Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ
«Κλειστόν» για τους Αθηναίους!

Συνεχίζεται η υποβάθμιση του Πεδίου του Αρεως, του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας, όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα για την προστασία του, ενώ, παράλληλα, το ΚΚΕ με Ερώτηση που απευθύνει στην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση με διάφορες παρεμβάσεις καθιστά το πάρκο απροσπέλαστο στους κατοίκους.

Σαν να μην έφτανε ότι ο μεγαλοκαναλάρχης Μ. Κυριακού έχει στο χώρο ιδιαίτερα συμφέροντα μια και είναι ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων του «Πανελληνίου ΓΣ», ο οποίος επεκτείνεται συνεχώς παράνομα, έρχεται τώρα η λεγόμενη ανάπλαση του πάρκου, με αποτέλεσμα την περίφραξή του και αφ' ετέρου τις πολυποίκιλες χρήσεις του (εκθέσεις, παζάρια κλπ.), που αφαιρούν, επί της ουσίας, το χαρακτήρα του ως χώρου αναψυχής και περιπάτου.

Η Επιτροπή Αγώνα για την προστασία του Πεδίου του Αρεως σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως για την τοποθέτηση της νέας περίφραξης, ξεριζώνεται όλη η θαμνώδης βλάστηση, ενώ σε ορισμένα σημεία «κόβονται και δέντρα χωρίς καμία άδεια από τη Διεύθυνση Δασών Αθηνών». Αποτέλεσμα της εργασίας αυτής θα είναι και το κλείσιμο δέκα - από τις συνολικά δεκατέσσερις - εισόδων του πάρκου.

Αναφορικά με τους δύο κάθετους οδικούς άξονες, οι οποίοι θα διαπερνούν το πάρκο, η Επιτροπή σημειώνει πως «δε θα εξυπηρετούν τίποτα άλλο παρά μόνον την ευκολότερη διέλευση μηχανοκίνητων οχημάτων μέσα από το πάρκο». Για την ολοκλήρωση και αυτού του έργου κόβονται δέντρα χωρίς τις απαιτούμενες άδειες.

Το ΚΚΕ

Με την κατασκευή των δύο οδικών αξόνων - τονίζεται στην Ερώτηση του ΚΚΕ που υπογράφουν οι βουλευτές Ορέστης Κολοζώφ και Λιάνα Κανέλλη - η κυβέρνηση θα παραδώσει έναν ακόμη από τους ελάχιστους εναπομείναντες χώρους πρασίνου στην πρωτεύουσα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και θα κατατμήσει τον ενιαίο χώρο του σε τέσσερα τμήματα.

Καταλήγοντας ρωτούν την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε: Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες που γίνονται στο Πεδίον του Αρεως, να γκρεμιστεί ο τοίχος που έχει κατασκευαστεί μέχρι τώρα, να ανοίξουν όλες οι είσοδοι, να σταματήσει η κατασκευή των δύο βασικών οδικών αξόνων, να διατεθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για την καλύτερη διαμόρφωση του πάρκου, το φωτισμό του, τον καθαρισμό του, τη συντήρησή του, τη διάθεση του αναγκαίου προσωπικού, καθώς την αποκατάσταση των παράνομων επεκτάσεων του Πανελληνίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν την επέμβαση των ΜΑΤ (2007-04-06 00:00:00.0)
Καμιά κουβέντα για τα αυθαίρετα του Κυριακού (2003-03-14 00:00:00.0)
Συνέλευση για το Πεδίον του Αρεως (2003-02-27 00:00:00.0)
Παραμένουν τα αυθαίρετα παρά τις αποφάσεις κατεδάφισης (2001-04-19 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση για το πάρκο (2000-12-17 00:00:00.0)
Τα αυθαίρετα μένουν... (1999-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ