ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Μαζικός, παλλαϊκός γιορτασμός
  • Ανοίγουν σήμερα οι πύλες του Ιδρύματος για τον τριήμερο γιορτασμό
  • Την Κυριακή η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία

Ανοίγει από σήμερα και για τρεις μέρες η είσοδος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από την οδό Πατησίων, ο χώρος - σύμβολο της ιστορικής εξέγερσης του 1973, όπου ξεκινάει ο τριήμερος γιορτασμός της ηρωικής επετείου, με κορύφωση τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία την Κυριακή 17 του Νοέμβρη, στις 3 μ.μ., από το Πολυτεχνείο στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Και τις τρεις μέρες θα λειτουργούν εκθέσεις φωτογραφίας, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν αυτές της Προοδευτικής Ενωσης Μητέρων Ελλάδας και της ΚΝΕ, στο κτίριο «Γκίνη», ενώ θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις. Γύρω στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, θα ξεκινήσει η καθιερωμένη ομιλία εκ μέρους της Πρυτανείας του Ιδρύματος και η ανάγνωση της διακήρυξης του φετινού γιορτασμού κι αμέσως μετά θα ξεκινήσει η πορεία.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου γιορτάζεται επίσης σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας, ενώ πλήθος φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στις τριήμερες εκδηλώσεις του γιορτασμού και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Συγκεκριμένα, οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων Μεθοδολογίας της Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ), Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ), Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας (ΤΕΑΠΗ - Νηπιαγωγών), Φυσικού, Γεωλογικού και της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Παντείου, Πανεπιστημίου Πειραιά, Γεωπονικής και οι περισσότεροι σύλλογοι του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αποφάσισαν μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις να συμμετάσχουν αγωνιστικά και στο φετινό γιορτασμό, με κορύφωση την πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Αντίστοιχα, μηνύματα και ανακοινώσεις για την επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου και τη συμμετοχή τους στο γιορτασμό εξέδωσαν, το ΠΑΜΕ, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ), η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, της οποίας η Επιτροπή Νέων πραγματοποιεί σήμερα στις 6:30 μ.μ., εκδήλωση στα γραφεία της, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Παρασκευαστών (ΕΤΕΠ) του Πανεπιστημίου Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Νομού Αττικής - Πειραιά και Νήσων, που έχει κηρύξει για σήμερα στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη 1 μ.μ. και η Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου.

Το ΠΑΜΕ στο γιορτασμό

Τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου, το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία και τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικά το «παρών» στις εκδηλώσεις και κυρίως στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία την Κυριακή.

Το ΠΑΜΕ, μαζί με πολλά από τα σωματεία που συμμετέχουν σ' αυτό, θα καταθέσουν στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου σήμερα, στις 6 το απόγευμα.

  • Η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, μεθαύριο Κυριακή, είναι στις 2 μ.μ., στα Χαυτεία.
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Σήμερα η εκδήλωση στην αίθουσα «Γκίνη»

Σήμερα πραγματοποιείται η εκδήλωση - συζήτηση της Επιτροπής Αθήνας της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», στο πλαίσιο του τριήμερου γιορτασμού, μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση γίνεται στην αίθουσα «Γκίνη», στις 6 το απόγευμα κι έχει θέμα: «29 χρόνια μετά συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη του 2003 στη Θεσσαλονίκη». Θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Τάσος Φωτόπουλος, μέλος της ΠΕ της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, Πολύβιος Τσίρκας, εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ, Χάρης Παπαμάργαρης, μέλος της Επιτροπής «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ.

Προσυγκέντρωση της ΚΝΕ

Η προσυγκέντρωση της ΚΝΕ για τη μεθαυριανή αντιιμπεριαλιστική πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, είναι στις 2 μ.μ., στην Πατησίων, στο ύψος του «Μινιόν».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ