ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
Σελ. /40
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
Αισιοδοξία από τις πετυχημένες συγκεντρώσεις

Ενα από τα ωραιότερα στολίδια των αθλητικών εγκαταστάσεων της Πετρούπολης, το Κολυμβητήριο, «πλημμύρισε» προχτές το πρωί από εκατοντάδες Πετροπουλιώτες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Δημοκρατικής Συνεργασίας». Νέοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι έδωσαν με την παρουσία τους το αγωνιστικό στίγμα για τη 13η του Οκτώβρη αλλά και μια πρώτη απάντηση σε όλους εκείνους που στηρίζουν την προεκλογική τους καμπάνια στο ψέμα και στη «λάσπη».

Για την ανάγκη να συνεχιστεί η δημιουργική πορεία του δήμου και την επόμενη τετραετία αλλά και τη στήριξη ψηφοδελτίων που θα αναδείξουν το λαϊκό χαρακτήρα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μίλησε ο δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Γιώγος. Σύντομο χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Αναστάσιος Δεληγιάννης, Γιώργος Δημητρίου, Χρήστος Μακρογεώργης, Γιώργος Μαρδάς και Αναστασία Θύττα.

Στο Περιστέρι

Σε δύο γειτονιές του Περιστερίου αντήχησε χτες το μήνυμα της «Πρωτοβουλίας Αγωνιστικής Συμπαράταξης». Από τον Αγιο Ιερόθεο και την πλατεία Δέγλερη μέχρι την Αγία Τριάδα ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σοφός κάλεσε τους Περιστεριώτες να κάνουν με την ψήφο τους την «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης» την πλειοψηφία στο δήμο. Ο συνδυασμός μας, τόνισε ο Παν. Σοφός, είναι η μοναδική δύναμη που υπόσχεται ότι θα σταθεί μπροστά σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας και του περιστεριώτικου λαού και θα παλέψει μαζί του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Μαζί θα αγωνιστούμε για έναν δήμο που δε θα είναι διαχειριστής της κυβερνητικής πολιτικής αλλά θα παλεύει και θα διεκδικεί τη λύση των προβλημάτων. Στις χτεσινές συγκεντρώσεις παραβρέθηκαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Νάος.

Στο Μενίδι

Κάλεσμα ενίσχυσης της «Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μενιδίου» (ΠΑΣΥΜ), για να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης, της αντεπίθεσης κόντρα στην πολιτική εκείνη που δημιουργεί δήμους-ομήρους, απηύθυνε χτες το βράδυ, από την πλατεία Μενιδίου, ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης, Βασίλης Τοπαλλιανίδης.

Τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή, όπως η ανεργία, τα δημόσια έργα που - όπως γίνονται - στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο του δήμου και που... ξεσπιτώνουν τον κόσμο, τα ναρκωτικά, οι καταστροφές από τις πλημμύρες, η εγκληματικότητα, οι σεισμόπληκτοι, οι ελλείψεις της Παιδείας, αλλά και οι υποδομές για να γίνουν βοήθημα στη ζωή των κατοίκων, ήταν μερικά από αυτά στα οποία αναφέρθηκε ο υποψήφιος της ΠΑΣΥΜ. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Ανατολικής Αττικής Νίκος Στεφανίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Μενιδίου Θάνος Τραβασάρος.

Στο Παλαιό Φάληρο

Σε «αγωνιστική συμπαράταξη γύρω από το ψηφοδέλτιο της "Δημοτικής Προοδευτικής Κίνησης"» κάλεσε όλους τους εργαζομένους του Παλαιού Φαλήρου ο υποψήφιος δήμαρχος Αλέξης Παπαϊωάννου, μιλώντας χτες βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης. Τους κάλεσε επίσης με την ψήφο τους να καταδικάσουν τους συνδυασμούς που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Να καταδικάσουν με την ψήφο τους αυτούς που χρόνια τώρα εκφράζουν, υλοποιούν και στηρίζουν τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και της ΕΕ στην ΤΑ και πλήττουν τα λαϊκά στρώματα. Στη συγκέντρωση μίλησε και ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Γ. Πέρρος.

ΝΙΚΑΙΑ
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια...

Απάντηση του Συλλόγου Δασκάλων στις... «ανακρίβειες» του δημάρχου σχετικά με την κατάσταση των σχολείων

Εκπληκτοι έμειναν οι εκπαιδευτικοί της Νίκαιας από τα ψεύδη («ανακρίβειες» τα χαρακτηρίζουν οι ίδιοι για ευνόητους λόγους) που περιέχουν τα προεκλογικά φυλλάδια του απερχόμενου και εκ νέου υποψήφιου δημάρχου Νίκαιας, Β. Τράπαλη.

Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο - την οποία κοινοποιεί και στην Ενωση Γονέων Νίκαιας - ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκαιας - Πειραιά σημειώνει ότι «με έκπληξη οι εκπαιδευτικοί της Νίκαιας διάβασαν φυλλάδιό σας όπου αναφέρονται κάποιες παρεμβάσεις του Δήμου Νίκαιας σχετικές με σχολεία του Δήμου. Η έκπληξη των εκπαιδευτικών οφείλεται σε ανακρίβειες της ανακοίνωσής σας».

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή λέει ότι «όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργούν σε μόνιμη πρωινή βάρδια». Ο Σύλλογος «θυμίζει» στο δήμαρχο ότι τα Δημοτικά 9ο-19ο, 13ο-18ο και 10ο-22ο λειτουργούν με διπλοβάρδια. Το ίδιο συμβαίνει και με τα Νηπιαγωγεία 10ο-23ο, 7ο-16ο-20ό και 3ο-22ο.

Η δημοτική αρχή λέει ότι «γκρεμίστηκαν τα επικίνδυνα από τους σεισμούς 13ο και 18ο Δημοτικά Σχολεία». Ο Σύλλογος με σαφή ειρωνική διάθεση σημειώνει ότι «για την ώρα τουλάχιστον, τα Δημοτικά 13ο και 18ο παραμένουν στη θέση τους όπως και πριν την ανακοίνωσή σας». Επιπλέον, προσθέτει ότι «υπάρχουν και άλλες ανακρίβειες στις οποίες δεν επιθυμούμε να δώσουμε περισσότερη έκταση». Η επιστολή καταλήγει: «Κύριε Δήμαρχε, πιστεύουμε ότι η Εκπαίδευση δεν είναι χώρος προσφερόμενος προς πολιτική εκμετάλλευση»!

ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Ψηφοδέλτιο ελπίδας, νίκης και προοπτικής

Το ψηφοδέλτιο της ελπίδας, της νίκης και της προοπτικής για το Δήμο Καλλιθέας παρουσίασε το Σάββατο στον τοπικό Τύπο της πόλης, παρουσία πολλών στελεχών και φίλων της «Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας», καθώς και της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Δημόπουλος.

«Προχωράμε με σταθερό βηματισμό, δε δημαγωγούμε, δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο, δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την άσχημη κατάσταση που υπάρχει, ερχόμαστε να μιλήσουμε για όλα τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, ερχόμαστε για να συγκρουστούμε με τις κεντρικές πολιτικές που τα δημιουργούν, είμαστε η μόνη αριστερή λύση για το Δήμο της Καλλιθέας», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος στη σύντομη ομιλία του. Και πρόσθεσε: «Τα τοπικά προβλήματα είτε μικρά είναι είτε μεγάλα, είναι απόρροια των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται σε κεντρικό επίπεδο. Οποιος λέει ότι θα λύσει τα προβλήματα και κρύβει αυτή τη διαπίστωση, το λιγότερο κοροϊδεύει το λαό της Καλλιθέας. Οποιος κρύβει από το λαό την πραγματική διάσταση των προβλημάτων και δηλώνει αριστερός, εξαπατά το λαό, διότι δε σκοπεύει να συγκρουστεί με τις πολιτικές που δημιουργούν τα προβλήματα αλλά να τις υπηρετήσει».

Στη συνέχεια, αφού περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει ο λαός της Καλλιθέας και έδωσε του κεντρικούς άξονες του προγράμματος της ΔΔΕ, ο Β. Δημόπουλος παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της παράταξης και απάντησε σε ερωτήσεις. Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από 52 καταξιωμένους αγωνιστές και αγωνίστριες της πόλης.

Οι «κλέφτες» μιλούν για παροχές!

«

Μια πολυσήμαντη κοινωνική πολιτική για τον Πειραιά» υποσχέθηκε, εάν εκλεγεί, ο κ. Μπετενιώτης, ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, με δημοτικές συντάξεις, παιδικούς σταθμούς, προγράμματα για την πάταξη της ανεργίας κλπ. κι όλα αυτά θα τα κάνει «αξιοποιώντας» ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τώρα βέβαια, θα σκεφτείτε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής του οποίου (και παλιότερα υφυπουργός) είναι ο κ. Μπετενιώτης, είναι ακριβώς αυτή που με τους τελευταίους νόμους - εκτρώματα, μας κλέβει τις συντάξεις, αυξάνει την πραγματική ανεργία ή τη συγκαλύπτει γενικεύοντας τα ψίχουλα της μερικής απασχόλησης, τσακίζει κάθε υποχρέωση του κράτους για παροχή κοινωνικής πρόνοιας. Θα σκεφτείτε επίσης, ότι όλα αυτά, η κυβέρνηση τα κάνει υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, της οποίας λέει ότι θα αξιοποιήσει τα σχετικά προγράμματα ο κ. Μπετενιώτης.

Δεν υπάρχει όμως, καμιά αντίθεση σε όλα αυτά. Η πολιτική που κλέβει τις συντάξεις, τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις όλων των εργαζομένων, είναι η ίδια που βγάζει μερικά ψίχουλα από την άλλη τσέπη και τα πετάει σε λίγους, μέσω των δήμων («δημοτική σύνταξη» σου λέει!).

Το θέμα λοιπόν είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να μαζέψουμε, αν είμαστε τυχεροί, το ξεροκόμματο που θα μας πετάξουν κάτω από το τραπέζι οι εκφραστές αυτής της πολιτικής, είτε λέγονται Μπετενιώτηδες είτε Αγραπίδηδες, είτε είναι του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ, ή να επιλέξουμε αυτούς τους δημάρχους και νομάρχες που θα αγωνιστούν μαζί μας ενάντια σ' αυτή την πολιτική που τσακίζει και αφαιρεί δικαιώματα απ' όλους μας;



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ