Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Χιλιάδες οι άστεγοι

Πάνω από 10.000 είναι οι άστεγοι στη Βόρεια Ιταλία από τις πλημμύρες που πλήττουν την περιοχή από τις αρχές της βδομάδας. Η βροχή ουσιαστικά δε σταμάτησε από τη Δευτέρα, προκαλώντας πλημμύρες, κατολισθήσεις και διακοπή της συγκοινωνίας. Οι περιφέρειες που επλήγησαν ιδιαίτερα είναι οι Λομβαρδία, Εμίλια Ρομανία, Φριούλι, Βένετο.

Η ανησυχία είναι έκδηλη στις περιοχές γύρω από τις λίμνες του Κόμο και Ματζιόρε που υπερχείλισαν σε αρκετά σημεία. Κρίσιμη είναι και η κατάσταση σε αρκετές πόλεις, όπως το Πορντενόνε, όπου σε αρκετές συνοικίες το νερό έφθασε τα 3 μέτρα. Ακόμη και στο Μιλάνο πολλές συνοικίες είχαν αποκλειστεί και μόνο χτες η κατάσταση βελτιώθηκε.

Τώρα ο κίνδυνος μετατίθεται στον Πάδο ποταμό, ο οποίος ξεπέρασε τα όρια ασφαλείας και υπερχείλισε. Στις όχθες του Πάδου και σε κοντινή απόσταση, υπάρχουν πάρα πολλοί αγροτικοί οικισμοί και χωριά, που βρίσκονται υπό άμεσο κίνδυνο. Η υπηρεσία της πολιτικής άμυνας διέταξε την εκκένωσή τους. Αν τελικά οι βροχοπτώσεις συνεχιστούν, τότε σίγουρα ο Πάδος θα προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Μέχρι στιγμής, οι ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες ξεπερνούν τα 200.000.000 ευρώ και μαζί μ' αυτές στις πόλεις και άλλες περιοχές φθάνουν τα 500 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ