Πέμπτη 19 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Παραμένουν τα αυθαίρετα παρά τις αποφάσεις κατεδάφισης

Εντείνεται ο αγώνας των κατοίκων για τη διάσωση του Πεδίου του Αρεως, αφού καθημερινά βλέπουν τα «έργα» του Μ. Κυριακού - ιδιοκτήτη του Πανελληνίου ΓΣ και του καναλιού «Αντέννα»- να κόβουν όλο και περισσότερα δέντρα, παρά τις αποφάσεις της Πολεοδομίας Αθηνών - πέντε μέχρι στιγμής - για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων του επιχειρηματία που βρίσκονται εντός του πάρκου.

Σε πρόσφατη κινητοποίησή τους οι κάτοικοι της περιοχής, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για την προστασία του Πεδίου του Αρεως, διαμαρτυρήθηκαν για τη μετατροπή του πάρκου σε χώρο πάρκινγκ αυτοκινήτων και εμπορικών εκθέσεων. Ταυτόχρονα, απαίτησαν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις για την κατεδάφιση των παράνομων αυθαίρετων κτισμάτων του Πανελλήνιου ΓΣ και την αναφύτευση όλων των κομμένων δέντρων και να δοθούν κονδύλια για το φωτισμό, την καθαριότητα και τη φροντίδα των δέντρων του πάρκου. Στη συγκέντρωση παρών ήταν και ο πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς Θ. Κατριβάνος ο οποίος υποσχέθηκε στους κατοίκους ότι από το 2002 θα πάψουν εντός του πάρκου οι διάφορες εμπορικές εκθέσεις.

Παρά, όμως, τις όποιες υποσχέσεις, οι κάτοικοι θα συνεχίσουν τον αγώνα για ένα πάρκο όπως οι ίδιοι θέλουν να το χαρούν. Πράγματι, σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα για τη Σωτηρία του Πεδίου του Αρεως σημειώνει: «Πιστεύουμε πως μόνο εμείς οι ενωμένοι πολίτες με ένα κοινό αγώνα κατά των μεγάλων διαπλεκομένων συμφερόντων που απειλούν το πάρκο μας θα μπορέσουμε να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που ποθούμε: Να σωθεί το άλσος μας, να το ξαναδούμε ίδια πράσινο με άλλες εποχές, ακέραιο, προστατευμένο, ασφαλές χωρίς καθόλου αυθαίρετες εγκαταστάσεις κανενός μικρού ή μεγάλου επιχειρηματία, ήσυχο και προορισμένο για μια και μόνο χρήση: Αυτή της διαρκούς προσφοράς του προς τους κατοίκους της απάνθρωπης και πολυάνθρωπης τσιμεντένιας Αθήνας, προσφοράς υγείας, ανάσας, ησυχίας, κοινωνικής επαφής, περισυλλογής, παιχνιδιού. Ενα πάρκο που νομικά και ουσιαστικά θα υπάρχει για μας αλλά τώρα πλέον και από εμάς».

Τέλος, οι κάτοικοι κατάγγειλαν για άλλη μια φορά την παρελκυστική τακτική που ακολουθούν ο Δήμος Αθηναίων, η νομαρχία και η κυβέρνηση για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων. Οπως διερωτήθηκε και η Β. Καραγιάννη, μέλος της Επιτροπής Αγώνα σε επικοινωνία που είχε ο «Ρ» μαζί της, «άραγε το..."ουδείς αρμόδιος" παραπέμπει στο "ουδείς πολιτικά βούλεται" να πράξει την κατεδάφιση, που θίγει τα συμφέροντα του προέδρου του Πανελλήνιου ΓΣ, ενόψει μάλιστα και της προοπτικής μετατροπής του Συλλόγου σε Ολυμπιακό Προπονητήριο;».

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, χτες το απόγευμα, τρία φορτηγά του «Αντέννα» είχαν παράνομα σταθμεύσει εντός του Πεδίου του Αρεως και βιντεοσκοπούσαν αγώνες του Πανελληνίου ΓΣ. Παράλληλα, δεκάδες ήταν τα τροχοφόρα των θεατών εντός του πάρκου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ