ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Δεκέμβρη 1999
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β' Εθνική
Ντέρμπι κορυφής

Μεγάλο ματς στο Αιγάλεω, όπου η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχτεί τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάνεννα

Δοκιμάζεται σήμερα στο Αιγάλεω ο ΠΑΣ Γιάννενα (φωτό από παιχνίδι με τον Αθηναϊκό)
Δοκιμάζεται σήμερα στο Αιγάλεω ο ΠΑΣ Γιάννενα (φωτό από παιχνίδι με τον Αθηναϊκό)
Στο Αιγάλεω θα γίνει το μεγάλο ματς της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Εκεί το «Σίτι», που είναι δεύτερο στη βαθμολογία, θα υποδεχτεί τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννενα. Ο τεχνικός ηγέτης της Αθηναϊκής ομάδας Γιώργος Χαντζάρας, αναφερόμενος στο ματς τόνισε μεταξύ άλλων: «Παίζουμε με την καλύτερη και πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας. Αν νικήσουμε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα, κυρίως από ψυχολογικής πλευράς, ώστε να διατηρηθούμε στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη μακρύ δρόμο και είναι νωρίς να μιλάμε για άνοδο».

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής της ομάδας της Ηπείρου, Ανδρέας Μιχαλόπουλος, είπε: «Αναμφίβολα πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το Αιγάλεω έχει πολύ γερή έδρα, αλλά και μια πολύ καλή ομάδα, όπως άλλωστε φαίνεται από τη βαθμολογική του θέση. Εύχομαι να γίνει ένα καλό ματς και να κερδίσει ο καλύτερος». Οι άλλες δύο ομάδες που ακολουθούν στο βαθμολογικό πίνακα παίζουν στις έδρες τους. Ο Αθηναϊκός θα φιλοξενήσει την Ελευσίνα και ο κόουτς των Βυρωνιωτών Τάσος Χατζηαγγελής τόνισε στους παίκτες του ότι δεν πρέπει να υποτιμήσουν τον αντίπαλο.

Στις Σέρρες η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχτεί τον Εθνικό. Ο Νίκος Αναστόπουλος επισήμανε ότι πρέπει να προσέξει η ομάδα του, αφού οι Πειραιώτες προέρχονται από μεγάλη νίκη σε βάρος του Ιάλυσου.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα παιχνίδια: Ιάλυσου-Καλλιθέας, Λάρισας-Αγ. Νικολάου, Παναιτωλικού-Καλαμαριάς, Αιγίου-Ολυμπιακού Βόλου, Αναγέννησης Καρδίτσας-Πιερικού (14.30), Νάουσας-Βέροιας. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15.00.


Ποδόσφαιρο - Α΄ Εθνική
Η μάχη της Κρήτης

Στο Ηράκλειο το μεγάλο ματς ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό

Δύσκολο ματς δίνει αύριο στο Ηράκλειο ο ΠΑΟ κόντρα στον ΟΦΗ
Δύσκολο ματς δίνει αύριο στο Ηράκλειο ο ΠΑΟ κόντρα στον ΟΦΗ
Κορυφώνεται η αγωνία για τις ομάδες που βρίσκονται στα υψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας στην 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α` Εθνικής που περιλαμβάνει σημαντικές «κόντρες» μεταξύ των πρωτοπόρων.

Η... μάχη της Κρήτης

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι που θα γίνει αύριο στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε μια «μονομαχία» κορυφής που είχε κάμποσα χρόνια να διεξαχθεί μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι Κρητικοί που προέρχονται από δυο σημαντικές νίκες επί ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που τους έδωσαν το δικαίωμα να φιγουράρουν μόνοι τρίτοι στη βαθμολογία, θέλουν τη νίκη που θα τους ανεβάσει στη δεύτερη θέση. Στο Ηράκλειο επικρατεί αναβρασμός και τα εισιτήρια του αγώνα αναμένεται μέχρι αύριο τουλάχιστον να έχουν εξαντληθεί. Αλλωστε οι φανατικοί οπαδοί του ΟΦΗ γνωρίζουν πολύ καλά ότι με νίκη η ομάδα τους μετά από αρκετά χρόνια έχει τις προϋποθέσεις να πιάσει τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Στα αγωνιστικά ο Ευγκέ Γκέραρντ θα στερηθεί των υπηρεσιών του τιμωρημένο Διγκόζη, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καθώς και του τραυματία Μητσόπουλου.

Στην αντίπερα όχθη, στον Παναθηναϊκό προσπαθούν να συνέλθουν από τον αγώνα με τη Λα Κορούνια την Πέμπτη. Και αυτό που τους απασχολεί δεν είναι τόσο ο αποκλεισμός από το ΟΥΕΦΑ αλλά η σωρεία χαμένων ευκαιριών, πολλές από τις οποίες κλασικές που πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Και μπορεί ο παράγοντας τύχη να αποτελεί σημαντική δικαιολογία για τους «πράσινους», όμως αυτό δε φθάνει... Ο Γιάννης Κυράστας επιδιώκει από τους παίκτες του να έχουν σήμερα μια ανάλογη εμφάνιση με αυτή της Πέμπτης, μόνο που στην τελική προσπάθεια να φανούν περισσότερο ικανοποιητική. Αλλωστε η νίκη είναι μονόδρομος για τους «πράσινους», αν θέλουν να παραμείνουν σε απόσταση αναπνοής από το ρετιρέ της βαθμολογίας. Στον αγωνιστικό τομέα ο σοβαρός τραυματισμός του Πφλίπσεν που θα μείνει τρεις μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης είναι το γεγονός που απασχολεί τον Ελληνα τεχνικό που πρέπει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος να βρει τον άξιο αντικαταστάτη του Γερμανού παίκτη. Οσον αφορά τον τραυματισμό του Ολιβάρεζ, το πρόβλημα στο μηνίσκο που τους παρουσιάστηκε στον παιχνίδι με τους Ισπανούς, στο «τριφύλλι» ευελπιστούν ότι δε θα του στερήσει τη συμμετοχή του στο αυριανό παιχνίδι.

Εύκολο έργο;

Θεωρητικά εύκολο έργο περιμένει τις δύο υπόλοιπες ομάδες του γκρουπ των πρωτοπόρων, αφού τόσο ο προπορευόμενος του πρωταθλήματος Ολυμπιακός όσο και ο τέταρτος της βαθμολογίας Αρης αγωνίζονται στις έδρες τους με αντιπάλους που είναι στα μέτρα τους. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο ΟΑΚΑ τον Πανηλειακό που δείχνει ιδιαίτερα δυνατός φέτος. Η πολύ καλή εμφάνιση στην Ιταλία και η νίκη κόντρα στη Γιουβέντους έχει ανεβάσει την ψυχολογία των πρωταθλητών, παρά την απώλεια της πρόκρισης. Ο Αλμπέρτο Μπιγκόν έχει ζητήσει από τους παίκτες του να δείξουν τη δέουσα προσοχή στο σημερινό αγώνα, αφού ο Πανηλειακός είναι επικίνδυνος αντίπαλος. Στην ομάδα του Πύργου κρατούν χαμηλούς τόνους για το σημερινό παιχνίδι και αποφεύγουν τα μεγάλα λόγια. Ο Μπάμπης Τεννές δε θα έχει στη διάθεσή του τους Τάτση και Ροζάλες που είναι τραυματίες.

Στο Χαριλάου ο Αρης θα φιλοξενήσει τον Εθνικό Αστέρα, ψάχνοντας τη νίκη βάλσαμο για τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις. Η παράδοση άνευ όρων κόντρα στον Παναθηναϊκό, καθώς και η άσχημη εμφάνιση των αναπληρωματικών στο φιλικό με την Καλαμαριά (ηττήθηκε με 3-1), έκανε τον προπονητή των «κιτρίνων» να βγει εκτός... εαυτού. Γεγονός είναι πάντως ότι ο Σέρβος τεχνικός ετοιμάζεται να κάνει αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό και έτσι τα παιχνίδια που ακολουθούν, αρχής γενομένης από το σημερινό, αποτελούν κρίσιμα τεστ για τους ποδοσφαιριστές.

Το ντέρμπι της Μακεδονίας

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο σημερινό πρόγραμμα παρουσιάζει και το παιχνίδι της Ξάνθης, όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ. Τα τελευταία χρόνια τα παιχνίδια των δύο ομάδων διακατέχονται από πάθος και ένταση και κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και τώρα. Στον ΠΑΟΚ, που βρίσκονται εν αναμονή της έλευσης Μπάγεβιτς, θέλουν να περάσουν χωρίς απώλειες από την Ξάνθη, αφού η προσπάθεια που κάνουν για να ανέβουν στη βαθμολογία δεν τους αφήνει και πολλά περιθώρια για στραβοπατήματα. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική, δε θέλουν με τίποτα να χάσουν και άλλους βαθμούς στην έδρα τους

Ξανά... Ροδίτισσα

Από το Μονακό στη Ρόδο... μετακομίζει η ΑΕΚ που για δεύτερη φορά σε 15 ημέρες καλείται να δώσει αγώνα στο σμαραγδένιο νησί. Ετσι αύριο οι [κιτρινόμαυροι» θα υποδεχτούν ως, τυπικά, γηπεδούχοι την Παναχαϊκή, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα φύγουν από το νησί με διαφορετικά συναισθήματα απ' ό,τι με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Ολυμπιακός-Πανηλειακός, Καβάλα-Πανιώνιος, Ιωνικός-Ηρακλής, Τρίκαλα-Προοδευτική (17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Αρης-Εθνικός Αστέρας, ΠΑΟΚ-Σκόντα Ξάνθη. ΔΕΥΤΕΡΑ: ΑΕΚ-Παναχαϊκή, ΟΦΗ-Παναθηναϊκός (17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15.00.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ