ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2002
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Επικίνδυνες αποστολές σε Τουρκία - Ισπανία

Δύσκολες αποστολές για τους δυο εκπροσώπους μας περιλαμβάνει η σημερινή 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, που ακόμα δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης στη διοργάνωση, φιλοξενείται στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές Πίλσεν, ενώ ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ - ΑΕΚ (19.00)

Αλλιώς τον περιμένανε αυτόν τον αγώνα και αλλιώς ήρθαν τα πράγματα για τους «κιτρινόμαυρους». Ούτε ντέρμπι κορυφής, ούτε κρίσιμο παιχνίδι ούτε τίποτα από αυτά. Οι πέντε ήττες της Ενωσης κάνουν ακόμα και τη νίκη σήμερα να μοιάζει λίγη. Οσον αφορά τη βαθμολογία δηλαδή, γιατί ο Σάκοτα έχει άλλη γνώμη σχετικά με τα καλά μια ενδεχόμενης επιτυχίας στην Τουρκία. «Θα βελτιώσει την εικόνα μας και θα μας δώσει άλλον αέρα» τόνισε ο Ντράγκαν Σάκοτα που έχρισε την Εφές μια από τις τρεις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την πρώτη θέση του ομίλου.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (21.30)

Ενα παλιό γνώριμό τους θα βρουν αντιμέτωπο οι «ερυθρόλευκοι» σήμερα το βράδυ στη Μαδρίτη. Ο Ντράγκαν Τάρλατς μετά την επιτυχημένη πορεία στον Πειραιά φέτος, καλείται να βρίσκεται στην απέναντι πλευρά. Ο Σούμποτιτς που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα κάλεσε τους παίκτες του να δείξουν μεγάλο πάθος για την επικράτηση, που θα τους βάλει σε τροχιά πρόκρισης... «Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε στη νίκη. Μια νίκη που θα μας βοηθήσει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να θα αποτελέσει ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ 3-3
Ευρώπης... τέλος

Μόλις οχτώ λεπτά κράτησε για τον Ολυμπιακό το ευρωπαϊκό όνειρο και ο στόχος του να συνεχίσει το... ταξίδι στις διοργανώσεις της «Γηραιάς ηπείρου» μέσω του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχτηκαν ισόπαλοι 3-3 στη Ριζούπολη με τη Μακάμπι Χάιφα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, και αποχαιρέτησαν τις όποιες ελπίδες είχαν πριν την έναρξη του αγώνα για την κατάκτηση της 3ης θέσης στον όμιλό τους. Στην κρίσιμη για τους γηπεδούχους αναμέτρηση, η ομάδα του Σρέτσκο Κάτανετς μπήκε δυναμικά και από πολύ νωρίς έδειξε απειλητικές διαθέσεις. Μια αντεπίθεση όμως των φιλοξενουμένων ήταν η αρχή του τέλους για τις ευρωπαϊκές προσδοκίες των «ερυθρολεύκων». Στο 9ο λεπτό, η ομάδα του Ιτζχάκ Σουμ άνοιξε το σκορ με γκολ του Μπαντίρ, ενώ με ακόμα μία κόντρα επίθεση, ένα λεπτό αργότερα, κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Αγιεγκμπένι και ουσιαστικά να στερήσει από τον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να αποφύγει το δρόμο του αποκλεισμού. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν. Καρπός των προσπαθειών τους ήταν να μειώσουν σε 2-1 με τον Αλεξανδρή (37`), όμως ένα γκολ του Κατάν (41`) τους έστειλε στα αποδυτήρια με το 3-1 σε βάρος τους. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν περισσότερο πείσμα και θέληση από τους φιλοξενούμενους να πάρουν τη νίκη, κάτι που εκφράστηκε με πολλαπλές επιθετικές ενέργειες. Δύο από αυτές «καρποφόρησαν» όταν ο Νινιάδης (51') και ο Αντζας (79'), βρήκαν τα δίχτυα του Αουάτ.

Τις κίτρινες κάρτες του Ολλανδού Ρενέ Τέμινκ αντίκρισαν οι Ντρασένα, Τζόρτζεβιτς, Κατάν, Αγιεγκμπένι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζιοβάνι (72' Οφορίκουε), Τζόρτζεβιτς, Ντρασένα, Αντζας, Ζέτερμπεργκ (46' Νινιάδης), Αλεξανδρής.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Αουάτ, Χαράζι, Μπενάντο, Μπαντίρ, Κέισε, Αγιεγκμπένι, Ρόσο, Εγιοφόρ, Κατάν (68' Ζάντμπεργκ), Πραλίγιαν (80' Αλμοσνίνο), Ζάνο.

  • Τα άλλα αποτελέσματα: Φέγενορντ - Νιούκαστλ 2-3, Ντιναμό Κιέβου - Γιουβέντους 1-2, Μάντσεστερ Γ. - Λεβερκούζεν 2-0, Μπαρτσελόνα - Γαλατάσεράι 3-1, Λοκομοτίβ Μόσχας - Κλαμπ Μπριζ 2-0.

Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΠΑΟ
Θέλει νίκη - πρόκριση

Αισιόδοξος πως αν ο Παναθηναϊκός παρουσιαστεί δυναμικός και με καλή ψυχολογική κατάσταση στη «Λεωφόρο» θα καταφέρει να πάρει τη νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσέ από το... πρώτο ημίχρονο, παρουσιάστηκε χτες στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, ο τεχνικός των «πρασίνων» Σέρτζιο Μαρκαριάν. Με αφορμή το σημερινό κρίσιμο επαναληπτικό με τον τουρκικό σύλλογο (21.00, ΕΤ-1) στο πλαίσιο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο Ουρουγουανός προπονητής ανέφερε πώς η ομάδα του αν και μπορεί να προκριθεί με δύο αποτελέσματα, ωστόσο θα παλέψει μόνο για τη νίκη «Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Το αποτέλεσμα της Τουρκίας είναι καλό για μας και θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε να "κρατήσουμε" το αποτέλεσμα ούτως ώστε να προκριθούμε. Ομως πρέπει να κυνηγήσουμε τον αγώνα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει, όπως ξέρει να παίζει, κόντρα σε μεγάλες ομάδες, και η Φενέρμπαχτσέ είναι πολύ δυνατή ομάδα». Στη συνέχεια, ο ίδιος επισήμανε τους κινδύνους του αγώνα, αλλά παράλληλα τόνισε πώς το «τριφύλλι» δεν πρέπει να φοβηθεί τίποτα: «Οι αντίπαλοί μας, πιστεύω πώς θα παρουσιαστούν στο γήπεδό μας πολύ περισσότερο μαχητικοί, συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα. Οι παίχτες μου πρέπει να παίξουν με το μυαλό στον αγώνα και με τα μάτια ανοιχτά, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα». Οσον αφορά στην περίπτωση Κωνσταντίνου, δηλαδή στον αποκλεισμό του από την αποστολή, ο Σέρτζιο Μαρκαριάν τόνισε: «Ο Κωνσταντίνου δεν ήταν σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση για να παίξει. Ηταν προτιμότερο λοιπόν να αποκλειστεί παρά να καθίσει στον πάγκο. Με τι ψυχολογία θα έπαιζε; Δε φοβάμαι για την κατάσταση των άλλων παιχτών. Οι Ολισαντέμπε, Βλάοβιτς, Κόλκα, Μπόατεγκ και Βαζέχα, βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό το γνωρίζω από πρώτο χέρι». Στο μεταξύ, ο Ολισαντέμπε θεωρείται ως φαβορί για την αντικατάσταση του Κύπριου άσου στην επίθεση του Παναθηναϊκού, ωστόσο δεν αποκλείεται αν οι «πράσινοι» παραταχθούν με ενισχυμένη άμυνα τότε μια θέση στην 11άδα να πάρει ο Γιάννης Γκούμας.

Από την άλλη πλευρά, έτοιμοι να βρεθούν αντιμέτωποι με την πρόκληση του «Απόστολος Νικολαΐδης», δηλώνουν οι παίχτες και ο προπονητής της Φενέρμπαχτσέ, Βέρναντ Λόραντ, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου είπε χαρακτηριστικά: «Ηρθαμε για την πρόκριση και δεν πρόκειται να επηρεαστούμε από τον κόσμο».


Μ. ΒΩΣΣΟΥ

ΠΑΟΚ
Με πίστη στη Ζυρίχη

H πίστη για την πρόκριση είναι το στοιχείο που κυριαρχεί στην αποστολή του ΠΑΟΚ ενόψει του σημερινού επαναληπτικού αγώνα με την Γκρασχόπερς στη Ζυρίχη (21.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η ρευστή νίκη της ελληνικής ομάδας με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι φέρνει τις δυο ομάδες σχεδόν στην ίδια θέση, αφού το προβάδισμα του ΠΑΟΚ αντισταθμίζεται με το γεγονός ότι οι Ελβετοί παίζουν στην έδρα τους. Παρ' όλα αυτά, στο «Δικέφαλο» δε χάνουν την αισιοδοξία τους, τονίζοντας ότι ο στόχος της ομάδας είναι η νίκη και όχι η διατήρηση του σκορ του πρώτου αγώνα. «Είναι ένα καθοριστικό παιχνίδι. Σίγουρα σεβόμαστε τον αντίπαλο και ξέρουμε πως η δουλιά μας δε θα είναι εύκολη. Πιστεύω και ελπίζω όμως ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι αυτός που πρέπει. Αν είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι μπορούμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Αν πάμε εκεί για να είμαστε απλώς προσεκτικοί και να μείνουμε στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, τότε θα έχουμε πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αγγελος Αναστασιάδης. Τα ευχάριστα νέα για τον Ελληνα τεχνικό είναι ότι θα έχει τελικά στη διάθεσή του τους Καφέ και Φουτσίνι οι οποίοι ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους. Αντίθετα, ο Ουντέζε αν και βρίσκεται στην αποστολή εντούτοις συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ίωση. Σημειώνεται τέλος ότι στο πλευρό των Θεσσαλονικέων θα βρεθούν και περίπου 1.500 οπαδοί τους.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 2-1
Η μεγάλη ανατροπή

Την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, πανηγύρισε χτες στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος ύστερα από τη νίκη που πήρε στο... παραπέντε κόντρα στον Ηρακλή, με 2-1. Οι «κυανέρυθροι», οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν τη διπλή ευκαιρία των αντιπάλων τους να προκριθούν είτε με ισοπαλία με τέρματα, είτε με νίκη μετά το ισόπαλο 0-0 του πρώτου αγώνα, παρουσιάστηκαν αγχωμένοι στην αρχή της αναμέτρησης και όλα έδειχναν ότι θα είχαν ένα δύσκολο απόγευμα. Ο «γηραιός» στο πρώτο ημίχρονο ήταν περισσότερο μαχητικός και μετά το τέρμα που σημείωσε μόλις στο 4ο λεπτό ο Χάγκαν με κεφαλιά «ψαράκι», φάνηκε ότι είχε την πρόκριση στο... τσεπάκι. Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν παρέδωσαν τα όπλα και με ψυχραιμία ανέβασαν ρυθμό και ξαναμπήκαν στο... παιχνίδι με το 1-1 που σημείωσε ο Σίλιακ (73') με αριστερό σουτ. Η πρόκριση για την ομάδα του Γιόζεφ Μπουμπένκο ήρθε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης (90') με γκολ που πέτυχε ο Μπουλούτ.

  • Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου πέρασε χτες ο Εθνικός Αστέρας που επικράτησε στην παράταση του Εργοτέλη στην Καισαριανή με 3-0. Ο κανονικός αγώνας έληξε 2-0.
ΑΕΚ
Βλέπει μπροστά

Και η ζωή συνεχίζεται. Αυτό είναι το πνεύμα στο οποίο (προσπαθούν να) κινούνται πλέον στην ΑΕΚ. Το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί παρελθόν και μπροστά τους υπάρχει πρωτάθλημα, κύπελλο και ΟΥΕΦΑ. Βέβαια το κεφάλαιο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι εύκολο να κλείσει τόσο νωρίς. Χθες η «κιτρινόμαυρη» αποστολή επέστρεψε από τη Ρώμη και στον απολογισμό του ο Νικολαΐδης απέδωσε τον αποκλεισμό στην ατυχία: «Μας έλειπε η τύχη. Σαν ομάδα δε μας έλειπε ούτε η ψυχολογία, ούτε η νοοτροπία που χρειάζεται σε τέτοιους αγώνες και μάλιστα κάποιοι παίκτες έπαιζαν για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πάμε για πρωτάθλημα φέτος. Μόνος στόχος μας είναι ο τίτλος. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει πήχης. Εκεί σημασία έχει να χαιρόμαστε κάθε παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο Μπάγεβιτς ανέφερε: «Πραγματοποιήσαμε πολύ καλές εμφανίσεις σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε πικραμένοι που δεν καταφέραμε τελικά να προκριθούμε. Στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ».

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα εύκολα δύσκολα έκανε χτες στο γήπεδο του Σπόρτιγκ ο Παναθηναϊκός αλλά τελικά κατάφερε να επικρατήσει της Μάλαγα με 77-65 έχοντας κορυφαίο τον Ιμπραήμ Κουτλουάι. Οι «πράσινοι» αν και στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού είχαν το πάνω χέρι και κατάφεραν να προηγηθούν με 40-29 στο ημίχρονο, εντούτοις στην τελευταία περίοδο του παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Η ομάδα του Μάλκοβιτς ισοφάρισε σε 55-55, οκτώ λεπτά πριν το τέλος. Εκεί όμως ήταν η ώρα του Τούρκου παίκτη που σε συνεργασία με τον Μίντλετον αλλά και την έμπνευση του Ομπράντοβιτς να χρησιμοποιήσει τον Μπιούφορντ σαν «τεσσάρι», κράτησε όρθιους τους «πράσινους».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ