηλικιωμένους: «Βοήθεια στο σπίτι», «Δημιουργία Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων», εφαρμογή Τηλε-βοήθειας και Τηλε-ειδοποίησης για τα μοναχικά άτομα και κατέληξε με την πρόταση για «ακόμα πιο φιλικές λέσχες φιλίας», με την τοποθέτηση κλιματιστικών και των απαραίτητων που χρειάζονται ηλικιωμένοι άνθρωποι...

***

Στις 17.9.2002, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, σε μια φιέστα στο Ζάππειο για την παράδοση 247 αυτοκινήτων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», είπε ότι υπάρχουν 284 προγράμματα σε 253 δήμους και η κυβέρνηση φιλοδοξεί να τα φτάσει σε 1.000 μέχρι το τέλος του 2002. Επίσης, ο Κ. Σημίτης ανακοίνωσε την ανάπτυξη 80 Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα.

Για την Τηλε-ειδοποίηση δε μίλησε ο Κ. Σημίτης, αλλά, όπως λέει το υπουργείο Υγείας (17.4.2002), εφαρμόζεται σε 1.000 νοικοκυριά ηλικιωμένων μοναχικών ατόμων σε όλη τη χώρα.

***

Την επομένη της φιέστας στο Ζάππειο, ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτήρισε «προκλητικό» τον τρόπο που εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός ως «πλασιέ ελπίδων στο Ζάππειο». Τη δήλωσή του ο Ν. Κακλαμάνης τη συνόδευε με στοιχεία που προέκυψαν απ' τον κοινοβουλευτικό έλεγχο: Οτι από το 1998 μέχρι σήμερα στα προγράμματα που διαφήμιζε ο Σημίτης «"έχουν εξυπηρετηθεί συνολικά 9.000 άτομα", ενώ όλοι γνωρίζουν πως οι πραγματικές κοινωνικές ανάγκες είναι τεράστιες».

Στις 17.9.2002, ο Κ. Σημίτης μιλούσε για το ότι το «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι πρόγραμμα - σταθμός, ενώ προχτές η Ντ. Μπακογιάννη υποσχόταν - με τα ίδια, μάλιστα, λόγια - στους ηλικιωμένους νέες υπηρεσίες.

***

Πλασιέ των ελπίδων - με απροκάλυπτο τρόπο - και οι δυο απέναντι στους ηλικιωμένους. Γι' αυτό, λοιπόν, μαύρο και στους εκλεκτούς τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με ταυτόχρονη υπερψήφιση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων.


Γιώργος ΜΟΥΣΓΑΣ

Αγώνας για το δημόσιο συμφέρον

Την «εμμονή» της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» να αγωνίζεται για την προστασία του δημόσιου πλούτου, τόνισε (και) χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Σπ. Χαλβατζής, περιοδεύοντας στο κτίριο ΝΥΜΑ του ΟΤΕ.

Συζήτησε με υπαλλήλους, εργατοτεχνίτες, εκατοντάδες νέους που δουλεύουν καθημερινά μειωμένα ωράρια, με ολιγόμηνες συμβάσεις και ανύπαρκτα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τόνισε ότι ο ΟΤΕ είναι στρατηγικής σημασίας επιχείρηση με τεράστιες δυνατότητες να συμβάλει στην παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Οτι η ιδιωτικοποίησή του περιορίζει αυτές τις δυνατότητες, οδηγεί στην αύξηση των τιμολογίων και αλλάζει προς το χειρότερο τις εργασιακές σχέσεις. Ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε τη θέση της «Συμπαράταξης» για ΟΤΕ 100% δημόσιο, στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων, των εργαζομένων και της ασφάλειας της χώρας.

Το βράδυ, ο Σπ. Χαλβατζής μίλησε σε συγκέντρωση Αθηναίων στην πλατεία Αγ. Βαρβάρας στα Πατήσια, όπου σημείωσε την ανάγκη υπερψήφισης της «Συμπαράταξης», αλλά και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», των μόνων δυνάμεων που μπορούν πραγματικά και αταλάντευτα να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του λαού.

  • Σήμερα Πέμπτη, ο Σπ. Χαλβατζής στις 7:30 πμ επισκέπτεται τις υπηρεσίες του ΟΤΕ στην οδό Τροίας 2 - 4 (Κυψέλη). Στις 10 πμ. θα επισκεφτεί τα κτίρια της διοίκησης του ΠΙΚΠΑ επί της οδού Τσόχα 5.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ