ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ομόφωνη λύση από τη Βουλή

Καλεί το δήμαρχο να καταβάλει στους εργαζόμενους το πριμ παραγωγικότητας

Ομόφωνα η Βουλή καλεί το δήμαρχο Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στην καταβολή του πριμ παραγωγικότητας προς τους εργαζόμενους και στην περίπτωση που ο πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει παράνομη τη δαπάνη, τότε, δεσμεύεται ότι θα τον καλύψει νομοθετικά.

Αυτό ανακοινώθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Βουλής. Είχε προηγηθεί η κατάθεση τροπολογίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΝΔ, ΣΥΝ) η οποία δε συζητήθηκε επειδή το προεδρείο της Βουλής εκτίμησε ότι αντίκειται στο Σύνταγμα διότι προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Δημοσίου.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, το «μπαλάκι» που παιχνιδιού που είχαν στήσει μέρες τώρα κυβέρνηση και δήμαρχος, περνάει πλέον στα χέρια της διοίκησης του Δήμου. Πάντως αργά χθες το βράδυ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πανηγύριζε ότι δικαιώθηκε και παρέπεμπε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αμέσως μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων τους, οι 4.000 εργαζόμενοι του Δήμου, θα συνεχίσουν την απεργία μέχρι να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρει απόφαση για την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας, αφού μόνο τότε θα ανοίξει ο δρόμος, ώστε να μην χάσουν τα δεδουλευμένα που δικαιούνται, ύψους περίπου 6,5 δισ. δραχμών.

Στο μεταξύ, σε ένδειξη καλής θέλησης και πάντα στο πλαίσιο της απεργιακής τους κινητοποίησης, συνεχίζουν να μαζεύουν καθημερινά τα σκουπίδια από τους χώρους ειδικού υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή τα νοσοκομεία, τα σχολεία, την κεντρική αγορά της πόλης και τις λαϊκές περιφερειακά. Από χτες άρχισε και ο ψεκασμός των σωρών σκουπιδιών με απολυμαντικό.

Χθες, επίσης, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Νομαρχίας, επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να αποδεσμεύσουν απεργούς προκειμένου να βοηθήσουν στη διεξαγωγή των εκλογών.

Στο πλευρό των εργαζομένων τάσσονται καθημερινά ολοένα και περισσότεροι εργατικοί και μαζικοί φορείς, τα σωματεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ των άλλων πόλεων του νομού, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες που φαίνεται να έχουν καταλάβει το δικομματικό καβγά που στήθηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Χθες τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο Γ. Ρόκος υποψήφιος νομάρχης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης». Στο χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων πήγε χθες για να δηλώσει τη στήριξη στον αγώνα τους και ο Δ. Παπαδόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Πολιτών».

Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Στις 7.30 μ.μ.., στην πλατεία Δημαρχείου, θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος της «Πρωτοβουλίας Αγωνιστικής Συμπαράταξης», Παναγιώτης Σοφός. Μετά τη συγκέντρωση θα γίνει συναυλία με τους Βασίλη Λέκκα, Κώστα Μάντζιο, Γιώργο Χριστοδούλου.

ΧΑΪΔΑΡΙ: Κεντρική συγκέντρωση της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης» στις 7:30 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο (οδός Στρ. Καραϊσκάκη και Σάμου). Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος.

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Ελεούσας, κεντρική συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Συνεργασίας - Αγωνιστικό Μέτωπο». Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Αντ. Καλούμενος.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Στις 8.μ.μ. στο εκλογικό κέντρο της «Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας» (Θησέως 149), θα μιλήσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Δημόπουλος και ο υποψήφιος της ΝΑΣ Γιώργος Μαυρίκος.

ΑΛΙΜΟΣ: Στις 8.30 μ.μ. στο Εκλογικό Κέντρο (Θουκυδίδου, Κάτω Καλαμάκι) κεντρική συγκέντρωση της «Αγωνιστικής Δημοκρατικής Ενότητας» με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Δουρίδα.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Καλτσώνη.

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Στις 8 μ.μ. στο δημαρχείο Αργυρούπολης, με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Πασχάλη Κυριακίδη.

ΚΑΜΑΤΕΡΟ: Κεντρική συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Ενότητας» στην πλατεία Δημοκρατίας. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Κουντουρέλλης.

ΙΛΙΟΝ: Συγκέντρωση της «Συνεργασίας Αλλαγής» στις 8 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο της παράταξης, στην Παλατιανή (Παλατιανής και Ν. Ξυλούρη). Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Τριανταφύλλου.

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Στις 8 μ.μ. συγκέντρωση της «Συνεργασίας Αλλαγής» στο θεατράκι του Κοκκινόπουλου. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Μούρτης.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Γαρδένιας, θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» Ν. Παπακωνσταντίνου.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αναλήψεως, θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος της «Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης» Φ. Αρχιμανδρίτης.

Ν.ΨΥΧΙΚΟ: Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος της «Κίνησης Πολιτών Ψυχικού» Γιάννης Μέτσης.

ΓΑΛΑΤΣΙ: Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο παλιό τέρμα, θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπαράταξης για το Γαλάτσι» Μπ. Ασφής.

ΛΑΥΡΙΟ: Στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Δημήτρης Κωστάλας. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Γ. Πάντζας και ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Δημ. Μαραγκός.

ΒΟΥΛΑ: Στις 8:30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσουν η υποψήφια δήμαρχος της «Εναλλακτικής Αγωνιστικής Παρέμβασης» Βασιλική Αράπη - Καραγιάννη και ο υποψήφιος νομάρχης Ανατ. Αττικής Γιώργος Πάντζας.

ΚΑΛΥΒΙΑ: Στην κεντρική πλατεία στις 8 μ.μ θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» Κώστας Κιτσούλης.

ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ: Στις 8 μ.μ., στην πλατεία της πόλης θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης» Γιάννης Τσικαρλής.

ΠΑΛΛΗΝΗ: Στις 9 μ.μ. στην πλατεία θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης» Αποστόλης Παμφίλης.

ΠΑΤΡΑ: Η «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι» καλεί στην κεντρική συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Κοσιώνης.

ΑΡΤΑ: Συγκέντρωση της ΝΑΣ στην πλατεία Μονοπωλίου, στις 8.30 μ.μ.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Στις 8 μ.μ. συγκέντρωση της «Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης», στο Δημοτικό Θέατρο.

Ν. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ: Στις 8 μ.μ., στο εκλογικό κέντρο της «Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης» θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Κασαπάκης. Θα χαιρετίσει ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Μιχάλης Φαρσάρης.

ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ: Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης θα μιλήσει ο Γιώργος Ρόκος, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣΥ.

ΜΕΝΕΜΕΝΗ: Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Τσομπάνογλου. Θα μιλήσει η Λαμπρινή Παυλίδου υποψήφια δήμαρχος της «Δημοκρατικής Συνεργασίας».

ΕΥΟΣΜΟΣ: Στις 8 μ.μ., στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και 28ης Οκτωβρίου. Θα μιλήσει ο Γιάννης Στολίδης, υποψήφιος δήμαρχος της «Νέας Αγωνιστικής Συνεργασίας».

ΚΙΛΚΙΣ: Συγκέντρωση της «Συνεργασίας για το Κιλκίς» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Φαχουρίδη. Στις 8 μ.μ. μπροστά στο εκλογικό κέντρο, δίπλα στον ΟΤΕ.

ΔΡΑΜΑ: Στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσουν ο Γιάννης Στεφανίδης, υποψήφιος νομάρχης της ΔΑΣΥ και ο Σταύρος Μπατζέλας, υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

ΒΕΡΟΙΑ: Στις 8 μ.μ., στο πάρκο Εληάς. Θα μιλήσουν ο υποψήφιος νομάρχης Ημαθίας της ΝΑΣ Πρόδρομος Παπαγιαννόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας της ΔΑΣΥ Γιώργος Ορφανίδης.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ομονοίας. θα μιλήσει ο υποψήφιος νομάρχης Καστοριάς της ΝΑΣ Χρήστος Ατζέμης.

ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Πορείας» Μιχάλης Καραμπατζιάς.

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία θα μιλήσει ο υποψήφιος νομάρχης Κοζάνης της ΝΑΣ Γιάννης Μητσιάκος.

Συγκεντρώσεις παντού

Κόντρα σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται τις ψήφους του εργατόκοσμου και του λαού της Ελευσίνας για να εφαρμόσουν την επομένη των εκλογών την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, η «Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Ελευσίνας» κάλεσε στη χτεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή της να δοθεί - στις 13 του Οκτώβρη - αγωνιστική απάντηση, υπερψηφίζοντας τον υποψήφιο δήμαρχο Δήμο Κουμπούρη.

  • Ιδιαίτερα μαζική και αγωνιστική ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Συμπαράταξης για τα Ανω Λιόσια» που έγινε χτες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης.
  • Δυναμική και αγωνιστική ήταν και η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του «Δημοκρατικού Συναγερμού Ζεφυρίου» που έγινε χτες βράδυ με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Τριαντάφυλλο Βαδεβούλη.
  • Κάλεσμα προς όλους τους δημότες να ενισχύσουν την Κυριακή με την ψήφο τους τη «Συνεργασία Αλλαγής» Αγίων Αναργύρων, απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μούρτης στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε χτες η παράταξη στην υποβαθμισμένη περιοχή των Μυκονιάτικων.
  • «Θέλουμε δημοτική αρχή με το λαό για το λαό», υπογράμμισε στο Ρέντη ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Γιαννακόπουλος μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» που πραγματοποιήθηκε χτες στην πόλη.
  • Ελπιδοφόρα μηνύματα για μια διαφορετική πορεία του δήμου, έστειλαν προχτές το βράδυ δεκάδες κάτοικοι του Αγίου Φανουρίου στο Ιλιον, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η «Συνεργασία Αλλαγής», στην κεντρική πλατεία Αγίου Φανουρίου. Πρόκειται για το συνδυασμό που προήλθε από τη συνεργασία των παρατάξεων: «Δημοκρατική Ενότητα», «Δημοτική Ενότητα» και «Δημοτική Παρέμβαση».
  • Κάλεσμα ενίσχυσης της «Δημοκρατικής Συνεργασίας Ν. Φιλαδέλφειας» απηύθυνε χτες το βράδυ από την πλατεία Ν. Φιλαδέλφειας προς όλους τους δημότες ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Γεωργούτης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βεργής Βαλασάς, Νίκος Σερετάκης και Μαρία Ρόκου.
  • Να συστρατευτούν με την «Δημοτική Ενότητα» Αμαρουσίου, με τη φωνή δηλαδή εκείνη που μάχεται κάθε αντιλαϊκή επιλογή, κάλεσε χτες από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όλο το μαρουσιώτικο λαό ο υποψήφιος δήμαρχος Μπάμπης Ζιώγας.
  • Στην πλατεία Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Ενότητας». Ο υποψήφιος δήμαρχος Περικλής Γκιουλέας, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, ενώ κατέθεσε και τις προτάσεις της παράταξης.
  • Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Δημοτικής Κίνησης Χαλκηδόνας» πραγματοποιήθηκε χτες στην πλατεία Ηρώου. Ο Σταύρος Πολίτης, υποψήφιος δήμαρχος, κάλεσε τους δημότες να καταψηφίσουν τις παρατάξεις που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ζητώντας τη στήριξη της διαφορετικής φωνής μέσα στο δήμο.
Ολοι Φώφη;

Πρόθυμους συμμάχους στον... αγώνα του κατά της «ακροδεξιάς» φαίνεται ότι βρήκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κ. Λαλιώτης, στους επικεφαλής μιας ομάδας που αυτοαποκαλείται «Αντιναζιστική Πρωτοβουλία». Οι εκπρόσωποι της παραπάνω «μη κυβερνητικής οργάνωσης» παραχώρησαν χτες συνέντευξη Τύπου για να ζητήσουν το «κλείσιμο» της «Χρυσής Αυγής» και να καλέσουν τους πολίτες να καταψηφίσουν τους συνδυασμούς εκείνους που στα ψηφοδέλτιά τους συμμετέχουν ακροδεξιοί. Οι κύριοι αυτοί έκαναν και ένα βήμα παραπέρα, καταγγέλλοντας κάθε αριστερό που δεν είναι ΠΑΣΟΚ ότι «βαδίζει στο ίδιο πολιτικό πλαίσιο με τη "Χρυσή Αυγή"», εμφανίζοντας ανύπαρκτες δηλώσεις και παρερμηνεύοντας άλλες, εκδηλώνοντας εν τέλει έναν αστείο, αλλά και ύπουλο αντικομμουνισμό.

«Μη κυβερνητικές οργανώσεις»...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ