ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Νοέμβρη 2002
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Σαλονικιώτικο ντέρμπι

Ηρακλής και ΠΑΟΚ θα κοντραριστούν στη Ν. Ευκαρπία

Ηρακλής και ΠΑΟΚ θα κοντραριστούν στο γήπεδο του Μακεδονικού

Sportidea

Ηρακλής και ΠΑΟΚ θα κοντραριστούν στο γήπεδο του Μακεδονικού
Ωρες αγωνίας και έντασης με «φόντο» την κορυφή, αναμένεται να ζήσουν σήμερα οι παίχτες, οι προπονητές και οι φίλαθλοι εκείνων των ομάδων που στο πλαίσιο του κυρίως... πιάτου της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής θα κληθούν είτε να διατηρήσουν τα ηνία της κούρσας ή να πατήσουν τα κορυφαία πατώματα. Από τις αναμετρήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα και που αναμένεται να κρατήσουν «καρφωμένο» το βλέμμα των φιλάθλων μέχρι τη λήξη τους, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο. Πρόκειται για το σαλονικιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ και για την κόντρα του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο στη «Λεωφόρο».

Στο γήπεδο της Ν. Ευκαρπίας της Θεσσαλονίκης, ο Ηρακλής θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ ), με μοναδικό σκοπό τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή. Οι παίχτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος στηρίζεται φανερά πλέον και από τον πρόεδρο της ομάδας Ευάγγελο Μυτιληναίο, όλη τη βδομάδα που μας πέρασε προετοιμάζονταν συστηματικά για το σημερινό παιχνίδι, στο οποίο θεωρούν πολύ σημαντική την κατάκτηση των βαθμών. Οχι μόνο γιατί θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα τους κρατήσει σε υψηλά επίπεδα την αυτοπεποίθησή τους. Από την άλλη πλευρά, ο «Δικέφαλος» θεωρεί πως οι βαθμοί της νίκης σε έναν αγώνα με τον Ηρακλή θα του δώσουν... φτερά προκειμένου στη συνέχεια να παλέψει με περισσότερη όρεξη για να πετύχει τους στόχους του. Αλλωστε, οι παίχτες του Αγγελου Αναστασιάδη γνωρίζουν πολύ καλά πως ακολουθούν δύσκολες... μέρες, αφού για πέντε αγωνιστικές εντός έδρας δε θα έχουν τη συμπαράσταση του κόσμου τους, λόγω της τιμωρίας που επιβλήθηκε στο σύλλογο.

Δύο ώρες νωρίτερα, ακόμα μια κόντρα για... γερά νεύρα αναμένεται να κρατήσει αμείωτο έως την ολοκλήρωσή της, το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Ο ανανεωμένος, μετά την αλλαγή προπονητή, Παναθηναϊκός, υποδέχεται σήμερα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τον Πανιώνιο (17.00 ΑΛΦΑ), με την επιθυμία να συνεχίσει το αήττητο που έχει από τότε που ξανακάθισε στον πάγκο του ο Σέρτζιο Μαρκαριάν. Ολοι στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» πιστεύουν πώς ο αγώνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος, όμως ευελπιστούν πώς η καλή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αλλά και ο παράγοντας έδρα, θα τους βοηθήσουν τελικά να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να αναρριχηθούν κι άλλο στον πίνακα. Στην αντίπερα όχθη, οι Νεοσμυρνιώτες νιώθουν πώς τώρα που έχουν πάρει... φόρα, μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Εστω και αν ξέρουν πώς η αποστολή τους στη «Λεωφόρο» είναι μια από τις δυσκολότερες, ωστόσο αισιοδοξούν για τη νίκη, αφού η ιδέα της εξόδου στην Ευρώπη, τους έχει γίνει εμμονή και τους καθοδηγεί.

Στο μεταξύ, παρά το γεγονός ότι τα υπόλοιπα ματς δεν έχουν χαρακτήρα ντέρμπι, ωστόσο έχουν το δικό τους... χρώμα. Αλλωστε, σε αρκετές από αυτές υπάρχει μια... υποψία έκπληξης, ενώ σε άλλες τα φαβορί και τα αουτσάιντερ, δε διακρίνονται εύκολα. Στο Δημοτικό Γυμναστήριο της Νίκαιας (Νεάπολης) στον Πειραιά, η ευχάριστη, μέχρι στιγμής, έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, Προοδευτική, φιλοξενεί τον Ακράτητο (15.00), σε ένα παιχνίδι που προσφέρεται για συγκινήσεις. Οι αήττητοι έως τώρα γηπεδούχοι, το μόνο που έχουν σήμερα στο μυαλό τους, είναι να συνεχίσουν να μαζεύουν θετικά αποτελέσματα προκειμένου να διατηρηθούν κοντά στην κορυφή. Η ομάδα του Κορυδαλλού, μπορεί να κράτησε χαμηλούς τόνους στις αρχές της φετινής διοργάνωσης, όμως παρ' όλο που δεν το διατυμπανίζουν, στους κόλπους τους έχει ήδη αρχίσει να γεννιέται το ευρωπαϊκό... όνειρο. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα των Ανω Λιοσίων, σκοπεύει να παλέψει για τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, καθώς μετά την ήττα που υπέστη την περασμένη αγωνιστική από τον ΠΑΟΚ, το κλίμα έχει βαρύνει αρκετά και θέλει οπωσδήποτε να επαναφέρει στις τάξεις της την αισιοδοξία και την ηρεμία.

Σε άλλο παιχνίδι, τους τρεις πολύτιμους βαθμούς που θα τον βοηθήσουν να ξαναμπεί στο παιχνίδι της Ευρώπης, θα κυνηγήσει σήμερα στο Χαριλάου ο Αρης, κόντρα στην Καλλιθέα (15.00). Θεωρητικά οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί στην αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης, όμως γνωρίζουν πως φέτος οι «μικρές» ομάδες μπορούν να κάνουν τη... ζημιά και γι' αυτό ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» Γιώργος Φοιρός, ζήτησε από τους παίχτες του προσοχή. Παρόμοια συμβουλή πάντως, δηλαδή να μην υποτιμήσουν την Παναχαϊκή, έδωσε στους ποδοσφαιριστές της Ξάνθης ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Καραγεωργίου, για τη σημερινή αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ακριτικής πόλης (15.00). Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας είναι: ΠΑΣ Γιάννενα - Αιγάλεω (15.00), Ιωνικός - ΟΦΗ (17.00, ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά).

Β' ΕΘΝΙΚΗ
Εξοδος κινδύνου

Ο πρωτοπόρος Ατρόμητος δοκιμάζεται στις Σέρρες

Με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συναντήσεις συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

Αναμφισβήτητα το ντέρμπι της ημέρας θα γίνει στις Σέρρες. Εκεί ο νεανικός φέτος Πανσερραϊκός θα φιλοξενήσει τον πρωτοπόρο Ατρόμητο. Αναφερόμενος στις δυσκολίες του ματς ο τεχνικός των Μακεδόνων, Γ. Γεωργιάδης, τόνισε: «Παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Αλλωστε το γεγονός ότι είναι στην κορυφή λέει πολλά. Εμείς θα προσπαθήσουμε από την αρχή να πιέσουμε τον αντίπαλο και να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης, που θα μας πάνε ακόμη πιο ψηλά».

Από τη μεριά του ο προπονητής του Περιστερίου, Αντώνης Μανίκας, επισημαίνει: «Ο Πανσερραϊκός είναι ομάδα με ιστορία και ασφαλώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Είμαστε σε καλή κατάσταση, αυτό όμως δε σημαίνει ότι από τη μια στιγμή στην άλλη γίναμε πρωταθλητές. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο μπροστά του και ακόμη είναι νωρίς για προγνωστικά».

Σπουδαίο ματς θα γίνει και στην Καλαμαριά όπου ο Απόλλωνας θα φιλοξενήσει τον φιλόδοξο φέτος Φωστήρα. Ο προπονητής των Σαλονικιών, Ε. Αμορίν, αναφέρει: «Ο αντίπαλός μας έχει ξεκινήσει πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη ώστε να πλησιάσουμε ακόμη περισσότερο στην κορυφή».

Στην αντίπερα όχθη ο Νίκος Κουρμπανάς είπε για το «φονέα των γιγάντων»: «Η καλαμαριά είναι δυνατή στην έδρα της και από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Εμείς χρειαζόμαστε προσοχή και ηρεμία, ώστε να φύγουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα».

Στο Βόλο δοκιμάζεται η Χαλκηδόνα. Ο κόουτς του Ολυμπιακού Β., Νίκος Κουρκούνας, υποστήριξε: «Θέλουμε τη νίκη ώστε να ρεφάρουμε την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από την Καλαμάτα». Οσον αφορά τον προπονητή των Πειραιωτών, Γιώργο Παράσχο, τονίζει: «Σε κάθε ματς παίζουμε για το "τρίποντο". Το ίδιο θα κάνουμε και στο Βόλο. Ολα ελπίζω να πάνε καλά».

Ανοικτό ματς αναμένεται να γίνει στη Χαλκιδική μεταξύ Κασσάνδρας και Εθνικού Αστέρα. Ο Δανιήλ Παπαδόπουλος αναφερόμενος στο παιχνίδι είπε: «Χρειαζόμαστε τους βαθμούς της νίκης, ώστε να ξεφύγουμε από την επικίνδυνη ζώνη. Ελπίζω να τα καταφέρουμε». Ο ομόλογός του τεχνικός των Καισαριανιωτών, Β. Γούτης, τόνισε: «Κάθε ματς έχει διαφορετική δυσκολία. Εχουμε "διαβάσει" τον αντίπαλο και νομίζω ότι είμαστε σε θέση να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Στον Βύρωνα ο Αθηναϊκός, με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, θα υποδεχτεί τον Πατραϊκό. Ο Βασίλης Τζαλακώστας αλλά και ο ομόλογός του Ανδρέας Μιχαλόπουλος παραδέχτηκαν ότι το παιχνίδι και για τις δυο ομάδες είναι σημαντικό, αφού έχουν ανάγκη βαθμών.

Τέλος, στο Αίγιο η τοπική ομάδα θα κοντραριστεί με τον Πανηλειακό σε ένα παραδοσιακό πελοποννησιακό ντέρμπι.

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15.00.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
«Κόντρα» σε τρία μέτωπα

Σε τρία γήπεδα επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των φιλάθλων της Γ' Εθνικής σήμερα, με τη διεξαγωγή της 8ης αγωνιστικής.

Η... μητέρα των μαχών θα γίνει στα Μέγαρα, όπου σε έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών ο Βύζας θα υποδεχτεί το Θρασύβουλο. Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Θύμιος Γεωργούλης, τονίζει: «Θέλουμε τη νίκη και για λόγους πρεστίζ. Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος είναι ισχυρός, αφού είναι στην κορυφή. Κρίμα που δε θα υπάρχει κόσμος για να δει αυτό το ντέρμπι». Από τη μεριά του ο ομόλογός του της ομάδας της Φυλής, Σταύρος Ηλιόπουλος, επισήμανε: «Μπορεί στα Μέγαρα να μην υπάρχουν φίλαθλοι, όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε χαλαροί».

Το δεύτερο σημαντικό παιχνίδι θα γίνει στο Λιτόχωρο Κατερίνης, όπου ο Ποσειδώνας Νέων Πόρρων φιλοξενεί τους Λύκους. Το τρίτο σπουδαίο ματς θα γίνει στα Χανιά, με την τοπική ομάδα να αγωνίζεται απέναντι στη Νίκη Βόλου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής: Λεβαδειακός - Ναυπακτιακός, Εθνικός Πειραιά - Λάρισα, Εργοτέλης - Αχαρναϊκός, Αγ. Δημήτριος - Λεωνίδιο, Καστοριά - Αγροτικός Αστέρας, Τρίκαλα - Αγ. Νικόλαος, Μαρκό - Κιλκισιακός.

Οι αναμετρήσεις θα αρχίσουν στις 15.00.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ