ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2002
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ
«Κλειστόν» για τους Αθηναίους!

Συνεχίζεται η υποβάθμιση του Πεδίου του Αρεως, του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας, όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα για την προστασία του, ενώ, παράλληλα, το ΚΚΕ με Ερώτηση που απευθύνει στην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση με διάφορες παρεμβάσεις καθιστά το πάρκο απροσπέλαστο στους κατοίκους.

Σαν να μην έφτανε ότι ο μεγαλοκαναλάρχης Μ. Κυριακού έχει στο χώρο ιδιαίτερα συμφέροντα μια και είναι ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων του «Πανελληνίου ΓΣ», ο οποίος επεκτείνεται συνεχώς παράνομα, έρχεται τώρα η λεγόμενη ανάπλαση του πάρκου, με αποτέλεσμα την περίφραξή του και αφ' ετέρου τις πολυποίκιλες χρήσεις του (εκθέσεις, παζάρια κλπ.), που αφαιρούν, επί της ουσίας, το χαρακτήρα του ως χώρου αναψυχής και περιπάτου.

Η Επιτροπή Αγώνα για την προστασία του Πεδίου του Αρεως σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως για την τοποθέτηση της νέας περίφραξης, ξεριζώνεται όλη η θαμνώδης βλάστηση, ενώ σε ορισμένα σημεία «κόβονται και δέντρα χωρίς καμία άδεια από τη Διεύθυνση Δασών Αθηνών». Αποτέλεσμα της εργασίας αυτής θα είναι και το κλείσιμο δέκα - από τις συνολικά δεκατέσσερις - εισόδων του πάρκου.

Αναφορικά με τους δύο κάθετους οδικούς άξονες, οι οποίοι θα διαπερνούν το πάρκο, η Επιτροπή σημειώνει πως «δε θα εξυπηρετούν τίποτα άλλο παρά μόνον την ευκολότερη διέλευση μηχανοκίνητων οχημάτων μέσα από το πάρκο». Για την ολοκλήρωση και αυτού του έργου κόβονται δέντρα χωρίς τις απαιτούμενες άδειες.

Το ΚΚΕ

Με την κατασκευή των δύο οδικών αξόνων - τονίζεται στην Ερώτηση του ΚΚΕ που υπογράφουν οι βουλευτές Ορέστης Κολοζώφ και Λιάνα Κανέλλη - η κυβέρνηση θα παραδώσει έναν ακόμη από τους ελάχιστους εναπομείναντες χώρους πρασίνου στην πρωτεύουσα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και θα κατατμήσει τον ενιαίο χώρο του σε τέσσερα τμήματα.

Καταλήγοντας ρωτούν την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε: Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες που γίνονται στο Πεδίον του Αρεως, να γκρεμιστεί ο τοίχος που έχει κατασκευαστεί μέχρι τώρα, να ανοίξουν όλες οι είσοδοι, να σταματήσει η κατασκευή των δύο βασικών οδικών αξόνων, να διατεθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για την καλύτερη διαμόρφωση του πάρκου, το φωτισμό του, τον καθαρισμό του, τη συντήρησή του, τη διάθεση του αναγκαίου προσωπικού, καθώς την αποκατάσταση των παράνομων επεκτάσεων του Πανελληνίου.

Στις κάλπες οι Λογιστές της πρωτεύουσας

Σήμερα και αύριο συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες στην Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ). Η ψηφοφορία θα γίνει στην οδό Κάνιγγος 27 στις παρακάτω ώρες:

  • Σήμερα Κυριακή 15 Δεκέμβρη: Από 10 το πρωί μέχρι 5 το απόγευμα.
  • Αύριο Δευτέρα 16 Δεκέμβρη: Από τη 1 το μεσημέρι μέχρι 8 το βράδυ.

Τα μέλη της Ενωσης για να ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και, επίσης, το βιβλιάριο ασθενείας ή το συνδικαλιστικό βιβλιάριο.

Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών

Αρχίζουν αύριο και θα τελειώσουν την Τετάρτη οι εκλογές στο Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου και αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Κέντρο Αθήνας και την Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Γ` Σεπτεμβρίου 48β, 3ος όροφος) και οι ώρες ψηφοφορίας είναι: Αύριο και μεθαύριο από τις 10 π.μ. - 6 μ.μ. και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. - 8 μ.μ.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

φωτο

Στη μνήμη του ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΖΙΒΡΑ, οι εργαζόμενοι στην «Τυποεκδοτική» προσφέρουν 542 ευρώ για την ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

  • Ο Γιάννης Ζήκος, στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρει, μέσω της ΚΟ του «Ριζοσπάστη», 300 ευρώ, στη μνήμη του ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ.
  • Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΩΤΗ, προσφέρω 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο γιος του Δημήτρης Μουζακιώτης

  • Στη μνήμη του φίλου μου και συντρόφου ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΩΤΗ, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Γιώργος Μπακοβασίλης

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΕ
Αντιπολεμική εκδήλωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ του Νομού Αττικής διοργανώνει αντιπολεμική εκδήλωση αύριο Δευτέρα 16 του Δεκέμβρη και ώρα 7 μ.μ., στη νέα αίθουσά του, που βρίσκεται στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 104. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, Θανάσης Παφίλης, με θέμα: «Γιατί εναντιωνόμαστε στο σχεδιαζόμενο πόλεμο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά του Ιράκ, ο ρόλος του αντιπολεμικού κινήματος».

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και θεατρικό αναλόγιο με απόδοση ποιημάτων: «Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου και «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη.

Εκδήλωση για την τρομοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα

Δημόσια συζήτηση με θέμα «Ασφάλεια του κράτους - Ανασφάλεια Δικαίου» θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Συνταγματικών Δικαιωμάτων μελών του ΔΣΑ την Παρασκευή στην αίθουσα τελετών του συλλόγου. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι καθηγητές Γ. Μανωλεδάκης, Γ. Πανούσης, Ν. Παρασκευόπουλος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φ. Ιωαννίδης. Αντικείμενο της εκδήλωσης θα είναι οι επιπτώσεις της «αντιτρομοκρατικής» πολιτικής στα ατομικά δικαιώματα των πολιτών.

Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ

-- H ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καλεί σε πολιτική συγκέντρωση στην Αμαλιάδα (βιβλιοθήκη) σήμερα Κυριακή 15 του Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ. με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ διοργανώνει αύριο Δευτέρα, 16/12, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Σπάρτη, εκδήλωση-συζήτηση με θέμα το «σχέδιο Ανάν» και τις θέσεις του ΚΚΕ για το Κυπριακό.

-- Η Νομαρχιακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ οργανώνει την Τρίτη 17/12/2002 δύο πολιτικές εκδηλώσεις με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ. Η μία γίνεται στο Θύριο, στις 8.30 μ.μ., σε κεντρικό καφενείο του χωριού και ομιλητή τον Χ. Μπούρα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ, και η άλλη στο Μοναστηράκι, στις 8.30 μ.μ., στα γραφεία της πρώην κοινότητας, με ομιλητή τον Τ. Πατούλα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Β/Δ Ελλάδας και γραμματέα της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Αύριο στον τηλεοπτικό «902»

Παρακολουθήστε στην τηλεόραση του «902» αύριο Δευτέρα:

  • Στις 17.00 «Εις υγείαν». Η Πόπη Καπετανοπούλου συζητά με τον Παναγιώτη Μπεχράκη, πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
  • Στις 19.00 «Ματιές στον κόσμο». Μια συζήτηση της Αννας Μπαλλή με τον Ανδρο Κυπριανού, μέλος του ΠΓ του ΑΚΕΛ.
  • Στις 22.00 «Περίεργοι Κόκκινοι» με τη Λιάνα Κανέλλη. Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 10 το βράδυ.
  • Στις 23.15 ένα αφιέρωμα στον ποιητή Κώστα Βάρναλη.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ