ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2002
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Διπλή επίθεση κατά ισραηλινών στόχων

Την «Αλ Κάιντα» «δείχνουν» οι ισραηλινές και κενιατικές αρχές πίσω από την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε ξενοδοχείο της Μομπάσα και την ταυτόχρονη αποτυχημένη επίθεση με ρουκέτες εναντίον ισραηλινού επιβατηγού αεροσκάφους που απογειωνόταν από το αεροδρόμιο της πόλης

Πάνω, Κενιάτες αστυνομικοί κοντά στα πτώματα των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση. Αριστερά, συντρίμμια έξω από το ξενοδοχείο

Associated Press

Πάνω, Κενιάτες αστυνομικοί κοντά στα πτώματα των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση. Αριστερά, συντρίμμια έξω από το ξενοδοχείο
ΝΑΪΡΟΜΠΙ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Δύο ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων συγκλόνισαν, χτες νωρίς το πρωί, την περιοχή Μομπάσα της Κένια. Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε ξενοδοχείο ισραηλινής ιδιοκτησίας, που φιλοξενεί, κυρίως, Ισραηλινούς τουρίστες. Αντίθετα, τυχεροί φάνηκαν οι επιβάτες και το πλήρωμα ισραηλινού αεροσκάφους, που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Μομπάσα με προορισμό το Τελ Αβίβ. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Κυβέρνηση Οικουμενικής Παλαιστίνης στην Εξορία - Παλαιστινιακός Στρατός», αλλά οι ισραηλινές και κενιατικές αρχές «έδειχναν» ως πρώτο ύποπτο την «Αλ Κάιντα», που, αν και έχει επανειλημμένως καταφερθεί εναντίον του Ισραήλ, δεν έχει ποτέ πλήξει ισραηλινό στόχο.

Ηταν νωρίς το πρωί και μόλις είχε φτάσει στο τριώροφο ξενοδοχείο «Παραντάις», στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Ινδικού Ωκεανού Κικαμπάλα, 24 χλμ. βορείως της Μομπάσα, ένα γκρουπ Ισραηλινών. Παραδοσιακοί χορευτές τούς υποδεχόταν με κενιατικούς χορούς. Εκείνη τη στιγμή, ένα όχημα 4Χ4 έσπασε την είσοδο και μπήκε στο χώρο του ξενοδοχείου. Ο ένας επιβάτης κατέβηκε και προχώρησε προς το χώρο της ρεσεψιόν, όπου και ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα εξερράγη και το αυτοκίνητο, που ήταν παγιδευμένο, μαζί με τους άλλους δύο επιβαίνοντες. Ακολούθησε χάος και προκλήθηκε πυρκαγιά που έσβησε μετά από αρκετή ώρα, ενώ μεγάλο μέρος του κτιρίου μετατράπηκε σε συντρίμμια. Αυτόπτες μάρτυρες ανάμεσα στους επιζώντες υποστήριζαν ότι οι 3 καμικάζι είχαν αραβικά χαρακτηριστικά.

Associated Press

Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι, 8 Κενιάτες (κυρίως μέλη του χορευτικού συγκροτήματος), 3 Ισραηλινοί, εκ των οποίων οι 2 έφηβοι, και οι 3 καμικάζι, ενώ τραυματίστηκαν άλλα 80 άτομα, εκ των οποίων αρκετοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Εκπρόσωπος του ξενοδοχείου δήλωνε ότι μέλη του προσωπικού είδαν την ώρα της επίθεσης ένα μικρό αεροπλάνο να ίπταται πάνω από το κτίριο, και μάλιστα υποστήριζε ότι έριξε 3 πακέτα με βόμβες: Το ένα έπεσε στην πισίνα, το δεύτερο στην οροφή και το τρίτο στον ωκεανό. Η πληροφορία αυτή δε διασταυρώθηκε ακόμη. Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι ένα μικρό αεροπλάνο κατέπεσε στην περιοχή της Μομπάσα, τραυματίζοντας 7 άτομα, αλλά οι κενιατικές αρχές δεν ήταν σε θέση να συνδέσουν μετά βεβαιότητας τα δύο περιστατικά.

Ρουκέτες εναντίον τσάρτερ

Μερικά λεπτά πριν την επίθεση αυτοκτονίας στο ξενοδοχείο, επίθεση με ρουκέτες δέχτηκε ένα Μπόινγκ 757 της ισραηλινής εταιρίας «Αρκια» ενώ απογειωνόταν από το αεροδρόμιο της Μομπάσα. Οι 261 επιβάτες και τα 10 μέλη του πληρώματος έφθασαν σώοι στο Τελ Αβίβ μετά από 5 ώρες. Οπως δήλωσε ο πιλότος Ράφι Μάρικ, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία της απογείωσης, είδε δύο ίχνη από άσπρο καπνό κοντά στο αριστερό φτερό, ενώ επιβάτες δήλωναν ότι άκουσαν κρότο έκρηξης. Αμέσως, ζήτησε άδεια να προσγειωθεί στο Ναϊρόμπι για έλεγχο αλλά μετά από συνεννόηση με τις ισραηλινές αρχές μετέβη κατευθείαν στο Τελ Αβίβ. Η εταιρία «Αρκια» πραγματοποιεί εβδομαδιαία δρομολόγια Μομπάσα-Τελ Αβίβ, καθώς το κενιατικό θέρετρο είναι από τους αγαπημένους προορισμούς των Ισραηλινών τουριστών.

Οι κενιατικές αρχές ανακοίνωσαν ότι, μόλις 2 χλμ. από το αεροδρόμιο της Μομπάσα, ανακάλυψαν τις θήκες από 2 ρουκέτες που εκτοξεύονται αφού τοποθετηθούν στον ώμο. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωναν ότι είδαν στην περιοχή άνδρες με αραβικά χαρακτηριστικά.

Με φαξ προς τα διεθνή πρακτορεία στη Βηρυτό η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Στρατός της Παλαιστίνης» δήλωνε ότι «δύο ομάδες της έχουν μεταβεί στην Κένια για να πλήξουν ισραηλινά συμφέροντα», τονίζοντας ότι στόχος είναι «να ακουστεί η φωνή των Παλαιστινίων προσφύγων, τη μέρα της 55ης επετείου από την απόφαση για διχοτόμηση της Παλαιστίνης». Η αυθεντικότητα της ανακοίνωσης δεν επιβεβαιώθηκε, ενώ ο εκπρόσωπος της Φατάχ, στο Λίβανο, δήλωνε άγνοια για τη συγκεκριμένη οργάνωση και εκτιμούσε ότι πρόκειται για απόπειρα να εμπλακούν οι Παλαιστίνιοι.

«Αλ Κάιντα» βλέπουν Κένια - Ισραήλ, επιφυλακτική η Ουάσιγκτον

«Θα πολεμήσουμε όλους όσοι κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο Κενιάτης Πρόεδρος, Ντάνιελ άραπ Μόι, ενώ ο αντιπρόεδρος, Μουσάλια Μουνταβάντι, υποστήριζε ότι η κυβέρνησή του είχε δεχτεί προειδοποιητικές αναφορές, τους τελευταίους μήνες, για την πιθανότητα «τρομοκρατικών επιθέσεων». Κενιάτες αξιωματούχοι εμφανίζονταν σχεδόν βέβαιοι ότι οι επιθέσεις είναι έργο της «Αλ Κάιντα» και επικαλούνταν τη βομβιστική επίθεση του 1998 στην αμερικανική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι (219 νεκροί, 5.000 τραυματίες), η οποία αποδόθηκε στην «Αλ Κάιντα», όπως και την ταυτόχρονη επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη γειτονική Τανζανία (12 νεκροί). Οι κενιατικές αρχές αρχικά ανακοίνωσαν ότι είχαν συλληφθεί 2 ύποπτοι, αλλά, αρκετές ώρες αργότερα, η πληροφορία αμφισβητούνταν.

«Θα πιάσουμε τους ενόχους», δήλωνε κατηγορηματικά ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Σαούλ Μοφάζ, ενώ ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, Ζολμάν Σοβάλ, παραδεχόταν ότι ήταν μια από τις ελάχιστες φορές που οι ισραηλινές υπηρεσίες δεν είχαν εντοπίσει κανένα ανησυχητικό στοιχείο αφού «και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και κατά του αεροσκάφους μπορεί κανείς να τα βρει και σε ένα πολυκατάστημα». Για «σοβαρή κλιμάκωση της τρομοκρατίας κατά του Ισραήλ» έκανε λόγο ο ΥΠΕΞ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που επικέντρωσε στην επίθεση εναντίον του αεροσκάφους και προειδοποίησε ότι οι αερομεταφορές όλων των χωρών βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο.

Οι ισραηλινές αρχές στρέφουν τις υποψίες τους στην «Αλ Κάιντα», αν και ο Νετανιάχου άφησε αιχμές και κατά της λιβανικής «Χεζμπολάχ», υποστηρίζοντας ότι έχει χρησιμοποιήσει ανάλογες απόπειρες να πλήξει ισραηλινά αεροσκάφη. Οπως έγινε γνωστό, πάντως, ο Σαρόν διέταξε τη Μοσάντ να αναλάβει την έρευνα.

Τη διπλή επίθεση καταδίκασαν οι ΕΕ, Ρωσία, Βρετανία και Γαλλία, καλώντας όλες σε πάταξη της παγκόσμιας τρομοκρατίας. Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε και η Ουάσιγκτον αν και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Γκόρντον Τζοντρόε, τόνιζε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εμπλακεί ή όχι η "Αλ Κάιντα"» και εξέφρασε την προθυμία της Ουάσιγκτον να βοηθήσει στις έρευνες.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Υπό σκιά επιθέσεων η εσωκομματική αναμέτρηση στο «Λικούντ»

Η ώρα της ψηφοφορίας για τον Μπ. Νετανιάχου

Associated Press

Η ώρα της ψηφοφορίας για τον Μπ. Νετανιάχου
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ - ΜΠΕΪΤ ΣΕΑΝ.--

Οι επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων στην Κένυα, αλλά και η επίθεση Παλαιστινίων ενόπλων, σε εκλογικά γραφεία του κόμματος «Λικούντ» σε πόλη του Βορείου Ισραήλ, επισκίασαν τη χτεσινή ολοήμερη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του «Λικούντ».

Νωρίς το απόγευμα, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τον νέο ηγέτη του «Λικούντ», στα τοπικά γραφεία του κόμματος στην πόλη Μπέιτ Σεάν, δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των γραφείων. Από τον καταιγισμό των πυρών σκοτώθηκαν 5 Ισραηλινοί και τραυματίστηκαν, τουλάχιστον, άλλοι 36, εκ των οποίων οι 11 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν, με τη σειρά τους, από τα πυρά Ισραηλινών αστυνομικών και ενόπλων περαστικών. Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ο ένας φορούσε και ζώνη με εκρηκτικά, η οποία, όμως, δεν εξερράγη, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν και τον ήχο από 2 χειροβομβίδες.

Η επίθεση στο εκλογικό κέντρο του «Λικούντ» στην Μπέιτ Σεάν σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τη διπλή επίθεση εναντίον ισραηλινού ξενοδοχείου και ισραηλινού αεροσκάφους στη Μομπάσα της Κένυα. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σε έκτακτη τηλεοπτική του εμφάνιση, υπογράμμισε ότι οι ισραηλινές αρχές «έχουν στοιχεία ότι η Π. Αρχή, οι αραβικές χώρες και τρομοκρατικές οργανώσεις επιδιώκουν, μέσα από την τρομοκρατία, να επηρεάσουν τη δημοκρατική διαδικασία των ισραηλινών πρόωρων εκλογών στις 28 Ιανουαρίου», χωρίς, όμως, να διευκρινίσει πώς ακριβώς επηρεάζεται η εκλογική διαδικασία, ενώ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Σαρόν κάλεσε τα μέλη του «Λικούντ» να μην υποκύψουν στις «πιέσεις των τρομοκρατών» και να μεταβούν κανονικά στα εκλογικά γραφεία του κόμματος, ανά το Ισραήλ, για να ψηφίσουν τον νέο ηγέτη τους.

Την ευθύνη για την επίθεση στην Μπέιτ Σεάν ανέλαβε η οργάνωση «Ταξιαρχίες του Αλ Ακσα», που με ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι πρόκειται για πράξη εκδίκησης «για τη δολοφονία των 2 στελεχών των Ταξιαρχιών και της Χαμάς, πριν από ένα 24ωρο στην Τζενίν». Αμεση ήταν και η αντίδραση της Π. Αρχής, η οποία καταδίκασε την επίθεση και τη δολοφονία Ισραηλινών πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι «τέτοιες πράξεις βλάπτουν τον παλαιστινιακό λαό και τους στόχους του».

Υπό το βάρος των αλλεπάλληλων επιθέσεων, η ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα του «Λικούντ» επρόκειτο να συνεχιστεί μέχρι το βράδυ, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σήμερα το μεσημέρι. Παρ' όλα αυτά, όλες οι δημοσκοπήσεις, που αναμένεται να επιβεβαιωθούν και από τα έξιτ πολς, έδειχναν ότι η επικράτηση του Αριέλ Σαρόν στην ηγεσία του «Λικούντ» επί του νυν ΥΠΕΞ Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα είναι κάτι περισσότερο από άνετη, αν και η συμμετοχή στην ψηφοφορία ήταν εξαιρετικά χαμηλή.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το μεγάλο λάθος στην τακτική του Νετανιάχου, που στήριξε το σύνολο της επίθεσής του κατά του Σαρόν στη σκληρή πολιτική εναντίον των Παλαιστινίων, δεν ήταν τόσο η δέσμευσή του να απελάσει τον Αραφάτ όσο η αντίθεσή του στην ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, θέση που έχει υιοθετήσει το Κουαρτέτο των διαμεσολαβητών (ΕΕ - ΗΠΑ - ΟΗΕ - Ρωσία) και ο Σαρόν, με τους δικούς του όρους έχει αποδεχτεί. Η αντίθεση του Νετανιάχου εκλήφθηκε, συνεχίζουν, από τα μέλη του «Λικούντ» ως έλλειψη ρεαλισμού.

«Κατηγορώ»

Αλλεπάλληλες παρενοχλήσεις και περιστατικά βίας από τον ισραηλινό στρατό εναντίον μελών οργανώσεων αρωγής, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Ελληνες «Γιατροί του Κόσμου». Τονίζουν ότι τα ασθενοφόρα της Ερυθράς Ημισελήνου γίνονται στόχος, παρεμποδίζονται στις μετακινήσεις, υποβάλλονται σε πολύωρους ελέγχους και κακοποιούνται οι ιατρικές ομάδες. Επίσης, στην ανακοίνωση καταγγέλλονται εισβολές Ισραηλινών στρατιωτών στα σπίτια μελών οργανώσεων αρωγής και σε γραφεία οργανώσεων, όπου καταστράφηκε και ιατρικό υλικό. Οι «Γιατροί του Κόσμου» επισημαίνουν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι πρακτικά αδύνατο στις υπηρεσίες αρωγής να προσφέρουν βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό, όπως υποτίθεται ότι μπορούν να κάνουν με βάση τις διεθνείς συνθήκες.

ΙΤΑΛΙΑ
Χιλιάδες οι άστεγοι

Πάνω από 10.000 είναι οι άστεγοι στη Βόρεια Ιταλία από τις πλημμύρες που πλήττουν την περιοχή από τις αρχές της βδομάδας. Η βροχή ουσιαστικά δε σταμάτησε από τη Δευτέρα, προκαλώντας πλημμύρες, κατολισθήσεις και διακοπή της συγκοινωνίας. Οι περιφέρειες που επλήγησαν ιδιαίτερα είναι οι Λομβαρδία, Εμίλια Ρομανία, Φριούλι, Βένετο.

Η ανησυχία είναι έκδηλη στις περιοχές γύρω από τις λίμνες του Κόμο και Ματζιόρε που υπερχείλισαν σε αρκετά σημεία. Κρίσιμη είναι και η κατάσταση σε αρκετές πόλεις, όπως το Πορντενόνε, όπου σε αρκετές συνοικίες το νερό έφθασε τα 3 μέτρα. Ακόμη και στο Μιλάνο πολλές συνοικίες είχαν αποκλειστεί και μόνο χτες η κατάσταση βελτιώθηκε.

Τώρα ο κίνδυνος μετατίθεται στον Πάδο ποταμό, ο οποίος ξεπέρασε τα όρια ασφαλείας και υπερχείλισε. Στις όχθες του Πάδου και σε κοντινή απόσταση, υπάρχουν πάρα πολλοί αγροτικοί οικισμοί και χωριά, που βρίσκονται υπό άμεσο κίνδυνο. Η υπηρεσία της πολιτικής άμυνας διέταξε την εκκένωσή τους. Αν τελικά οι βροχοπτώσεις συνεχιστούν, τότε σίγουρα ο Πάδος θα προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Μέχρι στιγμής, οι ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες ξεπερνούν τα 200.000.000 ευρώ και μαζί μ' αυτές στις πόλεις και άλλες περιοχές φθάνουν τα 500 εκατ. ευρώ.

ΚΟΝΓΚΟ
Θανατηφόρες επιδημίες

ΚΙΓΚΑΛΙ.--

Το θάνατο 185 ανθρώπων είχε σαν αποτέλεσμα το ταυτόχρονο ξέσπασμα επιδημιών μηνιγγίτιδας και γρίπης στο Κονγκό, στην περιοχή, που ελέγχεται από τους στασιαστές. Προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, πραγματοποιούνται έρευνες, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και το υπουργείο Υγείας της χώρας. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για αποστολή φαρμακευτικής βοήθειας στην περιοχή, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια του εμφυλίου, μετρά 2.500.000 νεκρούς, θάνατοι που στη συντριπτική τους πλειοψηφία οφείλονται σε αρρώστιες και πείνα.

ΓΑΛΛΙΑ
Προσπάθεια ευφημισμού των απολύσεων

ΠΑΡΙΣΙ.--

Προκλητική ήταν η απάντηση της κρατικής, κατά το 55%, γαλλικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών, «France Telecom», στο άρθρο της εφημερίδας «Le Figaro», που κατηγορεί την εταιρία, για σχεδιασμό 45.000 απολύσεων. Η εταιρία επιχείρησε να παρουσιάσει το λύκο με στολή προβάτου, δηλώνοντας «ότι δε θα προχωρήσει σε απολύσεις, αλλά στην πρόωρη συνταξιοδότηση 20.000 εργαζομένων», στην επόμενη τριετία, στα πλαίσια προσπάθειας οικονομικής εξυγίανσης της εταιρίας, που το χρέος της φτάνει τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ. Γεγονός, που σημαίνει ότι τους αφήνει στο δρόμο, χωρίς να τους δίνει άλλη επιλογή. Σύμφωνα, μάλιστα, με δηλώσεις των υπευθύνων της εταιρίας, επρόκειτο να δοθεί στη δημοσιότητα σχέδιο «οικονομικής ανάκαμψης»...

ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Ρόλο μεσολαβητή στον πόλεμο της Κολομβίας αναζητεί ο Γκουτιέρες

ΚΙΤΟ.-

Να μεσολαβήσει στον πόλεμο της κυβέρνησης του Προέδρου της Κολομβίας Αλβάρο Ουρίμπε με τους αριστερούς αντάρτες, πρότεινε χτες ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Εκουαδόρ, Λούσιο Γκουτιέρες. Ο Γκουτιέρες, που εκλέχτηκε με μεγάλο ποσοστό την περασμένη Κυριακή Πρόεδρος και αναλαμβάνει καθήκοντα τον ερχόμενο Γενάρη, προγραμματίζει να μεταβεί γι' αυτό το σκοπό σήμερα στην Μπογκοτά για συνάντηση με τον Ουρίμπε.

«Εάν ο αντικειμενικός σκοπός είναι η εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης, και εάν για να γίνει θα πρέπει να μιλήσω με τους ηγέτες των ανταρτών, τότε γιατί να μην το κάνω;», αναρωτήθηκε ο Γκουτιέρες, όταν ρωτήθηκε σχετικώς από δημοσιογράφο στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου στο Κίτο. Σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες», ο Λούσιο Γκουτιέρες φέρεται πως σκέφθηκε να αναλάβει την όλη πρωτοβουλία με το σκεπτικό πως ο 38χρονος εμφύλιος πόλεμος στην Κολομβία και η εκεί δράση οργανωμένων καρτέλ του διεθνούς λαθρεμπορίου ναρκωτικών είναι «κοινές απειλές και για την ασφάλεια του Εκουαδόρ». Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος πρόσθεσε πως θα παρουσιάσει στον Κολομβιανό Πρόεδρο ένα «σχέδιο ειρήνης που θα συμπεριλάβει την υποστήριξη χωρών της περιοχής». Δεν απέκλεισε μεταξύ αυτών το Περού, λέγοντας πως χρειάζεται να συναντηθεί και να συζητήσει το όλο θέμα και με τον Περουβιανό Πρόεδρο Αλεχάνδρο Τολέδο. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε ποιοι θα είναι οι πυλώνες του σχεδίου ειρήνης που προτίθεται να παρουσιάσει σήμερα στην Μπογκοτά...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ