Πέμπτη 19 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις 30 Απρίλη τα νέα δημοτολόγια

Μέχρι τις 30 Απρίλη θα πρέπει οι δήμοι της χώρας να έχουν συντάξει τα νέα δημοτολόγια, με βάση τα οποία θα γίνουν οι νέοι εκλογικοί κατάλογοι και θα διενεργηθούν οι επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό, λοιπόν, στις εκλογές του Οκτώβρη του 2002, οι ετεροδημότες θα μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Με την ανασύνταξη των εκλογικών καταλόγων, οι ετεροδημότες καλούνται να επιλέξουν πού θα ψηφίζουν, αλλιώς το εκλογικό τους δικαίωμα μεταφέρεται αυτόματα στον δήμο όπου υπάρχει η οικογενειακή τους μερίδα.

Ωστόσο, μέχρι και τώρα, η προσέλευση του κόσμου στους δήμους είναι περιορισμένη, κάτι που ενδεχομένως να παρατείνει την καταληκτική προθεσμία. Το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία ανασύνταξης - επικαιροποίησης των εκλογικών καταλόγων θα διαπιστωθεί σε περίπου δέκα μέρες, σε συνάντηση των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων των νομών της χώρας.

Οι εκλογείς μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία από τον οικείο δήμο ή κοινότητα καθώς και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στο τηλέφωνο 1464.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ