ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2002
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Συνεχίζει ο «γερόλυκος»

Μέχρι τα 40 του χρόνια θα φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος εντός των επόμενων ημερών θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι» για ακόμα ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι το Δεκέμβρη του 2003. Μετά από συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ομάδας Αγγελος Φιλιππίδης με τον «γερόλυκο» του Παναθηναϊκού, έγινε γνωστό πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν προφορικά στην ανανέωση της συνεργασίας τους - κάτι που γίνεται για τρίτη φορά μετά το 1994 και το 1999 - η οποία θα ολοκληρωθεί και τυπικά, σύντομα. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι αποφασισμένος να παίζει ποδόσφαιρο όσο... αντέξει και να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα στην οποία βρίσκεται εδώ και δώδεκα χρόνια, δήλωσε χαρούμενος για την παραπάνω εξέλιξη, όμως δε θέλησε να πει πολλά λόγια, παρά μόνο: «Αισθάνομαι ακόμη δυνατός και πιστεύω ότι ακόμη μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Από τη στιγμή όμως που δεν έχουν πέσει οι υπογραφές δεν μπορώ να πω κάτι. Πάντως όλα είναι θέμα ημερών». Σημειώνεται ότι μεταξύ των στόχων του Ελληνοπολωνού είναι να ξεπεράσει το Θωμά Μαύρο στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ, κάτι το οποίο ευελπιστεί να πετύχει, συνεχίζοντας την αγωνιστική του πορεία.

Στο μεταξύ, «ετοιμοπόλεμος» αγωνιστικά δείχνει να είναι ο Παναθηναϊκός, ενόψει του πολύ σημαντικού αγώνα στη «Λεωφόρο» με τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Σέρτζιο Μαρκαριάν, είδε με ικανοποίηση όλους τους παίχτες του να ακολουθούν κανονικά το προπονητικό πρόγραμμα, ενώ το γεγονός ότι ο Μικαέλσεν δείχνει να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του, ανακούφισε τον Ουρουγουανό τεχνικό.

ΠΑΟΚ
Στο σφυρί ο Οκκάς;

Τέλος στα σενάρια που θέλουν τον Γιαννάκη Οκκά να εγκαταλείπει τον ΠΑΟΚ για τα... μάτια κάποιου άλλου συλλόγου, προσπάθησε να βάλει χτες ο μάνατζερ του Κύπριου ποδοσφαιριστή, Κώστας Μπότος. Ο τελευταίος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό έκανε λόγο για μεταγραφολογία που υπάρχει αυτή την περίοδο για τον παίκτη, αλλά κάτι τέτοιο θα πάρει σάρκα και οστά μετά από δυόμισι χρόνια, τότε που λήγει και το συμβόλαιό του με το «Δικέφαλο».

«Μεταγραφολογία υπάρχει. Σίγουρα μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες και κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη. Μέχρι τώρα δε μας απασχολεί κάτι τέτοιο. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον πελάτη μου, ο οποίος έχει 2.5 χρόνια συμβόλαιο, είναι να πετύχει τους στόχους του ΠΑΟΚ». Συμπληρώνοντας, χαρακτήρισε ως κακόβουλα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό για συμφωνία με τον Ολυμπιακό αλλά και ομάδα από το εξωτερικό. «Οσα έχουν ειπωθεί, τόσο για συμφωνία με τον Ολυμπιακό, όσο και με ομάδα του εξωτερικού, είναι κακόβουλα και δεν ξέρω από πού πηγάζουν. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία ούτε του ποδοσφαιριστή ούτε και της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ τηρεί το συμβόλαιό του με τον Γιαννάκη Οκκά και γι' αυτό μπορώ να σας διαβεβαιώσω».

Μάλιστα, αυτό που μου έχει πει είναι ότι το πρώτο πράγμα που τον απασχολεί είναι να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Τρίτωσε το κακό

Σε απόδοση των παικτώντου ανάλογη με αυτήν κόντρα στο Μαρούσι υπολόγιζε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον αγώνα με την Ολίμπια για την Ευρωλίγκα. Εκείνο όμως που σίγουρα δεν υπολόγιζε ο Σέρβος τεχνικός είναι η καταστροφή για την ομάδα που επήλθε σε ένα δεκάλεπτο. Το σερί των Σλοβένων με 19-2 στοίχισε ακριβά στον Παναθηναϊκό, που στο ...φλεγόμενο «Χάλα Τίβολι» γνώρισε την τρίτη του ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα με 77-70. Τα πολλά λάθη, ο εκνευρισμός και η επιθετική δυστοκία χαρακτήρισαν το παιχνίδι των «πρασίνων», που έχουν μεν παράπονα από τη διαιτησία, αλλά εκτός του Φώτση (17π) και του Καλαϊτζή (13π) δε βρήκαν άλλες καλές λύσεις για να ξεπεράσουν την ορμή και την ανωτερότητα των γηπεδούχων. Πάντως μετά το παιχνίδι ο Ομπράντοβιτς εξέφρασε και ορισμένα παράπονα για τη διαιτησία, καλώντας την ΟΥΛΕΜΠ να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου ξεχώρισε η νίκη της Μάλαγα επί της Τάου με 71-54. Μπούντουτσοστ - Σιένα 91-75.

Η βαθμολογία: Τάου 12, Ολίμπια 12, Παναθηναϊκός 11, Μάλαγα 11, Σιένα 10, Μακάμπι 9, Μπούντουτσοστ 9, Ζαλγκίρις 7.

ΒΟΛΕΪ
Ευρωπαϊκοί ρυθμοί

Σε ρυθμούς Ευρώπης, θα κινούνται από σήμερα και μέχρι την Κυριακή οι πέντε εκπρόσωποι της χώρας μας στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, την καλή αρχή, θα αναζητήσει σήμερα ο Παναθηναϊκός κόντρα στη σουηδική Αμρισβίλ (19.00), στο 2ο τουρνουά της διοργάνωσης των ανδρών που φιλοξενεί η πόλη Εσπίνιο της Πορτογαλίας. Μιάμισι ώρα νωρίτερα, τη δική του μάχη για την κατάκτηση της νίκης στην πρώτη του αναμέτρηση στο 6ο τουρνουά, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, θα δώσει ο Αρης, που θα βρεθεί αντιμέτωπος με την τουρκική Αρτσελικ (17.30). Το δυσκολότερο έργο από τις τρεις ανδρικές μας ομάδες αναμένεται να έχει η Ορεστιάδα, η οποία, στο πλαίσιο του 10ου τουρνουά της Γιαστρζέμπιε της Πολωνίας, αντιμετωπίζει τις Κάννες (Γαλλία) (18.00). Για την αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών, ο Φιλαθλητικός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αυστριακή Λιντζ (19.30), σε αγώνα του τουρνουά 3 που πραγματοποιείται στη Ναμούρ Ιβουάρ του Βελγίου, και τα Βριλήσια με τη σλοβένικη Μίκλαβζ (16.00) για το 12ο τουρνουά στην πόλη Γκαλάτι της Ρουμανίας.

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Σύστημα γρίφος

Στον 7ο όμιλο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2005, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αγγλία, κληρώθηκε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των γυναικών. Στο ίδιο γκρουπ συμμετέχουν Σλοβακία, Αυστρία, Αρμενία. Οι πρώτες ομάδες του 5ου (Ρουμανία, Ιρλανδία, Μάλτα, Βοσνία, Κροατία), του 6ου (Λευκορωσία, Ισραήλ, Εσθονία, Καζακστάν, Ουαλία), του 7ου ομίλου και η δεύτερη καλύτερη θα αντιμετωπίσουν σε αγώνες μπαράζ τις ομάδες που θα τερματίσουν στην τελευταία θέση των ομίλων 1 (Σουηδία, Ιταλία, Φιλανδία, Ελβετία, Γιουγκοσλαβία), 2 (Νορβηγία, Δανία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο), 3 (Ρωσία, Γαλλία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία) και 4 (Γερμανία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Τσεχία, Σκοτία). Οι ομάδες που θα επικρατήσουν θα ανέβουν ή θα παραμείνουν αντίστοιχα στην πρώτη κατηγορία. Οι νικήτριες των τεσσάρων πρώτων ομίλων προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση της διοργάνωσης. Οι δεύτερες των ίδιων ομίλων μαζί με τις δύο καλύτερες τρίτες ομάδες θα δώσουν αγώνες μπαράζ. Ετσι, θα αναδειχτούν τρεις ακόμη ομάδες για τα τελικά που συνολικά θα γίνουν οκτώ μαζί με τη διοργανώτρια Αγγλία. Ενα σύστημα κυριολεκτικά... γρίφος

ΠΡΟΠΟ
Προβάδισμα ο άσος

Ο άσος έχει την τιμητική του στο δελτίο της ερχόμενης Κυριακής. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα προγνωστικά του «Ρ»:

1. ΑΙΓΑΛΕΩ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα είναι το φαβορί όμως και οι φιλοξενούμενοι μπορούν να πάρουν την ισοπαλία. Προτείνεται: 1,Χ

2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Το πλέον ακλόνητο στάνταρ του δελτίου χωρίς αμφιβολία. Προτείνεται: 1

3. ΠΑΝΑΘΗΝΑϊΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Το ντέρμπι της Λεωφόρου είναι ανοιχτό, όμως οι «πράσινοι» έχουν τον πρώτο λόγο. Προτείνεται: 1,Χ

4. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΦΗ: Οι κυανέρυθροι είναι το λογικό φαβορί για την κατάκτηση των τριών πόντων. Προτείνεται: 1,Χ

5. ΠΑΟΚ - ΙΩΝΙΚΟΣ: Ο δικέφαλος έχει αναμφίβολα το πάνω... πόδι. Προτείνεται: 1

6. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΑΕΚ: Εύκολα ή δύσκολα η Ενωση θα περάσει αλώβητη από τον Κορυδαλλό. Προτείνεται: 2

7. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οι Καισαριανιώτες έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι στο συγκρότημα του Βύρωνα. Προτείνεται: 1

8. ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Ενα ακόμη γερό στάνταρ του δελτίου. Προτείνεται: 1

9. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Το ματς είναι... περίεργο, άρα τριπλή παραλλαγή. Προτείνεται: 1,Χ,2

10. ΜΠΡΕΣΙΑ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Η «μεγάλη κυρία» είναι πιο κοντά στην επικράτηση. Προτείνεται: 2

11. ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ - ΕΜΠΟΛΙ: Ισοδύναμες είναι οι δυο ομάδες, άρα. Προτείνεται: 1,Χ,2

12. ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΠΙΑΤΣΕΝΤΖΑ: Ελαφρό προβάδισμα έχει η ομάδα του Ζήση Βρύζα. Προτείνεται: 1,Χ

13. ΤΟΡΙΝΟ - ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Ντέρμπι ουραγών, πιθανότερη η ισοπαλία. Προτείνεται: Χ

Σ13: ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ - ΛΥΚΟΙ: Και εδώ η μοιρασιά είναι η πλέον εφικτή. Προτείνεται: Χ.

ΗΡΑΚΛΗΣ

Αισιόδοξος, παρά τις απουσίες, εμφανίστηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενόψει του αγώνα του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός του Ηρακλή χαρακτήρισε το παιχνίδι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά, όπως τόνισε, μπορούν να γυρίσουν στη Θεσσαλονίκη με τη νίκη.

Για τους στόχους του «Γηραιού» σ' αυτό το παιχνίδι, ο Γιοβάνοβιτς είπε πως χρειάζεται να βρίσκεσαι σε πολύ καλή ημέρα, όταν αγωνίζεσαι απέναντι σε ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά το καλό για τον Ηρακλή είναι να βρεθούν και οι «πράσινοι» σε μια κακή μέρα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο δύσκολο πρόγραμμα που έχει η ομάδα του τις τρεις επόμενες αγωνιστικές, είπε πως το ιδανικό θα ήταν οι εννέα βαθμοί.

ΑΡΗΣ

Την... τιμητική του είχε το σίριαλ των τηλεοπτικών στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του τεχνικού του Αρη Γιώργου Φοιρού. Ο Ελληνας προπονητής, τόνισε πως θα πάρει σκληρή θέση για το θέμα, όταν υπάρξουν οι οριστικές εξελίξεις. «Είμαι πολύ θυμωμένος από τις εξελίξεις. Θα πω σκληρές κουβέντες, όμως περιμένω να περπατήσει το θέμα, να δούμε τι κατάληξη θα έχει», είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, για τις αναμετρήσεις με ΟΦΗ και Ολυμπιακό, τόνισε ότι η ομάδα του είχε καλή συγκομιδή βαθμών και είναι σημαντικοί, καθώς και οι δύο αντίπαλοι της βρίσκονταν σε ανάκαμψη. Τέλος, για το παιχνίδι με τον Ακράτητο, που θα γίνει αύριο, είπε πως είναι επικίνδυνο αλλά πιστεύει ότι οι παίκτες του θα έχουν το ίδιο πάθος όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα εξ αμάξης άκουσαν χτες οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από τον προπονητή τους, Σρέτσκο Κάτανετς. Ο Σλοβένος τεχνικός, έκανε έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες του για την εμφάνισή τους στο παιχνίδι κυπέλλου απέναντι στην Παναχαϊκή και στη συνέχεια εξέφρασε τη δυσαρέσκεια αλλά και την ενόχλησή του για τις διαρροές που υπάρχουν στον Τύπο, κυρίως για τα εσωτερικά θέματα του συλλόγου.

Στα αγωνιστικά, ήδη δύο βασικά προβλήματα του Κάτανετς λύθηκαν, βλέποντας τους Ζέτερμπεργκ και Ζε Ελίας να ακολουθούν χωρίς πρόβλημα όλη την υπόλοιπη ομάδα στην προπόνηση. Αντίθετα, το βασικό που τον απασχολεί είναι ο τραυματισμός του Ανατολάκη ενόψει του αγώνα με τους Πατρινούς για το πρωτάθλημα, καθώς ταλαιπωρείται από αιμάτωμα ενώ το Σάββατο θα υποβληθεί σε προγραμματισμένη επέμβαση ρινικού διαφράγματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ