Πέμπτη 19 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
Τρίωρες στάσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Με τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας απαντούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Πάτρας στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να αναθέσει σε ιδιώτες τη συντήρηση των πλατειών και κοινόχρηστων χώρων

Την απόφαση αυτή πήρε η Γενική Συνέλευση που έγινε χθες το πρωί. Ωστόσο η διοίκηση του σωματείου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΕΑΜ) δεν αποδέχτηκε την πρόταση της παράταξης της ΕΣΑΚ που πρότεινε 24ωρες κυλιόμενες απεργίες, ενημέρωση του λαού της Πάτρας, καθημερινές διαδηλώσεις και κατάληψη του δημαρχείου μέχρι να αναγκαστεί η Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την απόφαση που ιδιωτικοποιεί τις πλατείες και αντιπρότεινε ως μορφή πάλης τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

Στη συνέχεια το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων συναντήθηκε με το δήμαρχο Πάτρας Ευάγγελο Φλωράτο και απαίτησε την ανάκληση της απόφασης της Δημοτικής Αρχής για την ιδιωτικοποίηση όλων των πλατειών. Ο Ευάγγελος Φλωράτος αναδιπλώθηκε από την αρχική θέση της Δημοτικής Αρχής και μίλησε για ένα τμήμα παράδοσης πλατειών σε ιδιώτες. Παρά την τοποθέτηση αυτή του δημάρχου οι εργαζόμενοι του δήμου είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ανακληθεί οριστικά η απόφαση που ιδιωτικοποιεί τις πλατείες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ